Birsta till helgen med lite fest på toppen!

Jag längtar tills man får komma till Birsta City och shoppa igen. Var verkligen länge sen jag gjorde det.
Dessutom så ska man ju köpa en födelsedags present till en person som fyllt år men inte fått sitt paket än, tycker det kommer vara den bästa födelsedags presenten hittils så jag hoppas hon kommer ta den med gott samvete.

Dessutom som grädden på toppen strax innan körsbäret så ska jag följa med på fest med min kusin till hennes kompis. Har inte festat sen Cowboy festen så det ska bli kul.
Kommer komma super många och bland dem ska det visst vara sthlm killar så där sitter man och pirrar sig lite för vad det kan vara för spännande typer.
Grrr... ryser i kroppen av spänning xD

Fest fest here I come!

Dödar för att äta ~Del 7~

Nu kommer äntligen nästa del. Och jag hoppas den är lika bra som sist, eller ja, spänningen kommer snart ni får ta er tid att läsa och hoppas att det snart händer något ;)

Fram mot eftermiddagen runt 3-tiden öste regnet fortfarande ner, något mildare men än kunde man se hur regnet formade som små bubblor på pölarnas yta.
Jag och Steven satt i soffan igen och kollade på Teven. Inget intressant som vanligt, Tv har aldrig vart något som jag kollat på i mer än en timme och då brukar det oftast mest vara dessa kriminalserier som går på trean eller femman.
Just nu kollade vi på någon serie som Steven följde, jag intresserade mig inte i så mycket i serien utan svalde min sjätte Alvedon.
”Du borde inte käka så många av dem där. Du kan få problem med magen annars.”
”Jag har mått sämre” svarade jag lugnt med tabletten på tungan och svalde snabbt ner den med vatten. Jag kollade på klockan som slog om till tio minuter över tre. ”Jag måste ta och bege mig av hem, annars tror väl mamma eller pappa att jag gått och drullat i ett vattenfyllt dike” log jag och reste mig upp, långsamt. Yrseln jagade mig fortfarande. ”Kunde de inte bygga bron av gummi?” Fräste jag åt värken, fast min ilska var mer riktad mot idioterna som överföll mig.
”Såg du inte vilka de var?” Teven vart svart då Steven tryckte på den röda knappen till dosan.
”Nej, jag var mer inne på att ta mig undan, kanske skulle ha funderat ut ett annat alternativ än att hoppa ner i Ljungan men vilka flera vägar hade jag att ta vägen på en bro?”
”Ja men att dö i förtid känns ju tryggt. Nej men allvarligt talat! Hur kan man tro att Ljungan är sista flyktsort?” Utbrast han med oro och tog mig i hans famn.
”Vad hade du gjort i min situation?” Frågade jag honom kvävt mot morgonrocken.

Hans svar dröjde lite medan han släppte mig.
”På en bro, och med två män bakom mig och en framför... Jag hade nog hoppat över räcket och hoppas jag spolas upp på land levande” sa han sen och kysste mig på pannan och famnade mig en gång till.
”Tack! Det kändes bättre” min röst lät ynkligt mot hans morgonrock då mitt ansikte var tillplattad mot hans platta bröstkorg.
”Kom, jag ger dig skjuts hem på moppen” jag tackade honom varmt, för allvarligt talat tror jag inte att jag skulle ha klarat av att gå hem från honom då min huvudvärk fortfarande dundrade som en hjord med vilda hästar.

Det tog bara ynka 5 minuter att komma hem till mig. Vi sa hej då till varandra, en kram och sen var jag inne i lägenhetshuset och på väg upp till min lägenhet.
I dörren stod pappa redo för att gå ut, nog skulle han köpa sportbladet alltid eftersom han alltid gjorde det på söndagar.
”Hej på dig!” Log han mot mig.
”Hej” svarade jag tillbaka på så gott humör jag kunde, mitt leende måste ha sett trolös ut.
”Bara så du vet har mamma valt maten idag eftersom vi har fått främmande. Hon sitter på ditt rum.” Mitt rum? Jag log igen och han skyndade sig förbi mig. Tydligen var sportbladet viktigare än den som satt inne på mitt rum och vandaliserade.
När jag kom in på rummet satt min sköna kusin där. Hon var den totala motsatsen till mig. Emo, svartpunkrockare och allt vad det innebar att ha svart på sig, ha coola spikar till frisyrer mm.
Hon satt på sängen med boken Om jag kunde drömma i handen och rynkande pannan åt vad hon läste. Istället för att titta upp, le och ge mig en ordentlig kram så tittade hon på mig med en Kaotisk blick.
”Silje! Säg inte att du med läser de här jäkla böckerna?” Sade hon knäckt röst som om det vore världens undergång.
”Nej, jag har inte ens kommit igenom första sidan, min kompis försöker få mig att läsa böckerna men jag begriper mig inte på dem. Första sidan bojkottade jag för NO läxan.” Min kusin, Felicia, eller Lis som hon ville kallas, skrattade melodiskt och slängde bort boken så den daskade in i vägghörnet bredvid sängen och hamnade där på golvet. Jag kände hur det stack till i mig då jag tänkte på min kompis och all hennes kärlek till boken.

”Härligt! Välkommen hem kusin!” Sa hon och gav mig en hjärtlig kram.
"Tack själv du. Vad gör du här då?” Frågade jag henne spontant. Hon slutade krama mig och kollade mig i ansiktet.
”Vad har du råkat ut för? Världens bakfylla?”
”Hysch!” Hyssjade jag henne och stängde dörren så vi kunde få prata privat. Lis skrattade förtjust och satte sig ner på sängen och log.
”Berätta nu damen”
”Haha sista jag ska berätta för dig, du skvallrar ju värre än en mört” Hon skrattade igen.
”Vad har du och din pojkvän hittat på?” Jag har ingen pojkvän, men tydligen så tror min kusin att jag har något med Steven, vilket inte är sant, vi står varandra för nära för att råka ut för vänskapssex.
”Ingenting, vi har sett på film och bara haft det roligt”
”Jaha, vilka ställningar? 69?” Jag skrattade den här gången.
”Allvarligt Lis, varken jag eller Steven har det där förhållandet och att du ens orkar fortsätta tro det är skamlöst från din sida.”
”Kanske det, men det är kul att retas med dig. Jag mins ju första gången du sa du hade haft det så kul att det gick lite för långt. När var det senaste du fick något?”
”Hysch! Tyst med dig så de inte hör dig. Nu var det länge sen. Inte sen farmor dog, så innan hon lämnade jorden så var det väl samma vecka” viskade jag lågt så vi kunde få prata ostört.
Fast ostört var inte Lis natur. Hon gapade och försökte återfå sitt liv tillbaka.
”Skojar du?” Jag skakade på huvudet.
”Sådant skojar man inte om.”
”Jo, jag och mina vänner skojar om sådant hela tiden.”
”Kan det vara för ni är mellan 19-20 år?” Kontrade jag och försökte komma undan det ämnet. Lis var mer sexberoende än vad jag var och jag hade nog gjort det ett par gånger, inte tillräckligt för att fästa mig vid det. Killen jag sökte hade inte kommit upp en, dessutom var jag snart 17 och skulle börja i Gymnasiet till hösten så jag hade gott om tid på mig att finna en pojkvän som skulle tycka om mig för den jag var.

Lis stannade kvar under hela middagen och fram tills klockan var sex. Sen måst hon bege sig hem till lägenheten i stan där hon hade sina råttor att ta hand om och en gäng massa läxor. Hon ångrade lite att hon valde Samhällskunskap.
Jag för den delen funderade på om den linjen skulle vara något för mig, men i vidare eftertanke så skulle jag passa bäst som Rättsmedicinsk Obduktion. Jag var intresserad av döda kroppar och veta hur de dog så just nu kanske man skulle fundera på en speciellt läkarlinje.
Ibland blir jag så sentimental att folk frågar om jag behöver hjälp, speciellt att öppet prata om lik, det skapar komplikationer, men jag ser mig själv som en normal tonåring, jag har mina intressen, som dock är något udda, men alla kan inte vara lik en.
På tal om intressen och allt som rör sig inom In real Life så har jag en NO uppgift som ska in i morgon och så vitt jag vet så har jag fortfarande inte kommit längre än sen fredags.
Min lärare kommer döda mig.


Pank denna månaden!

Haha jag kommer bli lika pank denna månaden som den förra.
Bara att nu ska pengarna spenderas på viktiga saker... iaf de jag tycker är det.

Hårklippning, försäkring, vinterkläder (så som skor och jacka), Filter till kameran och sen tror jag det inte var mer, men allt detta skulle nog kosta nästan 1500 kr minst iaf x)

Aja, sådant händer. Måste man så måste man. Min H&M vinterjacka rasar samman snart så en ny vinterjacka ja!
och mina vinterskor från förra året gör ont på fotknölen så där måste jag ha nya för gå och ha ont i fötterna hela vintern blir en tumme ner.

Glöm inte att följa min blogg via www.bloglovin.se ;P

Nu idag!

Så här ser min data hörna ut i mitt lilla rum x)och Aca SKA få plats i min kamera väska xD


Aca är sitt gamla vanliga jag igen. Vilket betyder att hon springer runt och söker uppmärksamhet xD
Herregud!!

Är det så svårt att plocka upp efter sin egen hund?

Alltså det måste nog vara det äckligaste man kan se om man är ute och går med hunden, det är högar av hundbajs vart man än går här hemma där jag bor.

Har fölk över huvudtaget hört talas om Hundbajspåsar?
För övrigt är det inte direkt så dyrt för ta dig an att åk till Ikea och köp 50 stycken för 9 kr eller något eller har du pengar så köper du ju så du har.
Själv plockar jag alltid upp efter min hund för jag vill inte att att det ska ligga där också kanske man en dag, utan att man ser det, kliver i det.
Hur kul är det med hundbajs under skorna?

Dessutom tar det inte 100 år att plocka upp efter dem. Räkna sekunderna ska du se att det går mycket fortare än du tror.
Sen finns det inget som heter: hinner inte, har inte tid m.m.
Det ska alltid finnas tid för hunden. För vad fan ska man då med en hund till om man inte kan ta hand om den ordentligt? Skulle ju vara snyggt om du tog hand om mig men inte plockade upp efter mig.... eller den meningen kändes weard, men så som jag vill få fram det så ska man plocka upp efter hunden.

Trevligt med en skithög på gatan!... NOT!!!

Fan, ta dig i kragen och använd en bajspåse. Städa upp lite efter din hund och låt världen andas!

Choklad och hundar!

Vet ni vad jag kan stöta på ibland som jag blir irriterad på folk?
Jo ibland då man kommer där så ligger det antingen utspottat choklad eller så ligger det hela eller krossad choklad överallt.

En livsfara för frigående katter eller för ägare med hundar som tar ut dem på promenader.

För er som har hundar eller inte har ska jag skriva in varför det är extremt farligt!

Choklad innehåller kakao som bland annat innehåller teobromin, ett ämne som många djurslag är känsliga för. Hundar och katter verkar vara extra känsliga.

Symtom kommer som regel efter 4-24 timmar. Kräkningar, buksmärtor, törst, inkontinens, skakighet och rastlöshet, riklig salivering och hjärtklappning är vanligt. Vid större mängder kan allvarligare symtom tillstöta.

Vår erfarenhet är att hundar utan svårighet kan sätta i sig en farlig mängd choklad medan katter mycket sällan får i sig sådan mängd att det blir frågan om någon förgiftning.

Hur mycket kan min hund få i sig innan det blir farligt?
Att räkna ut hur mycket teobromin som ingår i olika chokladkakor och praliner är svårt. Både mängden kakao i chokladen och halten teobromin i råvaran, kakaobönan varierar.

Mörk choklad innehåller c:a 5-15 mg teobromin /g choklad.
Ljus choklad innehåller c:a 2 mg teobromin /g choklad.
Vit choklad innehåller ingen eller mycket lite teobromin.

Mer än 20 mg teobromin /kg kroppsvikt kan orsaka förgiftning hos hund


Exempel
: Gäller en hund som väger 10 kilo!

En hund kan äta 12 - 40 g mörk choklad utan att få så allvarliga symtom att veterinär eller djursjukhus behöver uppsökas.
OBS! Ju mörkare choklad desto mer kakao (och teobromin) och därmed större förgiftningsrisk. Har hunden i stället ätit ljus choklad kan den äta c:a 100 g.
Praliner, chokladbitar med fyllning, innehåller mindre choklad. Hunden kan då äta ungefär dubbelt så stor mängd utan att allvarliga symtom uppkommer

Källa: http://www.giftinformation.se/article.asp?CategoryID=6840


God natt Selina!

Jo nu runt tre tiden somnade hon in och det var så fint att jag vill gråta mera för henne. Har iaf gråtit i flera timmar efter henne och det är så, tomt, här hemma efter henne.

Allt godis är slängt nu eftersom min andra katt inte äter det, förutom vitaminer, så nu är det bara hundgodis i skafferiet.
Om det ska komma en ny? Jo, sinom tid! Inte just nu.

Ingen svart ska det då bli utan kollar efter färgerna som Aca har eller så ska den vara Svart Sköldpaddsfärgad eller Gråsköldpaddsfärgad. Det är de ända kraven jag har på en ny, men att tänka på en sådan nu känner mig rätt usel som matte.
Sorgen efter Selina måste lägga sig först.

Och hur det gick hos veterinären var det finaste jag har sett, och det jobbigaste så jag kommer inte skriva om det här eftersom det minnet vill jag behålla själv.

R.I.P Selina
f - 2009-01-15
d - 2010-09-27

Du finns alltid hos mig, vart du än går!


Bilder på veckan som vart!

Här kommer veckans bilder :)Haha så här ser det ut då Aca och Lissie leker x)


Dessa tre filmer såg jag och min kusin i Fredags. Betyg kommer senare för just nu mår jag för dåligt för att sätta betyg.


Min kusin är helt galen i Irland så denna klocka är beställd därifrån för runt 500 svenska kronor.

Sista bilden vart på min kusin och hennes 13 åriga hund Jezie ^^

Glutenintollerans - Celiaki!

Visste ni att jag hade det?
Eller ni kanske inte ens vet vad det är?

Dumt att jag kommer och skriver om den nu men det är bara för jag fann en Glutenfriblogg som jag genast vart färst vid och började följa via Bloglovin. Bloggen heter http://glutenfrittliv.blogg.se/ och där finns allting om glutenfria recept.

Härligt tjej verkar det vara dessutom!

Iaf så är Celiaki det latinska namnet för Glutenintollerans som menas med att det finns få personer i Sverige eller runt om i världen som inte kan äta mat som innehåller Vete, korn, råg och vanlig havre. Det är inte direkt ett handikapp, men det är ju en sorts allergi.
Antingen tål man ingenting av detta att bara någon luten smulbit kan få dig hemmaliggansde i flera dagar eller så är du inge känslig alls att du inte känner något.

Men det tar skada på tarmarna ändå. Dessa smulor förstör vårat tarmludder och det tar månader innan de läker. Så det gäller att tänka på vad man stoppar i sig. Jag erkänner att jag fuskar, men låter nu mera hellre bli. Smaka händer men inge mer.
Fast, det mesta jag har testat har vart äckligt så jag föredrar hellre min egen mat, Glutenfritt, majs och ris rouls!!

Haha :P

Då dagen väl kommer!

Känns det lite jobbigt att tänka de sista timmarna man har kvar med Selina.
Jag vet inte vad jag ska göra för att göra de timmarna det bästa för henne. Hon har ätit fisk i massor i helgen och trots det så tog det slut i Söndgas så idag och igår från kvällen har hon bara fått godis och inget annat efrtersom det vaerkar vara något hon får behålla.

Aja sista timmarna innan den sanna timmen är slagen kommer nog världen för mig bli väldigt känslosam...


Hu vilket väder!

Kan ni tänka er?
Det var fint väder hela dagen fram tills klockan 18.00 för då talade mormor om att det ösregnade i stan så vi fick vara berädda på att regnet skulle komma till oss.

Ja men visst, det regnade men öste ner så man vart blöt stämde ju inte.
Fast nog måste jag säga att set stämmer desvärre idag! regnet bara öser ner över våra huvuden och jag har nyss kommit in från en lekstund i det "vackra" vädret med Lissie.

Haha både Lissie och jag är blöt från topp till tå. Måste byta kläder egentligen men har inte orkat det. Lissie bredevid mig och tuggar på hennes gula nalle som hon fick av syrrans sambo första veckan hon var hemma hos oss (tro mig! Hon älskar den <3).

Ja men idag blir man på sätt och vis ensam hemma.
Blir bara jag och The legend of the seeker men givetvis Lissie och katterna. Bara den här helgen sen blir vi en mindre i familjen :(

Gråter över hennes öde!

Jag blir så jävla less på detta!
Tycker så synd om Selina att jag inte alls vet vad jag ska göra. Dietfodret kräks hon upp hela tiden och nu har hon börjat kräkas upp fisken också.

Inte nog med det så har hon gått ner ett kilo så nu väger hon nästan under 3 kilo.
Aca väger mer än henne och förut vägde de båda tillsammasn 8 kilo. Fan... jag vet inte vad jag ska göra.
Hon är ju försäkrad nu och allt men borde det kanske inte bäst att låta henne somna in?

Hon lever väl inge normalt kattliv direkt... Selina.... :'(


Kan inte springa!

Hej!

Ny dag nalkas och idag är det en otrolig städdag för mamma och mig för nu ska vi städa i massor så det blri snyggt här hemma.
Både i mitt rum och i vardagsrummet. Alla höstfärgerna ska fram.
Inte nog med det skulle jag ut och springa idag, men jag har knapptsovit något i natt eftersom höften har gjort grymt ont, var tänkt med att jag skulle springa runt Kvissleby men det fick jag skjuta på :(

Iaf så fick ju jag svar från röntgen bilderna och...


tja, jag är inte nöjd med resultate så nu har man bokat en ny tid hos min doktor på måndag så får vi se vad det blir. Min doktor har ett ganska så tråkigt utseende men han är så grymt bra och förståelig så man gillar ju honom på så vis (inga missförstånd här nu!).

Han tycker dessutom synd om mig eftersom jag är så pass ung och har så ont. Jag sa med att jag kan vakna en morgon och inte ha ont, men så fort jag rör på mig så gör höften/bäckbenet ont. Ibland gör det så fruktansvärt ont att jag haltar omkring för jag kan inte gå upprätt.
Kan ni föreställa min smärta?

Aja, första städa sen så får man väl se vad mer det blir!
Har funderat på att få upp tavlor på rummet. Både mina egna som jag fotograferat och på farmor och farfar <3


Kanske dags för nyare filter till objektiven!

Jag hittade en annan blogg där jag vart helt såld på bilderna och hennes sätt att fotografera och självklart var den en sak mer som vart iögonfallande på bilderna. Bloggen till hon med de fantastiska bilderna http://fotocanon.blogg.se/  
Det var både blå himmel, härliga fluffiga moln och de klarblåa vattnet så nu har jag bestämt mig för att köpa in nya filter till objektiven som heter Hoya Pol-filter och det filtret beskrivs så här:
Polariserat cirkulärt filter 58 mm. Detta filter tar bort oönskad reflektion från icke metalliska föremål till exempel vatten och glas. Färgerna får ökad mättnad och ser klarare ut. Filtret används ofta för att förbättra konstrasten mellan en blå himmel och vita moln.

Så nu ska man väl kosta på sig en 52mm och en 58mm.
Dessa har olika priser beroende på vart du köper dem och så som det kommer se ut för min del blir det nog på Media Markt eller på Siba för min del :)

Vilket betyder: 600-800 kr fattigare nästa månad x)Min fotostudio!

Hej!

Har för en timme sen lekt med min egen fotostudio som jag fick tips från en annan bloggare och jag testade på den.
Dock kunde jag inte fullfölja precis som hon gjort utan fick göra på mitt sätt, vilket vart att jag inte kunde fotogafera manuellt eftersom i ena handen höll jag lampan så jag kunde få in ljus i bilden.
Så, jag tror jag fotograferade 30 bilder sammanlagt (inte mycket jag vet, men det vart ganska så påfrestande att stå med en lamp i ena handen och kameran i den andra xD)

Iaf, detta är den bästa bilden :)Vart väldigt nöjd med den, men som sagt var inte min fotostudio direkt stor heller x)

Djurvakt!

Hejsan!

Ny dag redan och det känns härligt. Igår kväll upptäckte jag att det är dags att lägga undan vårjackorna och ta fram höstjackan... men jag har liksom ingen!! :s

Så nu sitter jag och kollar via H&Ms hemsida och ser om jag ser något riktigt snyggt. Är ju medlem så hösten kan väl börja med att köpa en ny höstjacka, sen blir den ny vinterjacka för den jag köpte från H&M för två år sen håller på att rasa samman! Är det inte då dags för en ny?
Men jag börjar året med en ny höstjacka <3

Vilka av dessa skulle passa mig?

399 kr


499 kr

eller

299 kr

Gillar dem allihopa men den i mitten faller mig nog mest i smak!

Iaf så ska man vara djurvakt idag för mamma ska skjutsa mormor till Birsta och vidare för hon ska handla saker där. Kan lika gärna passa på att fråga mamma om hon kan köpa två sorters nagellack som jag vill ha, inte så dyra men medan jag är hemma och passar djuren så kan ju hon köpa det åt mig x)

3 månader och snart 2 veckor!

Lissie har blivit så pass gammal!
Tänka sig vad tiden går fort då det känns som man nyss skaffat sig dem. Ush vad tiden går fort och fortare lär det ju gå.
Och en massa övningar håller vi på med också. Hon är redan duktig på inkallning men det dumma är att hon ska hoppa då hon kommer till en... feeel x)
Så där försöker jag avvänja henne på ett eller annat sätt!


På bättringvägen!

Selina är på väg tillbaka till där hon var förut.
Nu har hon inte spytt, vart lös i magen eller tappar päls igen. Dock är hon fortfarande lite kal på huvudet men så som jag ser det verkar det växa tillbaka.

Skönt för min sötnos <3


Koffeindrickande katt?

Jo det stämmer kanske nästan!
Jag satt i mina bröders rum med mamma och kollade på The Biggest Loser. Till det drack jag Irish coffe (smaksatt kaffe) och åt en apelsin sockerkaka som jag gjort tidigare under dagen.
Då jag ätit upp kakan och drukit upp kaffet, tills lite kaffe och mjölk var kvar på botten med lite sump, så kommer Aca in och äter upp sockerkakssmulorna, då de var slut gick hon direkt till kaffekoppen och slickade i sin kaffet xD

Haha min tokiga katt!

Inte nog med det! De senaste dagarna har hon i fullt fart bara sprungit ut i trapphuset, ner en trppa och låg där och åmade och hade sig. Har ni sådana katter med? Ni med innekatter i ett trapphuslägenhet!Bara så ni vet så är alla dessa bilder (och de som kommer) fotograferad med manuella inställningar och i manuellt läge för en gång skull xD

Chokladtårta!

Denna kaka kommer få det att vattnas i munnen på er! Denna måste ni pröva och trots all denna ingridiens som är med är kakan så himmelskgo!

Ingredienser

125 g mörk blockchoklad
125 g margarin eller smör
1 ½ dl starkt kaffe
5 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Chokladkräm:
5 dl florsocker
150 g margarin eller smör
2 ägg
250 g mörk blockchoklad
4 msk vattenBeskrivning

Beskrivning:
Smält blockchoklad & margarin i en kastrull, tillsätt kaffet och låt det svalna.
Vispa upp ägg & socker.
Blanda mjöl & bakpulver, vänd ner det i äggsmeten tillsammans med den avsvalnade chokladen.
Häll smeten i en smörad & bröad form (gärna en springform) på ca 2 L. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min i 175-200 grader. Låt kakan svalna i formen innan formen tas bort.

Rör florsocker & margarin, tillsätt äggen & rör till en jämn smet.
Smält blockchokladen med vattnet & rör ner det, blanda till en jämn kräm.

Dela kakan i två delar, bred chokladkräm emellan, bred sedan ut resten ovanpå & på sidorna.


Bakdag!

Hej!

Idag drog jag igång med en ordentlig bakdag!
Minns ni när jag skrev om innan angående sockerkakan? Haha ja jag gjorde en sockerkaka idag med apelsinskal i, till har jag gjort en apelsinglasyr med vanilj och kakao (nej det smakar inte choklad! Bara mycket apelsin) som jag ska ringla över så fort kakan har svalnat!

Ni kanske ser med att jag har kommit med en ny kategori. Tänkte att jag kunde lägga upp mina recept på allt inom bak och matväg som ni mer än gärna få testa på. Men dock kommer alla bakrecepten innehålla glutenfritt mjöl men ni ska veta att då det gäller mjölet kan ni ha i exakt lika mycket av erat mjöl utan att det kanske blir något fel :P

Första receptet jag tänkte lägga in här är:

Sockerkaka med apelsin (citron för den som vill)

100 gram smör eller margarin
1 1/4 dl socker (125 gram)
4 ägg
3 ½ dl glutenfri Finaz mjöl (3 ½ dl vetemjöl - 210 gram)
1 tsk bakpulver
rivet skal av ½-1 apelsin (citron)

Formen:
Smör eller margarin
ströbröd
mjöl

Arbetstid: Ca 25 minuter
Gräddningstid: Ca 1 timme
Kakform: 1 liter

1. Sätt ugnen på 175 Grader.

2. Smörj och bröa formen.

3. Rör ner matfettet och socker pösigt. Skilj gulorna från vitorna och tillsätt 1 gula i taget. Blanda väl mellan varje gula.

4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd in blandingen i smeten tillsammans med apelsinskalet.

5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd in det sist i smeten.

6. Häll smeten i den smorda formen och grädda den ca 1 timme i ugnens mitt.

Mm lycka till!


"Oj vad mycket sockerkaka du har gjort!"

Hehe ojsan (a)

Jo jag skulle göra sockerkaka för flera dagar sen men jag inte inte direkt orkat, men man kanske ska testa på det idag! Haha det är min mamma som sa den där rubriken och vad kan man svara på det om man inte orkar?

Nej något direkt sådant svar gav jag inte utan skrattade bara fånigt åt henne. Har tre ägggulor här hemma som man måste göra något på och då ska det bli sockerkaka, men jag... ja... vi får se om det ens blir någon. Vi har ju allting här hemma så en vanlig vaniljsockerkaka kan inte sitta fel en regnig dag som denna ;)

"Måste vara 1 som bestämmer! Inte 5 stycken!

Sa min pappa igår då jag stod utanför lägenheten bredvid Rödakorset och pratade med tre pensionärer som tyckte Lissie blivit stor och berömde mig för att jag hade sådan pli på henne x)

Haha pappa gillade inte att jag stod där och pratade med dem medan Lissie snällt, satt (la sig ner sen på marken), bredvid mig och väntade på at vi skulle gå.
Men jag menar, hallå? Börjar folk prata med en, man fnyssar inte åt dem, går därifrån och sen låtsas inte om dem, det gör man inte!
Men ganska så tydligt såg det ju ut som så att pappa kanske skulle göra det. Han stannar inte och pratar om de börjar prata med en. Utan han total ignorerar dem och går... skulle nog vara så...!

Haha ja ni... sen kom den stöten som rubriken säger: "Det måste vara en som bestämmer inte fem stycken här hemma" säger han då Lissie kommer springande efter Aca som hoppas upp på vardagsrums bordet för att komma undan. Lissie strax efter (fast hon kommer ju bara upp med framtassarna) så jag höjer rösten och drar bort henne två gånger från bordet. Hon protisterar och biter tag i duken som hänger ner och ytligare en gång ryter jag åt henne och hon går därifrån.
"Så jag är inte den som bestämmer här hemma då?" Frågar jag och får inge svar... hm ja du, den där meningen skulle han ha hållit tyst med x)


10 saker du inte visste om mig...

 

  • Jag bär på en del hemligheter som ingen annan vet om än min familj och EN kompis.

  • Jag har två katter som jag har haft turen med mig att få gratis.

  • Jag betalar allting inom djurväg för mina djur så som veterinär, mat, kattsand och försäkringar. Mina katter har kostat mig nästan 10.000 kr på 3 år.

  • Min familj har en hund, jag kallar henne min hund eftersom jag uppfostrar henne och tar mest hand om henne.

  • Jag har ett höft/bäckben problem som jag inte ens vet vad det är men har haft det i lite mer än 1 ½ år.

  • Jag bor fortfarande hemma och är arbetssökande.

  • Min högsta dröm som jag haft ända sen jag var mycket liten är att starta ett eget företag inom djurbutik branschen.

  • Jag är en riktigt bokmal och läser väldigt gärna böcker. Har två bokhyllor varav en är nästan full med böcker. I källaren finns en hel flyttlåda med endast böcker.

  • Jag älskar att fotografera, men känner mig inte så bra eftersom jag köpte min kamera privat och ingen manual ingick.

  • Jag fotograferar med en Nikon D40. Tillbehör: Sigma AF Nikon 70-300 mm, Hamastativ, UV filter 52 och 58.


Fotograferat på kyrkogården!

Hej!

Nu är man hemkommen från ett roligt fotouppdrag med lite flum i det hela. Mest bara lek och nyfikenhets bilder här, också har man ganska så nyss kommit tillbaka från ica.
Väntar nu på att stripsen ska bli klara.

Här kommer bilderna med Selina och Lissie.Det tog mig ungefär en ca 50-60 bilder innan jag hittade den frekvens som fixade bilderna bäst på kameran.
Fast för mig finns det planer på att köpa en ny kamera så därmed kommer det denna gången få bli en Canon. Jag kommer helt dugga Nikon i fortsättningen x)

Prata ut!

Hej!

Nu när pappa kommer hem från vart han nu än är så ska mamma, jag och pappa sätta oss ner och prata om Selina.
Jag håller med dem och tror det är nästan bättre att hon får somna in än att hon ska gå och vara på så sät sjuk. Hon kan inte äta sitt foder längre utan att kräkas eller få diarré så vi tror vi kommer välja den snällaste vägen för Selinas skull.

Det kommer bli jobbigt, men för hennes bästa tror jag detta kommer bli den bästa lösningen!Återkommer om detta sen!

Så här ska inte ett kattliv vara!

Hej!

Lite tråkiga nyheter och det gäller Selina igen.
Är så att nu har hon börjat tappa päls på huvudet och ovanför ögonen, samt lite runt på kroppen har det kommit liksom, kala fläckar.

Så det blir veterinären igen på Måndag klockan 13.30.
Och från och med där kommer jag nog bestämma vad som ska hända med henne. Jag vet inte alls men så som hon lever nu är ju inget kattliv. Hon får diarré av den nya dietmaten så hon har börjat äta fisk igen.
Detta är sorgligt men om det inte blir bättre för henne så kommer jag låta henne få somna in.

Kvinnan på korset ~Oneshot~

Nu kommer jag med en ny oneshot. Haha denna idéen kom bara så där med en gång då man kollade på Patrioten. Fråga inte varför, läs och njut! I guess :)

”Låt mig vara!” Skrek hon så halsen drog ihop sig. Efter att ha försökt springa undan så många gånger vart detta det mest påfrestande hon varit med om. Hennes hals var hes och det gjorde ont att andas.
Dem hade jagat henne runt i en cirkel så de hade till slut jagat henne ut från byn och in i skogen, långt in. Nu stod dem alla framför henne, runt henne i en ring. Hon stod ensam i mitten och försökte återhämta andan.
  ”Klä av henne!” Skrek en av dem och snart hade hon alla över sig. Trots hennes protester, sparkar och skrik var det lönlöst att ens försöka. Vad kan en liten tjej göra mot ett gäng killar som var tredubbelt mer än hon själv. De kastade sig bort från henne då kläderna rivits av henne bit för bit. Nu låg det slamsor runt henne av det som en gång vart hennes kläder.

De tittade på henne. Hon kunde inte se vad deras ögon sa. Mörkret i skogen gjorde det omöjligt att ens se vilka se var. Mörkret döljde dem allt för bra. Som om mörkret inte är något annat än en maskerad natt. Ingen vet vem natten är först gryningen kommer. Om natten styr mörkret, om dagen styr ljuset.
Hon snyftade.
 ”Låt mig vara!” Upprepade hon ynkligt och försökte med skam att krypa bort efter en öppning. Vilket vart lönlöst, då dem slängde tillbaka henne in mot mitten. Hon skrek igen och försökte komma undan i panik som oftast aldrig löser något problem. Hon började att andas häftigt och höll på att förlora medvetande då andningen gjorde ont.
De visste inte att hon hade astma. Hennes inhalator hade hon tappat, men vart? Hon försökte förgäves finna den runt omkring henne på den smutsiga och barriga marken. Ända hon kom åt att känna var hennes sönderrivna kläder. Hennes inhalator var borta!
 ”Hämta korset!” Beordrade en annan och hon kunde höra steg bredvid henne försvinna, men kom tillbaka ganska snart.

Något stort och tungt ramlade ner bredvid henne som fick henne att flyga högt och försöka för en tredje gång att fly från ringen. Åter igen som sist låg hon på den kalla och barriga marken med ansiktet neråt och kippade efter luft.
 ”Astma...” andades hon fram. ”Jag har astma! Var är min inhalator?” Ingen svarade på hennes fråga utan nu kom dem fram en och en och vände henne på rygg. Trots hennes skrikande protester var det ingen som tog henne på allvar. De tog henne i besittning, en efter en.
Det gjorde ont! Hemskt ont! Hon ville bort, försökte komma undan, men för varje gång då en ny av männen kom fram var det försent.
Hon låg nu i framstupat sidoläge. Tårarna rann ner från hennes ögon och skapade tre smutsiga ränder efter tårarna som trångt fram under den pinsamma akten hon måst gått igenom med tvång. När någon lyfte upp henne och sen lade ner henne låg hon på något hårt och kallt. I hennes nuvarande tillstånd, chockad, så kunde hon inte identifiera smärtan från underlivet eller vad som hände runt omkring henne.
När hon väl upptäckte vad som höll på att ske, hade tre av männen satt sig på tre ställen runt om henne. En vid hennes ben, som höll fast dem, och en vid vardera av hennes arm, de placerade ut dem så hon låg som ett T på det där kalla och hårda. Nu kände hon paniken igen och försökte slingra sig loss men allt kändes så ynkligt då hon inte kunde komma loss från det mest pinsamma.

”Nej!” Andades hon ynkligt.
 ”Du slår!” Sade mannen vid hennes högra arm.
 ”Om du insisterar så.” Hon kunde känna hur han log vid sin vänstra. Någon i form av något vasst vart placerade mitt på hennes hand. Skriket nådde ut med full kraft från hennes mun då första slaget från hammaren träffade spiken som åkte rakt in i hennes handflata och ner i träet som hon låg på.
Ett slag till, och ett till och ännu ett!
Skriket lämnade hennes mun och nu låg hon och flämtade efter luft. Luft som nästan inte fann för henne. Inge luft kom in i hennes lungor. Andra handen tog dem. Och till sist hennes ben där de hamrades fast bredvid varandra.
Hon hade nästan förlorat medvetandet. Den mörka skogen var som en svart dimma som låg över hennes ögon. Utmattad in till döden var det för henne. Från hennes handflator och fötter kunde hon känna hur en varm sörja sipprade våldsamt ut och droppade ner på marken.
 

Nu stod de bakom henne och hennes T formade kropp lyftes upp och ställdes ner i ett hål som täcktes med allt möjligt som de kom åt runt omkring henne. Sten som klickade in i varandra, mossa, jord, grann och tallgrenar, allt som skogen hade att bjuda på lades ner i det lilla hållet för att hålla den upprätt.
 ”Ja men det där var väl inte så farlig? Någon som hade en kamera med sig?” Frågade en av dem. En jacka prasslade och snart kunde hon hört hur ett avlägset pipande från en kamera som startades. Ett kort ljus, som från en ficklampa, blinkade innan det snabbt försvann. Trots den unga flickans medvetslösa tillstånd, kunde hon på det lilla ljuset sett vilka som stod framför henne och hon förstod varför.
En klickande och en blixt kom på henne och efter det, vart allt svart.


Hoppsan sig!

Hej!

Herregud, torsdag redan!
Ja nästa vecka åker jag till Dalarna och vet i vad? Haha jag har inte bokat biljetter ännu... skit alltså det sög för min del. Ibland är man bara så dum!
Måste boka nu idag för jag åker nästa vecka på Tisdag!

Haha dåligt... det blir en gäng massa byten men det får man ju ta om man är sent ute. 409 kr får man betala men det gjorde jag på ett ungefär sist med.

Hehe snart är jag hemma i Dalarna igen <3


Idag sker det!

Hej!

Idag är det dagen då det sker. Om några timmar åker jag iväg till Sundsvalls sjukhus och kollar min höft/bäckbenet.
Jag är nog lite nervös för jag tror detta bara blir andra gången i mitt liv att jag är på röntgen.. om inte den tredje, äh men skitsamma sådant har man inte direkt koll på.

Så, just nu hoppas jag att det inte är Höftledssrtros och istället något annat som de kan se på röntgen vad det är, skulle ju vekrligen sitta fint att gå därifrån och få veta det är inget -.-
Sabla sjukhus!

In till stan!

Hej!

Och god morgon på er! Idag blir det stan för min del. Ska besöka Miroi för att skriva på ett nytt aktivitetsstöd, jag menar, sist så missade jag att gå på ett möte, så nu måste jag verkligen in för annars får jag inga pengar denna månaden... känns ju pinsamt för jag ska till Dalarna och allt.
Skit för min del!

Måste ju ha pengar så det blir väl att sno några hundralappar från mina föräldrar, eller för att det inte ska låta allt för misstänktsamt, jag ska be SNÄLLT till dem om att få låna några hundralappar till tågbiljetterna. Kan passa på att köpa tur och retur om det nu finns ^^

Nej nu måste jag snart göra mig iordning. Lissie ska med in så hon får en åkabuss träning och lära sig gå på stan, går ju inte så mycket folk där strax efter tolv så det blir bara skönt för henne att få behålla svansen.
Fast först ska både hon och jag duscha.

Tjao!

Nu var det röstat!

Hej!

Nu är man hemma från en 1 ½ timmes tur på Birsta City.
Och vad jag köpte mig med hem var Rosabandetmsycke (jag vill stödja bröstcancerfonden) och sen köpte jag 24 stycken ploppar till örhängen (Haha mina är antingen försvunna eller mosade x)) och sen bjöd mamma på glass så jag köpte en bägare med två kulor. Choklad och Jordgubb!
Gott!

Ja jag har röstat och jag RÖSTADE inte helt på SD utan jag röstade också på Miljöpartiet. Eftersom jag vill se dem satsa lite mer på sjukhusen och möjligtvis Miljön.
Fast det får man väl se :)

Vilken sentimentaldag!

Hej!

Ush vilken hemsk dag de har vart.
Vill inte nämna direkt vad som hände under morgonen men sen, under hela dagen över huvudtaget. Vart skit arg på både mig själv, alla här hemma och Lissie.

Jo lyssna och hör. Hunden har skitit och kissat inne inprincip hela dagen, iaf på morgonen och då var jag ute med henne så längst som 45 minuter och hon gör allting då hon kommer ut. Duktig är hon, men liktförbannad då vi kommer in gör hon det dubbla inne.

Jag menar? Ska man behöva gå ut med henne var femte minut?
Aja hoppas jag får hjälp med detta för jag har haft en "Cry"day så är snäll med mig då det gäller era kommentarer.

Idag ska jag förtidsrösta med mamma och sen blir det Birsta City. Ska ta och sminka mig nu så jag är klar för stan... undra vad man ska ha på sig ^^

 

God morgon!

Ja men god morgon på er.
Herregud så det regnar ute, men så skönt på samma gång för det var länge sen det regnade här hemma, kan det vara 4-5 veckor sen?

Ja det regnade första veckan som vi fick hem Lissie och det är drygt så många veckor sen så det stämmer riktigt bra.
Vart väckt av mamma klockan 08.10, för jag sov i hennes säng i natt och varför det var för att Lissie inte kunde hålla tyst i natt så jag la mig därinne och sov. Mamma väckte mig senare och nu kan man inte somna om. Hade ändå planer på att kliva upp 08.15 så fem minuter tidigare sitter inte fel.

Har ätit frukost och ska tvätta idag. Först ska man ta en snabbdusch måste verkligen göra det för jag har vart lat att inte ta bort sminket sen i Fredags xD
Haha!

Syns snart :P

Mina höftledsproblem... sjukdom?

Hej!

Kolla denna länk! Ni behöver inte läsa hela texten utan bara de första raderna. Misstankar mot min sjuka höft.

http://www.1177.se/allakapitel.asp?CategoryID=38536

Och det känns nästan som att det mest lutar sig mot det :(

Lissie 12 veckors bilder!

Hej!

Här kommer de 12 veckors bilder på Lissie.
Inte så att du ser hon är 12 vekcor gammal eftersom jag inte riktigt kör den dära stilen med att ställa upp dem, men man kommer väl märka förr eller senare hur stor hon är :)Min hund älskar kameran ;)

En liten men rolig tävling!

Hej!

Tänkte ha en löite gissningstävling på bloggen. Nej du vinner inget, detta är bara för kul och se hur bra kunskaper ni har inom hundraser.

Jag kommer med 3 bildalternativ och på dem bilderna ska ni gissa vilken av dem som är en Amerikansk cocker spaniel!

Bild 1:


Bild 2:


Bild 3:


Lycka till! :D

Lissie idag!

Hej!

Måste gratulera Lissie som igår (fredag 10/09) vart 12 veckor gammal och åkte in till veterinären för att ta en ny vaccinationpruta. Hon vaccinerades mot kennelhosta och det var ju bra.
Nu ska nästa vaccinering inte äga rum först hon är ett år och det blir då inte först runt den 18 juni. Thihi, tänka sig! tre Junibarn hemma i familjen!
Först jag, sen Lissie och sen brorsan. Gulligt ;P

Aja jag ska komma med lite om henne här hemma och Lisiie lärs ig saker fort. Fortfarande jobbar vi med rumsrenheten (Taskigt att jag jämnt ska gå ut med henne och får ingen hjälp alls, iaf sket hon intte och kissade inne i morse -.-).
Jag känner att jag måste få klaga för varför köpa en hund då bara en ska sköta hand om henne? ja jag ville det OKEY, slutdisskuterat men jag kan väl iaf få LITE HJÄLP MED HENNE!

Förutom det så är hon super duktig på sitt, Tass (som vacker tass), vinka (kunde inte låta bli att lära henne det då hon ser så söt ut <3) och snart så kan hon Ligg och Loss för den delen.
Och sover gör hon med som hon ska.
Fast beröm ska hon ha, hon gnyr till om hon måste ut och då går man ut med henne. Vi tar långsamt längre promenader eftersom hon själv vill gå omkring så just nu vandrar vi upp till lägenheterna ovanför oss och sen hem igen, under den turen kan hon kissa två ggr kanske bajsa en gång om man har tur. Haha inte varje gång då.Nej men det kanske ska komma nya bilder på charmtrollet. Kanske ute då vi leker aport ^^


Ny bild på mig!

Hej!

Här kommer det en ny bild på mig! Jag tyckte det kunde behövas ^^Håret
: När jag fixar mitt hår använder jag mig bara av Go2Be Sparkling hairspray och TREsemmé Volium & Lift Hairspray. Mer behöver jag inte får att bara få det fluffigt. varför dra på något ordentligt som en del toppbloggare gör så det bara räcker med en eller två sprayer?
Lägg luggen snett över ansiktet så ser man snyggare ut x) Enklast är det att lägga luggen på sned är om den är klippt så.

Ansiktet
: Först så smetar jag ut med lite mouse för att få huden jämn och fin. Se till att smeta upp lite över hårey (detta kommer inte att synas) bara för att se till att du inte får en "rand" runt huvudet. Efter det smetar jag över med puder för att jämna till det ännu mer.
Därefter så tar jag ögonskugga, idag valde jag en ljusblå fin färg och ta sen mascara som sist. Man väljer själv att antingen ta en gång på båda ögonen eller två ggr. Jag föredrar två ggr så jag vet att det täcker helt.
Efter det får du räkna sig själv som klar eller om du väljer ta en eller två saker till. Jag använder mig av ljusa och super fina läppstifter (ganska så dåliga då de försvinner allt för snabbt) och smetar på försiktigt så det inte kladdar, sist men inte minst tar jag mig till parfym.

Älskar Avril Laving Black star, den får en att lukta friskt!


Det var det de!

Hej!

Här sitter man i fina kläder, sminkat och har gjort en enkel men snygg frisyr för man ska in till stan på möte med Miroi!
Vad ser man inte, då man stressat hemma, då man kommer fram till busshållsplatsen? Jo bussen åker till stan, 10 minuter INNAN den ska komma... WAF!!

Jaha så där missade man ett möte igen! så man ringde upp och sa som det var. Tur att de är förståelig så nästa vecka ska man boka ett nytt möte som jag INTE ska missa. Fan sabla busstiden!

Varför jag röstar på SD!

Hej!

Jag har fått så mycket nedlåtande kritik de senaste dagarna bara för att jag ska rösta på SD och varför är ju ganska självklart.
Sverige får in invandrare varje dag året runt och visste ni att invandrarna går före oss i utbildning och jobb, de får mer pengar än oss studenter som lämnat skolan bland annat.

Jag har inget emot invandrare men det känns som att Sverige lägger ner allt för mycket tid på dem än på oss i Sverige som söker jobb och får ändå ingenting, eftersom de går före. Som sagt är detta ingen pik mot er, utan mer mot att Sverige ska sluta ta in mer invandrare och fokusera på det son ligger nu.
Hörde ni om Nationalsången?

Ja den togs bort från skolorna pga att den var rasistisk? I vilket annat land, tar man "bort" nationalsången för att någon anna påstår att den är rasistisk? Jag tycker det är fel här i Sverige att nedlåta oss för att älska vårat Land, jag älskar Sverige och skiter i vad alla andra tycker, Sverige är mitt land och ska Sverige vara Sverige, måste Sverige en gång i framtiden få bli ett Sverige.

Tack för mig.

Nu börjar träningen igen!

Hej!

Ny dag och solen skiner igen, attans för det som väckte mig ur min underbara dröm, som för den delen var ganska så weard men den talar jag inte om, mina drömmar är mina privata saker!

Ja tänka sig, jag, mamma och min syrra har haft uppehåll i sommar från träningen eftersom att träna en varm sommardag då man kan göra annat har aldrig vart något för oss, så nu på Torsdags morgon så ska mamma och jag iväg till friskis&svettis för att svettas lite. Syrran jobbar tror jag så det blir ingen träning för henne med oss, men det får bli en annan gång.
Nu ska de där sommarkilona bort och det skulle mer än väl sitta fint för min del.

Kollade detta för flera veckor sen men kan ju avslöja det nu, vilket är ganska så ynkligt för jag har gått upp 10 kilo på 8 år xD
haha herregud så lite och där kan man ju verkligen se hur lite man är i maten. Dessutom så sätter jag igång med min diettid nu med mamma. Ingen pasta, ingen ris, ingen potatis, bara grönsaker och kanske linser eller Qinuoa som för den delen är super gott <3

Tänka sig med att hunden sover fortfarande, upp och ner hos pappa, haha söt <3
Nej hon vaknar väl snart så vi kan gå ut och göra det som ska göras sen hoppar jag in i duschen/badet och filosoferar om livet ^^

På återseeende!

Bilder från hundutställningen!

Hej!

Jag lovade er bilder så här kommer dem!

Hm... okey allvarligt talat innan jag fortsätter med resterande av bilderna. Denna bilden på mig är mer en av en skräckupplevelse.
Som att man HATAR getingar! Och jag och min syrra vart bombarderade av getingar då vi höll på med försäljning av en massa godsaker. Just nu står jag i högsta hugg med att döda nästa inkräktare som kommer. Den senaste som besökate oss och aldrig återvände fann sin egen begravning i sopptunnan! He-he-he!!


Hej då!


Möjligtvis en planerad flytt!

Hej!

Nu är man näst intill ensam, bara det att Pappa, mamma och brorsan är hemma. Nettan och Theo åkte runt halv två tiden till stan för att hämta upp Robin och Farina så sen dess var man ensam tills alla andra kom hem.
Mamma och pappa jobbar natten så nu får man ta och se till att yngste av mina bröder kommer i säng och passa på valpen igen.
Det går utmärkt med henne. Fortfarande små olyckor inne men vi jobbar fortfarande på det.

Jo en planerad flytt är väl att jag ska flytta ner till Dalarna och bosätta mig där hos en kompis i en lägenhet. Vi vill dela på hyran så det blir billigare för oss båda och så har jag tänkt söka jobb hos någon travkusk där nere så jag får arbeta med hästar.
Och hoppas på att få jobb så man får ta en Intensivkurs så man får ta det där körkortet. Skulle inte sitta fel nu med det.
Men det får jag återkomma om, än blir det ingen flytt, kanske efter jul.På återseende!

Snart ringer mobilen!

Hej!

Idag gäller det! Idag kommer Nettan så det ska bli skitkul att ha henne här. Kommer kanske bli tårtbakning (om jag orkar det), känner mig otroligt fet nu sen man åt en massa godis igår som kanske inte alls var så mycket, så vi får se.

Fast först måste man ju vänta på samtalet som Nettan ska komma med så vi får se när hon kommer. Bra man är uppe före tuppen ^^


(Bild lånad från www.allstar-hub.com/

Äntligen ska man få se den!!! <3

Nu är hon identifierad!

Hej!

Hur många av er har sett videon på flickan som slänger valpar i en flod med starka strömmar?
kanske en del av er då denna video har upprört många. Jag kan nu säga att hon är identifierad och kommer att börfällas, men dock inte för den summan som vi alla trodde!


Dödar för att äta ~Del 6~

Ännu en ny del ute och denna kom kanske iaf lite snabbare än de andra. Och jag hoppas jag får mer som orkar läsa denna delen och kanske ge mig en och en annan kommentar/kritik. Tack för mig ^^

Morgonen efter så stirrade jag ut genom vardagsrums fönstret och såg hur regnet öste ner över trägården. När regnets droppar träffade gräsmattan så hoppade dropparna åt alla håll och kanter så det såg ut som att trädgården var en enda stor pool.
Steven sov på golvet bakom mig och snarkade lågt. Klockan var inte mer än sex på morgonen och jag stod här med huvudvärk, morgonfrisyr och duntäcke omkring mig och kollade på regnet som gjorde mig ännu dystrare än vad den skulle ha gjort.
Värken i huvudet kändes nästan värre än igår och de där alvedonen hjälpte inte. Fast jag skulle nog ha väntat en ca 30 minuter innan jag skulle ha tagit en ny för nu hade jag redan svalt två stycken 1 grams alvedoner på mindre än en kvart, vilket kanske inte skulle ge så bra effekt på en sådan som mig, min hjärna skulle nog förlora alla hjärnceller innan det var klart.
Trots det piskande regnet mot gräset och det smattrande ljudet då dropparna träffade taket till verandan så fick det mig att tänka på min SO uppgift som jag inte lagt tanken till ända sen igår. Jag hade gärna velat se de där offrena som fått 1839 inristat i deras pannor. Jag ville se hur pass djupt mannen skrurit i deras pannor, se hur det var skrivet.
Jag vände mig långsamt om då jag hörde hur Steven grymtade till och rörde på sig, han hade vänt på sig och låg nu på mage istället på rygg med munnen öppen och dreggel som rann ner för munnen. Jag log. Tänka sig att vi två har vart barndomskompisar och jag har aldrig sett ner på hans sätt att älska män, han var helt naturlig, fast jag kan ju erkänna att jag vart chockad då han förklarade sin läggning för mig.

Jag mins den dagen som om det vore igår. Vi var väl mellan 13-14 år gamla och vi hamnade på våran första fest och fulla vart vi. Jag hade bara några enkla jeans och taight linne på mig medan han kom i liknande kläder och hans hår hade han då i en tuppkam för det var väldigt populärt då för killarna, antingen tuppkam eller så var det långt hår.
Steven föredrog tuppkam framför långt hår eftersom han inte ville likna något han inte var. Flesta av killarna trodde att tjejerna drog sig mest till de med långt hår än med tuppkam och dem med tuppkam tyckte det motsatta, så det vart en liten feijd där.
Ush det kändes så pinsamt att jag rodnar redan nu då jag tänker på det. Vi satt i varsina fotöljer och lekte den "Elaka minen" som jag givetvis förlorade eftersom jag höll på att skratta ihjäl mig för varje gång han gjorde en elak minn, för han såg antingen ut som en gorilla eller så liknande han något som inte kunde kallas för en minn. I alla fall efter att vi stirrat varandra i ögonen och så hade jag, så där spontant, sagt rakt ut att jag tyckte han hade vackra ögon och det har han till och med nu men då hade han sett på mig som om jag sagt något som förolämpade honom, jag ville bita av mig tungan då. Han harklade sig då.
"Jag vill inte att du ser fel på mig, men hur känner du för mig?" Frågade han mig då med rynkad panna. Jag visste inte vad jag skulle säga, i mitt berusade tillstånd kunde jag tänka klart trots att det snurrade roligt i huvudet.
"Ja du... eftersom du frågar så känns det som att det inte är någon mening med att hålla det hemligt längre eftersom du kanske har märkt att jag försökt få kontakt med dig" viskade jag. Viska inte behövts då den väldigt höga musiken dolde våra röster för att alla andra skulle höra vad vi sa. Vi kunde bara höra våra röster.
Han suckade och lade båda händerna över ansiktet och lutade sig bakåt. Det vart en iskall tystnad mellan oss. Musiken runt oss var det enda som var i full gång medan alla andra i rummet dansade på de överfulla dansgolvet hos någon jag inte kommer ihåg vem vi var hos.

Steven tog bort händerna och tog mina händer i sina och tittade in i mina ögon.
"Silje, jag vill inte att detta ska drabba våran vänskap men, det kommer aldrig bli så. Varken du eller jag kommer passa tillsammans eftersom jag har en läggning mot det andra hållet" sade han lågt. Jag kunde knappt höra honom men jag hörde nog en del av vad han sa.
Jag tog bort mina händer från hans och satte mig sen ner i fotöljen och stirrade rakt ut på dansgolvet, på en fläck som jag kunde titta på medan jag funderade under tiden. Steven lutade sig tillbaka i sin fotölj. Då jag tittade på honom tittade han just på mig. Hans ögon var sårade och jag förstod att det var jag som sårade honom.
Jag drog en djup suck och lutade mig mot honom. Han lutade sig då från mig, fast i hans rörelse kunde jag se att han hellre slapp det.
"Steven, för mig spelar det ingen roll vilken läggning du har, du är min bästa vän och bland bästa vänner ska det finnas en sak som aldrig ska stå i vägen för något annat." Sa jag till honom. Han funderade då på vad jag sagt och väntade att jag skulle fortsätta. "Det som ska finnas bland bästa vänner är det som man kallar tillit och förtroende för varandra. Det har jag för dig och är glad att du sa som det var. Gillar du killar får du göra det, för det gör ju jag med" blinkade jag. Där fick jag honom att skratta och han omfamnade mig.
"Men berätta detta inte för någon, jag vill själv komma fram ur skogen skuggor då jag är redo" viskade han i mitt öra. Jag nickade och sen dess har det aldrig funnits några kärleksfulla känslor för varandra. Det var också samma vecka som han kom ut om sin sexuella läggning.

Märkligt när man tänker på det. Om han ni inte var homosexuell kanske han och jag idag hade delat säng tillsammans, kanske han tog min oskuld och jag tog hans. För nu när jag tänker på det hade det aldrig kunnat funka mellan oss eftersom vi är så bra vänner som man kan vara.
Ljudet av regnet utanför fick mig att vända mig om och se hur det fortfarade öste ner som om någon stod på taket till verandan och tömde ner vatten från en vattenkanna eller stryk den meningen det var inte alls likt det, det regnade så man funderade på om det inte var miljontals spikar som kastades ner från himlen. Stackars den personen som gick ute nu då spikarna rasade ner.
"Är du vaken nu? Klockan är ju bara halv sju!" Stönade Steven som nyktrat till under sömnen.
"Jo, regnet väckte mig" log jag och höll kvar ögonen på regnet utanför utan att vända mig om för att möta Stevens blick. "Vill du ha te? Kaffe?" Frågade jag honom och slet blicken från de gråa rusk vädret.
"Kaffe! Skulle behöva ha koffein." Muttrade han sömnigt och gned sig runt ögonen för att få bort sömnen. "Vad fan ska jag upp nu och göra? Det är skola i morgon och jag borde sova!" Fräste han.
Jag fnissade och gick in till köket som låg i vardagsrummet. Jag stod vid deras fina köksö och kollade på kaffebryggaren som de hade. Fast kaffebryggare var det inte utan en Moccamaster. Så jag fyllde på med vatten så det skulle bli 2-3 koppar kaffe till Steven som definitivt skulle behöva lite koffein nu. Jag kunde se hur han reste sig upp från golvet som vart hans säng under natten och sträckte på sig så ryggmusklerna knackade och hamnade på rätt plats.
"Ja du Steven, frågan är varför du vart tvungen att stiga upp?" Sade jag medan jag räknade måtten till kaffet. Bakom mig slog jag snabbt på vattenkokaren så jag kunde få dricka koffienfritt te.
Stevens mamma drack ingenting som innehöll koffien så jag hade väl tagit lite efter henne, i alla fall då det gällde te. Att inte dricka cola eller kaffe skulle jag inte klara av.
"Äh, kul för dig att dricka koffienfritt ensam medan jag ligger och snarkar och drömmer sköna drömmar om Villiam" log han och slog sig ner vid en av barstolarna till köksön.
"Villiam? Vad hände med Daniel då?"
"Ja han är ju trevlig, men jag tror det inte kommer funka mellan oss" log han medan hans ögon tindrade likt stjärnorna om natten. Jag undrade egentligen vad han böghjärna tänkte!


Hemma igen!

Hej!

Nu har man kommit hem från veterinären och vad ska man säga om det?
Undersökningen gick väldigt bra, tills de skulle klämma och känna under Selinas mage, först då kom de första morrningarna (hon är lite kinkig, ingen förutom familjen får röra henne ^^') så det vart väl de ända jag fick hoppas på trodde jag.
Sen då de kom in för att kolla blodprover så gick det för bra då de skulle raka bort pälsen på hennes ben, dock vart det INTE bra då de skulle föra in sprutan under huden på henne. Skrek och bet mig x)
Så till slut var vi två sköterskor och mig. Jag och den ena sköterskan höll i henne medan den andra skulle ge henne sprutan. NU hade hon fått en tratt på sig med för att hon inte skulla kunna bita någon, men si där, det finns klor!
Japp det slutade sen med att ge henne lugnande och efter kanske en tio minuter ramlade hon ner från skötbordet (här höll jag på att garva ihjäll mig! Fan så slapp hon var xD) så jag lyfte upp henne igen och sen så var hon sövande, men sov inte, under hela tiden vi höll på med henne.

Fick senare, kanske efter en 7-8 minuter svar på blodproverna och fick veta att det inte var några problem där. Levern låg på gränsen till att ligga lite över värdet men det var normalt så jag behövde inte vara orolig. Skönt, så medan hon låg nerövd så kollade de hennes mage igen och vi kunde höra hur det bubblade.
Selian har stressmage/magkatarr. Så nu äter hon en speciall diet som hon ska under dagen ha ätit 60 gram. Typ 20 gram morgon, eftermiddag och kväll.
Hon är ju som sagt ganska så glupsk så jag har spritt ut maten på en bricka så hon nu får äta maten en och en och inte med en gång.

Nu är hon fortfarande lite groggy så jag låter henne vara ifred tills hon själv kommer fram och känner sig piggare. Och försöka få undan Lissie från henne så hon kan få vara ifred!

Här på bilderna kan man se att hon är lite groggy fortfarande ^^'


Vad de gjorde och vad jag betalde. Kvittot kan vara viktigt vid sådana här tillfällen.
Först har vi vad de gjorde på henne:


Och här ser ni vad allting kostade. Om ni frågar mig tycker jag detta var väldigt billigt. För hade jag gjort detta på djurkliniken i Sundsvall hade bara jag bara fått ETT blodprov för de dubbla priset av 520 kr.


Ha det bäst!

Önska Selina lycka till!

Hej!

Idag är det dagen som Selina ska till veterinären. Nervös?
Nja jag är inte direkt nervös, det ni borde veta om mig är att jag har det väldigt lätt att prata och brukar prata extremt mycket om jag blir nervös så skulle det vara något så tror jag nog att de inte lägger märke till det.

Jag hoppas bara allt går bra, kommer nog få betala för lugnande innan det är klart med x)

Aja nu drar jag/vi!

Nettan kommer... istället!

Hej!

Jo det stämmer. Vart ingen Simone denna gången pågrund av en del orsaker så vi sköt på det! Jag kommer till henne runt den 22-23 sep. så jag kan hjälpa henne på kattutställningen så följer hon med mig hem sen.

Istället kommer Nettan och då blir det roligt! Bara hon och jag och Eclipse! IIIII Fy skäms på mig som inte sett den än!! Känner mig hemsk! xDHehe denna bilden får du Nettan xD

Lissie!

Hej!

Nu har det gått ett tag sen sist jag skrev om Lissie och hur det går.
Rumsrenheten blir bättre och kisserierna mindre inne. Dock börjar hon med att bajsa inne som är mer irriterande än då hon kissar så nu jobbar jag på det!

Vi har börjat ta längre promenader och lär oss att bara gå på höger sida om mig och lyssna på "Bra", "Nej" och "Fot" och för att vara en valp är hon inte dum. Hon tycker det är roligt och speciellt då man får belöning som består av godis.
Fast bara lever godis. Andra godisar är fortfarande för hårda för henne så hon tuggar bara levergodis fortfarande (haha levergodis ger en tillbaka blickar till Nordvik! x)).

Annat som vi stör oss lite på är att då man är ute med henne så kan hon bli grymt elak och ge sig på fötterna. Det försöker vi styra av henne på ett eller annat sätt och oftast löser det sig att lyfta upp henne i famnen och vänta tills hon lugnat ner sig, först då kan vi släppa ner henne och hon går iväg med nosen i marken.
Hon hugger en ibland med de knivvassa tänderna och det gillar jag INTE så det försöker jag stura bort med att bli arg och ta i henne lite tills hon gnyr.
Att hugga en i ansikte är väl INTE DIREKT tillåtet?

Ja det är väl en del hur det ligger i nu. Håller också på att lära henne att sitta ner bredvid mig då de kommer folk och det går bra ibland men alla ska jämnt hälsa på henne så det blir aldrig som jag vill. Lite jobbigt då man försöker lära henne saker också finns det ingen chans till det då alla ska hälsa på henne.
Någon som kan ge mig tips på hur jag kan förhindra det? Eller iaf försöka få henne att lugna ner sig då de kommer folk och vänta tills jag säger "Varsegod" innan hon får hälsa?

Selinas foder för tillfälle!

Hej!

Här kommer det lite bilder på en katt som älskar kokt fisk men som tyvärr inte är så fullt bra för en så redan smal katt x)
Fast fisk är ju gott så!

Vad för fisk är det som min pappa har kokat till henne?


Många påsar vart det och de lär väl kanske räcka i ett par dagar innan det är dags att koka fisk igen för henne.
Hoppas bara att blodproven visar annat på henne.

Röstkort idag!

Hej!

Fick mitt röstkort idag och vilka jag ska rösta på så går jag mellan Soss och Sverige!

Jag har inte riktigt bestämt mig än men om jag funderar på soss så blir det självklart INTE Mona Sahlin jag kommer rösta på. Fan den kärringen vet ju inte ens vad hon håller på med så henne kommer jag inte rösta på.

Skulle det vara Sverige så vill jag bo i ett land där vi svenskar ska få vara stolta för att vi är svenskar. Flyttar det hit utlänningar från ett annat land så får de leva ut efter hur vi lever. Ska det vara Sverige ska det vara ett Sverige, det är min åsikt!

Aja vi får se hur det blir. Än så länge känns det illa att inte kunna välja!


15 sep. är det dags!

Hej!

Tänka sig vad snabbt det gick från igår till idag! Fick ett brev hem på posten från Landstinget Västernorrland om när jag ska till sjukhuset och tänka sig!
Redan den 15 sep. så ska jag vara där klockan 12.40 på morgonen!

Vad härligt! Kanske man får veta vad som är fel med då.Jaha bara förbereda sig dårå!