Lovat!

Hej Hej!

Under den senaste tiden har jag visst bara kommit med oneshot historier, som i kanske har märk!, så är det korta noveller. Dock inga bra men för att skriva en bra måste man ha en väldigt livlig fantasi. Och hur den går för mig är upp och ner. Jobbigt!

Det jag lovat är att jag skall ladda upp två bilder på mina grabbar som jag hittat som mina nya favoriter (men vadå? Tre av mina favoriter är ju borta o_O) så jag lovade en kompis att ladda upp bilder på dem :P
Diamond Space och  (<--- hur de där stavas vet jag inte x)) och dem båda är vekrligen störtsköna killar att hålla på med. Super mysiga är dem ;)

Visst ser de härliga ut ;)
They are nice looking boys <3

Tjing Tjing <3

Lyft den högt [Oneshot]

Mina nyfikna ögon tittade blygt upp på den långa mannen som låg ner på rygg över en bänk med 50 kilos hantlar. De muskulösa armarna lyfte dem upp och ner. Över magen och ner mot axlarna, om och om igen gjorde han denna rörelse. Musklerna från armarna rörde sig under huden på honom då han lyfte dem högt över sig. En pirrande känsla kom över mig då jag såg honom.

Det var år sen jag hade sett honom och nu var han där bara några meter ifrån mig. Mina röda kinder och blyga ögon sa mig att jag inte skulle våga gå dit till honom. Det var han som gjorde slut med mig, inte jag med honom. Och nu kunde vi inte se på varandra utan att våra kinder vart röda som tomater och vi valde att gå varsina vägar ifrån varandra, utan att så mycket som se på varandra igen.

Han satte sig upp med ryggen mot mig. Än hade han inte sett mig. Han lade ifrån sig hantlarna på golvet med ett skräl så det klingade till om dem. Bredvid honom stod en fylld fantaflaska med vatten som han sträkte sig efter, skruvade av korken och drack ur halva flaskan. Korken skruvades på igen och ställdes tillbaka på samma plats där den stått innan. Innan han återgick till att lägga sig ner mot bänken igen så kollade han sig omkring i sin omgivning.

Gymmet var inte fyllt med folk som det brukade vara. Gymmet hade en och en anna person där som höll på med sitt. Benpressen var upptagen även så som maskinen för att träna upp skulderbladen.
Jag stod där vid maskinen för att träna upp mina ben. Det var min systers tur först att använda den maskinen vi stod vid. Jag stod där och kollade in i min spegelbild som visade min kroppskontur. Flickan i bilden var liten och smal. Ansiktet något rund men det sa inte mycket för ansiktet passader perfekt ihop med resterande av kroppen. Min syster pratade bredvid mig, viskade, om mannen som jag nyss tittat på som lyft hantlarna upp och ner.

Jag svarade henne inte. Inte så mycket mer med än generade leende. Min syster var klar. Nu var det min tur. Jag tog mig en sista titt på honom just för att se honom titta på mig. Hans blick vändes genast bort från mig för att tittat på annat. Jag log då. han var fortfarande den blyga killen som jag mindes honom trots att han är lika gammal som jag. Jag kunde inte känna mig så blyg längre inför honom.

Istället för att bry mig om honom så ställde jag mig upp på plattan, lade upp benet så mitt knävek låg över den mjuka gråa kudden. Innan jag körde igång de femton gånger som jag nu skulle lyfta den, log jag, ett triumferat leende och förde benet bakåt och lyfte den högt.

Sommar - [Oneshort] Novell

Sommaren har alltid vart en dröm för den som vill uppleva den. Att känna de gröna daggvåta gräset under fötterna, låta sig falla ner i det djupa gräset med blicken upp mot den blå himmelen. Att studera på molnen och se vilka former de tar.

Vintern brukar sätta stopp för allt det här. Du kan fortfarande slänga dig baklänges ner mot de vita pudersnön och titta på molnen. Dock blir det kallt om ryggen och skapar en ofrivillig känsla att man ligger bara en kort stund och reser sig upp. Vintern förstör allt!

Sommaren skall de vara. Känna doften av nyklippt gräs på morgonen och sen ta sommarens absolut första dopp. Känna hur det kalla svalkande vattnet sluter om den varma kroppen, då man kommer ner under ytan. Vattnet känns härligt mot kroppen då dagen är för varm.

Springa barfota i gräset är något också av sommarens största höjdpunkter. Skorna åker av, ytterkläderna för vintern slängs ner i en låda i källren eller slängs upp på vinden. Nu åker sommarkläderna fram, ingenting så som tjocka jackor, mössa och vantar finns att nämnas. Nu i sommar blir det bikini!

Nu blir det sommar!

Vårdcentralen!

Hej Hej!

Jag har vart på vårdcentralen nu idag klockan 13.30 och skulle in och kolla min högra höft som tjorvar för mig. Jag förklarade hur det låg till för Doktor Rönn (som såg bra ut, ingenting för mig ;)). Han klämde på magen och vid höfterna.
Vred på benen för att se vart de gjorde ont på mig och så. kollade reflexerna (som fortfarande är väldigt roligt *skratt*).

Och jag fick rekommendationen att uppsöka en sjukgymnast, rättare sagt deras sjukgymnast. För han misstänkte iaf överansträngning och inte minst muskelinflamation.

Jag ringer direkt i morgon för att boka en tid.

Tjing Tjing <3

Redigera bilder!

Hej hej!

Nu innan jag stack till Vårdcentralen satt jag och kollade på två bilder. En redigerad och en oredigerad.
Jag visade först bilden för en kompis och sa att jag var super nöjd med bilden (jag tycker den fortfarande är det ^^), hon med är fotograf för den delen, så hon kom med tipset att föröska mörka bilden lite (jo, ganska så ljus var den: bildbevis kommer) och det var det jag nu gjorde innan jag gick. Snacka om att man hann i tid med till vårdcentralen.

Iaf vi använder oss av bilden på vamrblodstravaren Rano. Här nedan ser vi den Oredigerade bilden.


Och här ser vi den redigerade bilden:


Visst vart det en del skillnader :P

Tjing Tjing <3

Onsdag!

Hej Hej!

Åter igen är det Onsdag och denna onsdagen så skall man till vårdcentralen. Och detta är en väldigt rolig historia. Jag har pratat så många ggr om den att jag glömt nämna den här. Kanske skall göra det så får ni avgöra själva.

Iaf för två veckor sen ringde jag för att boka tid på vårdcentralen så jag kunde kolla min högra höft. Jag har lite problem med den och problemet är att lårbensknölen skaver mot någonting så det gör svinont. Jag hade så ont en dag på jobbet att jag inte kunde stå upprätt. Jag stod halvt framåt och försökte hela tiden rätta mig upp. Det kändes som om någonting låste sig så jag satt liksom fast.
Efter tio minuter kunde jag rätta mig upp men hade ont resten av dagen. Vart ingen bra kombination då man mockar :s

Iaf så ringde jag dagen efter och förklarade mitt problem. Hon jag pratade med tyckte det lät lite allvarligt då jag var så ung och hade så ont. Så jag skulle komma den 24/3 och träffa en Doktor Rönn (Mamma min säger att han är snygg! Snygg för henne eller mig? x)).
Så vi bestämde det datumet, tackade och lade på. Så berättade jag de för mammsan som då säger:
-"Ja men vilken tid skall du vara där?" Jag funderar och skrattade.
-"Men fan de sa hon ju aldrig?"

Så där satt jag nu idag och bokade tid för att få veta när jag skall vara där. Fick veta nu vid halv två så nu sitter jag här hemma och tråkar mig. Borde åka till jobbet men, pappa har bilen... kan ta bussen (som jag lovade att ta) men, vet ni vad?
Jag brukar inte vara den där lata personen, men jag tror jag stannar hemma idag ^^''
De här hemma kommer inte gilla det, men jag får inte direkt betalt där jag jobbar och de klarara sig utan mig ;)

Tjing tjing <3

Nu var det ringt!

Hej Hej!

Ja nu har jag tingt ägaren som äger den där hästen jag nyligen beskrev om och vad jag uppfattade på henne så var detta ingen proböem häst för han var tvärt emotallting jag beskrev om vilka hästar jag inte är så vana vid (blir väl lite van nu då man håller på med travhästarna) men iaf så fick jag svar på många av mina frågor och bland annat dem så var det vad denna fina hästen hete.

