Lissie!

Hej!

Nu har det gått ett tag sen sist jag skrev om Lissie och hur det går.
Rumsrenheten blir bättre och kisserierna mindre inne. Dock börjar hon med att bajsa inne som är mer irriterande än då hon kissar så nu jobbar jag på det!

Vi har börjat ta längre promenader och lär oss att bara gå på höger sida om mig och lyssna på "Bra", "Nej" och "Fot" och för att vara en valp är hon inte dum. Hon tycker det är roligt och speciellt då man får belöning som består av godis.
Fast bara lever godis. Andra godisar är fortfarande för hårda för henne så hon tuggar bara levergodis fortfarande (haha levergodis ger en tillbaka blickar till Nordvik! x)).

Annat som vi stör oss lite på är att då man är ute med henne så kan hon bli grymt elak och ge sig på fötterna. Det försöker vi styra av henne på ett eller annat sätt och oftast löser det sig att lyfta upp henne i famnen och vänta tills hon lugnat ner sig, först då kan vi släppa ner henne och hon går iväg med nosen i marken.
Hon hugger en ibland med de knivvassa tänderna och det gillar jag INTE så det försöker jag stura bort med att bli arg och ta i henne lite tills hon gnyr.
Att hugga en i ansikte är väl INTE DIREKT tillåtet?

Ja det är väl en del hur det ligger i nu. Håller också på att lära henne att sitta ner bredvid mig då de kommer folk och det går bra ibland men alla ska jämnt hälsa på henne så det blir aldrig som jag vill. Lite jobbigt då man försöker lära henne saker också finns det ingen chans till det då alla ska hälsa på henne.
Någon som kan ge mig tips på hur jag kan förhindra det? Eller iaf försöka få henne att lugna ner sig då de kommer folk och vänta tills jag säger "Varsegod" innan hon får hälsa?


Rumsrenheten kommer, det är bara att ha tålamod! Hålla koll efter mat, efter att hon druckit och efter att hon härjat en stund är en smart idé.



Det kliar mycket i tänderna på henne, som du säkert vet. Ta med en tugg knut eller något annat hon brukar tugga på och så fort ni ser tendens till att hon ska börja ge sig på fötterna, ge henne leksaken.



Du måste ha skinn på näsan Emma, och verkligen säga ifrån till människor. Säg det på ett vänligt men bestämt sätt, du kan ju även förklara för besöket varför du säger så. Har samma problem med att folk ska hälsa och ge godis till Ben hela tiden också. Men även fast det är svårt och man kanske känner sig lite taskig ibland så är det viktigt för vovven.



Nu är Ben lite äldre än din lilla Lissie men jag har helt enkelt platsat honom i sin bädd när jag märkt att han varit alldeles för vild och låtit honom ligga en stund och tagga ned innan han får hälsa (på mitt varsegod). Sedan har jag bett de som kommit att de inte ska typ "ÅH HEJ BEN ÅÅÅH GULLI GULL" utan hälsa "försiktigt" och lugnt. Kanske inte ens hälsa förrän han lugnat ned sig och varit lugn.



Detta har funkat relativt bra på Ben, han har alltid varit en lugn valp i sig så jag har inte haft så mycket att jobba med, haha.

Hoppas det är bra med dig och Lissie iallafall =)



Mvh Johanna och Ben



2010-09-02 | 13:35:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo