God Jul & Gott Nytt År!

Önskar jag er från mig! :D
 
 
 

Glutenfria dammsugare!

1 stor sockerkaka (glutenfri, Recept:)
150 gram rumsvarmtsmör
1 dl kakao
1 msk punchessens
300 gram grön marsipan (eller vit som du sen färgar själv med en valfrifärg)
200 gram mörk choklad

Så här gör du:
1. Börja med att smula din sockerkaka i en matbredare eller på vilket sätt du tycker det funkar bra för dig. Ett tips är att du har bakat sockerkakan 5-7 dagar tidigare, det gör den lättare att smula och sen blöta upp.
Här kan du också börja smälta den mörka chockladen över ett vattenbad på låg värme, för medan den håller sig varm så kan man förbereda allt annat!

2. Fyll sen din bunke med sockerkakssmulorna tillsammans med smör, kakao och punchessensen. Blanda väl tills allt är ihop blandat.

3. Börja med att rulla ut nu till så stora dammsugare du vill ha. Jag föredrar mellan minirullar till mellan, så mina är rullade efter det. Lägg dem på ett fat/bricka med pakplåtspapper på och ställ in i kylen i ca 15-20 min.


4. Här förbereder du marsipanen. Som ovan så kan du förbereda en egen genom att använda dig av vit marsipan och färga den med valfri färg. Jag valde grön, den tradionella.
Använd antingen potatismjöl eller florsocker till bakningen av marsipanen!

5. Ta ut rullarna från kylen och börja nu kavla till din marsipan. Tjockheten ska vara 2 mm eller mer eller mindre. Detta är helt efter smak och tycke

6. Låt dem kylas ner på em bricka med bakplåtspapper i kylen i 10 min innan du doppar ena hörnet på dammsugaren. När du gjort ett hörn på alla dammsugarna så ställ in dem igen i kylen på 10 min innan du tar nästa hörn och upprepar detta tills alla de fina kanterna är chockladdränkt.

Är alla hörn dränkta i choklad så ställ in dem igen i kylen i 10 min innan du förpakar dem eller om de ska ätas med en gång, låt dem stå och dra en stund innan du äter dem!

Smaklig måltid!

Hur jag rullat mina!

Snart färdiga!

 
Och färdiga och fantastisk goda dammsugare!

23 dagar kvar till jul!

Oj så spännande snart är det jul och gud vad det ska bli så kul!
Julbak, julpyssel, julpynta och allt det där!
 
Jag har äntligen kommit igång med att sätta ihop min julskiva på youtube med massa härliga julklassikers och börjat julpyntat hemma!
Men jag tycker det är sorgligt att jag har så dåligt med tomtar. 
Jag gick förbi Röda Korset idag och tittade in och såg att de hade massa tomtar så i morgon ska jag dit igen och kolla om de har massa tomtar man kan köpa, men kan lika gärna kolla efter fina juldukar med! :p
 
I år fick det bli en julgran (hade ingen förra året) så jag hoppas den får stå i år utan att katterna river ner den! :)
 
 
 
Pysslade ihop en egen adventsljusstake men, men ska få den helt klart till i morgon så i år blir det inge tänt ljus! :)