Namnet var verkligen gulligt, men jag hade svårt att höra vad hon sa, men namnet var i något stil med: Sizoo.
Priset
: Det låg på 5.000 kr och då ingick det: Sadel, Träns, täcken och fleese täcken. Han hade väldigt hög manke så sadeln som ingick var speciellt för honom. Så det kändes ju, bra ^^
Bra för honom med iaf. Han är en vamrblodsvalack, men med tanke på hans grovhet så såg han ut som ett halvblod (perfekt för mig ;))

Maten han åt var: , Havre, Mineraler, Vitaminer m.m
Han var inte försäkrad!

Och maten i månaden låg på varierande av vad han åt. Just nu åt han 12 kilo hö (låter lite väl extremt mycket för mig iaf x)) och 1 ½ kilo Havre (tok för mycket eller?)

Det ända negativa som fanns hos honom var att han var valacksfientlig. Men han kunde ridas ut med andra  valacker men då fick man antingen gå en bit fram eller en bit bak. Inte rida bakom rumpan på honom för då kunde han bli sur och möjligtvis ge en spark till hästen bakom. Gå tillsmmans med andra ston kunde han utan problem :)

Men iaf så vart jag väldigt intresserad så nu skall man snacka med mamma och pappa, höra mig med dem och sen åka ner möjligtvis redan idag och kolla på honom :D

Tjing Tjing <3

Kanske denna?

Hej Hej!

Jag kollar runt lite på blocket.se på hästar inom Angränsade Län och jag tror jag har hittat en som jag är intresserad av. Både mamma och pappa gillade honom så de vart ju kärlek vid första ögonkastet. Så, nu måste man bara övertala dem om man kan få ringa och höra mig för om honom ;P
Länk:
http://www.blocket.se/gavleborg/En_hast_som_syns_i_mangden_26389947.htm?ca=4&w=2

Hoppas kan man väl iaf :D

Tjing Tjing <3

Besök!

Hej Hej!

Glömde skriva att jag hade besök i Tordags. Jo Nettan och Theo kom och hälsade på. Hennes familj och hennes Sambo skulle på Hockey match i Timrå så de kunde inte följa med eftersom Theo fortfarande inte är van vid höga ljud.
Så de kom till mig istället och det gillar vi.
Men oj så stor han hade hunnt blivit. Hela fyra månader och väger redan 6 kilo :o Stoooor pojke kommer det bli ;)

Visst vill vi se bilder??? :DHan gillar att suga på handen flera ggr om. Därav bilderna x)

Tjing Tjing <3

Extremt sugen!

Hej Hej!

Nu var de ett tag sen tror jag, kanske två dagar sen jag skrev. Väldigt roligt att se på statistiken hur hög den låg då jag skrev två inlägg och sen två dagar senare då man kollar igen har den sjunkit något så otroligt xD
Skrattretande.

Iaf så trivs jag där borta på Wolmsta. Jag har kommit in i mockataktiken nu och när de andra sticker ut med deras hästar för att träna dem så blir jag allmänt lättad att bli ensam i stallet, lyssna på Mix Megapol och mocka i min egen takt. Så, man måste vara knäpp som tycker det är skönt att komma på morgonen och börja mocka 12 boxar och sen komma med att säga "Fan så skönt att mocka ifred"!
Tja heter man Emma så gör man. Man överraskar alla till och med sig själv.

Iaf så blir det extremt tråkigt nu fär Pelle kommer flytta hem till sina ägare i Hudik också på måndag då man kommer tillbaka finns det ingen Hurtig kvar i stallet som med, utanför Bergsåker, har flyttat hem till sin ägare :(
Visst finns det flera favoriter men ingen av dem kan slå Pelle och Hurtig. Suck, tragiskt.

Och bara på grund av detta så börjar man önska sig man hade en egen häst. Jag kollat blocket var och varannan dag för att se om de dyker upp någon intressant.
Och ja, jag vet vad för kostar att ha en häst, eller vet vet jag inte, men av lära från dem på jobbet så är det ju dyrt att ha häst. Men sen beror det från häst till häst med. Äter den mycket, skadar sig eller så blir den dyr i drift. Äter den lite och skadar sig aldrig utan är en mer försikitig häst så sparar man in ganska så mycket.

Vad jag vill ha för häst?
Ras spelar ingen roll. Huvudsaken är det att hästen jag kollar på, känns lätt att rida, lyssnar på det jag gör och har väldigt bra temperament (jag är ju mer van vid trögpigga hästar, men varken för pigg eller för trög) så är jag nöjd med hästen.
Sen varierar det på priset med. Det är ju priset för hästen som är dyrt. Men också priset kan ju vara billigt. Ush de är mycket att tänka på men visst är jag intresserad av att äga en egen. Man får fundera mer på det, skaffa ett ordentligt jobb så kanske man har den där ståendes i ett stall någonstans på landet :D

Fast... körkortet skulle då inte sitta fel x)

Tjing Tjing <3


Älsklings häst!

Hej Hej!

Har nyligen hittat mina drömmars häst. Trodde heller aldrig att de skulle ske.
jag har för ungefär en månad sen nu börjar praktisera på ett travstall i Njurundabommen området på ett ställe som heter Wolmsta Gård. Där, i ett av stallen så finns det en kallblodstravare, född 2006 e: Bol Elden u: Trollfagra ue: Troll Jahn, ungefär 149-150 i manke, kolsvart med en stjärna i pannan står min söta lilla Storm Pelle och ser allmänt underbar och gosig.

Trots sina 4 år är han så otroligt charmig och gillar då man pysslar med honom. Aldrig ser man honom sur eller butter (bara om jag inte är där :o). Han och jag har under denna månaden blivit världens bästa polarna. De som jobbar där har alltid blivit så förvånad att se honom göra allt jag ber honom om och gör saker som de trodde han aldrig skulle göra.
Pelle är en liten rymling så att han rymmer tillsammans med buskompisen Hurtig, om de båda får chansen. Men rymmer Hurtig, då jag är på väg till stallet med honom (observera, detta har hänt. Under min första vecka) så skulle Pelle genast följa med honom. Jag som inte har hållit på med hästar på 1 ½ år vart givetvis rädd för den skenade hästen. jag hoppar upp på diket (snökanten rättaresagt) och håller stadigt tag i grimskaftet och pratar med Pelle om att inte dra iväg för jag orkar inte hålla honom då. Hurtig flyger förbi oss och Pelle står kvar. Hade de vart så med en annan hade han kanske dragit iväg. Men med mig gör han saker som han vanligtvis inte skulle göra.

Jag har aldrig stött på en sådan häst som gör så, så för mig är detta en väldigt ny sak. Jag älskar min Pelle och kommer verligen sakna honom nu då jag slutar. Jag tror han med kommer sakna mig med. Vi har blivit de bästa kompisarna som kan bli mellan en människa och häst.
jag får nog prata in mig hos ägarna hans så man kanske kan få komma och sköta om honom nu och då ;)

Bild på Pelle? Oh självklart finns det bilder på honom ;DDet var bilderna på min älskling <3

Tjing Tjing <3


Taskig!

Hej hej!

Ledsen för den väldigt taskiga upptaderingen. Jag hoppas bara inte att ni glömt bort mig men eftersom jag jobbar så har jag knappt ork längre att sitta vid datorn men försöker var och varannan dag.

Var ju till Vemdalen denna helgen och jag hade det super mysigt med kusinen min. Dock kanske jag vart en liten gnällkärring där ett tag (haha, mina pjäxor gjorde så ont mot varderna, upptäckte att man köpt en storlek för liten >.<) så jag hoppas min kusin hade roligt iaf trots att jag gnällde.
På lördag kväll kollade vi på Melodifesivalen och måste säga att årets bidrag till finalen var vekrlgen super bra. Fast Andreas kunde de ju ha skippat.
Mina favoriter är:
Anna Bergendahl - This is my Life
 

Darin
- You're out of my life

och Eric Saade - ManboyDärför bjuder jag på tre videor med dessa. Och ja jag vart väldigt glad att Anna gick vidare för hon har vart med om så mycket. Idol var hon med i också. Hur långt hon kom vet jag inte men jag mins att hon fick juryn att gråta inför henne. Och sen att se henne gå direkt till finalen i Globen och sen yttligare vidare till Urivisionsongcontest, det gjorde att hon verkligen fick min röst.
Hon var värd den placeringen!

och nu fortsätter man man praktiken. Jag trivs som fisken i vattnet och hålle rpå att kela med alla hästarna (Iaf dem jag är van vid) och snart, SNART hoppas jag att man får börja köra sin första häst.

Och givetvis skall de vara Pelle ;)Tjing Tjing <3

Veterinären idag!

Hej Hej!

Har vart på Kliniken idag med Aca och Selina.

Selina vart vaccinerad i sista grundvaccinationen så nu är de dags igen att vaccineras 2013.

Aca därimot kollade sina öron då hon kliar sig hela tiden. De gjorde ett test för att se vad det var. Goda nyheter, nej, Aca hade svamp och bakterier i öronen så för att DE ville veta vad för något de var skulle jag kosta på mig att de skall kolla det för 1600 kr.
Jag skall på åter besök den 16/3-10 igen för att kolla om de blir bättre (har fått recept på nya örondroppar som jag skall testa) och har de inte blivit bättre, ja då måste jag kosta på mig det. Jag vill inte se hur hon går omkring och kliar sig i öronen.

Stackars min söta kisse <3

Tjing Tjing <3


Tisdag!

Hej Hej!

Nu har man vart på praiktiken i en vecka (sammanlagt då) men eftersom jag inte jobbar helgerna så har jag ju vart där över en vecka. Och trivs som fisken i vattnet!
Idag hann jag inte mer än dra två ggr med mockspaden inne i Hurtigs box tills Ulf komme roch ropar på mig.
-"Där är du! Kom nu med mig. Det är dags att lära dig att sela" Jaha ja tänker väl jag. Och givetvis följde jag med för jag ville absolut lära mig sela då jag nu ändå är på ett travstuteri.
Då han visat mig hur allt skall göra så knäppte jag lös han och han åkte iväg med hästen Partagas för att träna. jag återvände till boxarna med att göra rena dem.

Jag hann väl göra ren  tre boxar då han kom tillbaka.
-"Emma, sela av Partagas" hör jag och sen steg som försvinner. Jaha åter igen vart de och jag började med att sela av honom och frågar sen om han skall duscha. Givetvis.
Jag har duschat en häst sen innan men denna gången vart de annat. Då jag var klar kom jag ut lika våt som Partagas. Haha, jag tog mig en snabbis dush (a)
Jag bjuder er på två bilder av 116 stycken.
Bilden den övre är Rano och den nedre är min söta lilla älskade underbara pojke: Pelle <3

Tjing Tjing <3

Måndag!

Hej Hej!

Har arbetat min sjätte dag på Wolmsta Gård och det är ju de att Måndagar är de jobbigaste dagen på hela veckan. Och trots det så gick de väldigt snabbt :O
redan vid 11.00 tiden så var jag klar med all mockning och soppning av båda stallen. Det kändes skönt. Så då de sista hästarna skulle köras så gick jag sen där omkring och hade inget att göra så jag ringde och väkte Jenna för att ha någon att prata med.

Hur länge vi pratade vet jag inte för samtalet bröts efter ett tag, men under tiden gick jag omkring och väntade på att de skulle komma tillbaka alla tre. Och de kom väl tillbaka efter 45 minuter skulle jag tro.
Då hjälpte jag till med att sela av Vickens Vicktoria.
Ush vad svettig hon var då de kom tillbaka. Hon åkte iaf direkt in i duschen och fick sen fleasetäcke på sig. Och tror ni inte på fan att man glömde kameran igen? Fint väder och alltihopa och jag missade att ta en massa snygga bilder då märrhagen satte igång i full galopp idag (Jo Vicktoria vägrade komma in så efter en halvtimme övervägde vi att ge upp, lockade med mat och försölkte blockera hagen för de galna hästarna x) Så kom Anna-Karin och fick in henne på bara någon sekund x)).

Så nu idag fick jag sluta en timme tidigare då jag vart klar snabbt. Det var skönt och det gjorde heller inget att jag fick gå tidigare. De andra började bli klar de med så jag kunde gå hem.
Mostra och hennes familj kom och hämtade mig med så sen åkte vi hem för att äta middag. Risnudlar med kycklingcurrywook hade min pappa gjort och det var sååå gott.
Min pappa är kung i köket så i morgon har man då verkligen en lyxig lunch med sig till jobbet.

Och då skall kameran med mig!!

Tjing Tjing <3

Redigerat!

Hej Hej!

De har inte hänt så mycket denna helgen så jag kommer bara ge er lite bilder som jag har suttit och redigerat idag ^^
Tjing Tjing <3

Praktiksera!

Hej Hej!

Jag har börjar praktiksera som ni vet och därmed leder de till att jag kommer nog vara dålig på att upptadera. Kommer de ske händer de på helgerna då jag är ledig för i veckan har jag fullt upp med annat.
kliver upp kvart över sex på mornarna, får skjuts innan klockan slår sju och slutar kobba då klockan är fyra på eftermiddagen. Då jag kommer hem äter jag och ser på tv för resten av kvällen för att sen vid nio tiden på kvällen lägga mig ner för att sova.

Måndag: Jag börjar dagen med att mocka, de sa att på måndagar är det alltid jobbigaste då en del hästar har fått stått inn sen lördag. Så jag var inte klar först klockan var runt tolv tiden. Runt halv två hämtades hästarna in för lunch och sen flöt de på med att rycka dem, kolla deras hovar om skorna och broddarna satt som de skulle.
Dock är jag lite kinkig då de gäller hästens bakdel så Elin som jag har lärt känna lät mig få ta hand om de extremt snälla hästarna så jag vart glad och är ännu gladare nu, då jag vet vilka hästar jag kan lita på :P

Tisdag: Jag var ensam i stall nummer två och mockade skit. Dagen gick bättre då så det gick snabbt att bli klar med allt. Inte så mycker som hände mer än att jag stod och myste sen med Storm Pelle (en kolsvart 4 åring nordsvensktravare) som verkligen njöt av att få gosa. Med huvudet tryckt mot min mage stod vi där i typ tio minuter och bara njöt av varandra <3

Onsdag: Detsamma gällde här. Då kom jag i bra tid att kunna släppa ut hästarna tillsammans med Elin och jag fick ta Storm Pelle (<3) så de gick bra. Sen var de stohagen som skulle fyllas med fem ston också så det gick bra så länge jag fick ta Omega. Hon är ju super snäll och går fint bredvid mig då vi går till hagen så dagen flöt på som inget annat. Sen var de dags att mocka åter igen. Fast denna gången så fick jag hjälp av Elin.
Så där flöt dagen på som den skulle tills hästarna skulle in. Först åkte varmblodshingsten in (grymt snygg!!) och sen stona då (Haha vad den hingsten brustade upp sig inne i boxen då man kom förbi med Shadow of the Lite xD) så sen då vi tog den stora hagen där de sprang ett gäng hästar så skulle visst Hurtig vara den som skulle fin först, men så vart de då inte. Jag skulle ta Pelle igen men de slutade med att Lapp Höijen fick gå in först då han hela tiden hoppade omkring som jag vet inte vad. Så han åkte in först, sen Pelle.
Vi hann väl komma mindre än halva vägen tills LillPelle (så som jag kallar honom) stannade och kollade mot vänster om oss, Jo allesammans, Hurtig hade smitit. Så jag ser honom sen vända och komma tillbaka mot oss. Jag som är rädd för skenade hästar håller i hårt om Pelles grimskaft och hoppar upp i diket (ja man säger väl upp då snön låg som kullor vid hagarna) och håller hårt om Pelle och pratar med honom att inte sticka nu då jag håller i honom.

Hurtig kommer förbi i all världens fart och Pelle står helt still medan han springer förbi oss. Jag som känner mig lugnare hoppar ner bredvid Pelle som börjar sen små trava bredvid en, blir lite stark men stack aldrig iväg med mig. Vilken lättnad, nog vart Ragge inte så glad den dagen *skrattar*Tjing Tjing <3