Grönska!

Här kommer 4 bilder från parken i Dublin som vi vandrade igenom i väntan på att få stiga ombord på Wiking plash boat! :)
Enjoy!
 
 

Shopping!

Ja men igår var man ju på Birsta City igen med mamma, men denna gången med gott samvete då man shoppade.
 
Först ut var Arken Zoo, behövde shampoo, balsan och Nani Mist med Aloe Vera till Dooleys. Idag ska han duschas och göra sig extra fin för i morgon smäller det av med utställning! III exating!
Iaf så kostade allt: shampoo, balsam, Nano Mist, två borstar och en utställningslåda 638 kr. Värt det då allt kommer komma till användning mer än 1 gång.
 
Efter det åt vi mat på mat på Thai resturangen på Birsta City gallerien. Vi båda var hungriga efter att inte har ätit sen lunch så en välförtjänad måltid behövde vi. Mamma tog nudelwok och jag, mums, Biff i ostronsås (nej, det smakar inte ostron så av såsen, den har en mer söt smak).
 
Sen stack vi på apoteket så där behövde jag köpa huvudvärks/migräntabletter. Jag har för några månader sen fått spänningshuvudvärk som totalt vägrar ge med sig ibland så nu har man bunkrat upp mitt medicinskåp med mer smärtstillande tabletter mot min migrän.
Rustade även upp mig med att köpa avmaskningsmedlet till Lukas så han väl kommer hem till mig. Och det jag köper + rekommenderar är: Milbemax, det avmaskningmedlet ska lukta som kött så katterna/hundarna tar mer än gärna emot det och tuggar i sig det. Inte nog med det så dödar den all sorts mask som förekommer hos en katt. Inget lämnas kvar.
Dyrt men värt det.
 
Besökte Akademibokhandeln, nästan ett måste då man går på Birsta och där, direkt, hittade mamma 2 böcker som jag längtat efter att få köpa och tänkte göra det nästan med en gång. Men, böckerna i butiken kostade 256 och 147 kr styck! Alltså 503kr spänn för 2 böcker bara!
Hutlöst tänkte jag och mamma så då kunde jag ju kolla med Adlibris.com istället. Lyckligtvist hade de ju en dator med internet där så jag loggade in, beställde böckerna och nu till veckan kommer böckerna mina och de kostar då endast 289 kr istället.
Prisskillnad va?
 
Vad gör man inte sen då? Besöker Ica Maxi för att handla in lite för helgen då jag får besök från Dalarna så mat behöver man ju ha här hemma då tills de kommer.
Värsta med Ica Maxi, tycker jag, är själva inskaningen av varorna som man gör själv och sen betalar av dem via självbetalningen.
Hatar det! 2 ggr har jag sluppit förbi från att plocka uppå varorna medan resterande gångerna så har man fått packat upp varorna.
Mamma säger att det är ett stickprov. Men ett stickprov är en gång, inte mer.
Ica Maxi: JAG HATAR ER INSKANING!
 
Nej nu ska jag hitta på annat. Har saker som ska fixas här hemma innan man får komma igång ordentligt sen!
See ya!

Irland 2012!

Här kommer bilderna från Irland, eller en del av dem alla som jag fotograferade!
 
Detta är bilder som är fotograferad med min Casio så de bilderna som är fotograferad med min Canon kommer senare då jag har redigerat bilderna.
Först kommer dessa, men bara så ni vet så orkar jag inte skriva någon direkt förklaring till dem!
 
Kan iaf skriva att vi mötte och fick en ny vän där nere på Irland. Mary-Anne heter hon och är från Austrailen men har sina rötter här i Irland så vi lärde känna henne väldigt bra så vi hoppas vi träffas snart igen!
We all are missing you and hope that we will meat again! <3
 

Hemma igen!

Gud så skönt att vara hemma i Sverige igen, men så minst lika tråkigt att lämna Irland!
 
Känner så tillsammans med en till! Man längtar altid hem till sitt eget lilla krypin men det finns alltid något där borta som håller en kvar, vi kunde ha stannat längre där men det blir en annan sorts planering framöver.
 
Bilder komma så småning om!

2 dagar kvar!

Om bara 2 dagar så sticker jag, kusinen och min kompis till Irland!

Detta är andra året i rad som jag besöker de vackra land! Kommer bli så kul!

Idag åkte jag in till stan, efter att ha vart på vårdcentralen hos barnmorskan, och besökte Forex för att växla in pengar till Euro! Haha, så här 2 ½ dag innan man sticker till Irland, inte allt taight schema då!
Besökte äcen Clas Ohlsson för att köpa en ny kameraväska till min Canon, en mindre en och kollade efter extra batteri som de så klart inte hade.

Fick besöka Expert som jag visste låg i stan. Bara det då jag kommer dit så står det en annan butik där med ett helt annat namn så... undra HUR länge sen det var jag gick på stan?


Jag som person!

Har funderat på att skriva detta ett tag och idag var det en sådan dag!

Jag som person är rätt så svår att förstå för en del. Och vad kan det tänkas bero på? Ingen aning eller så kanske jag själv vet det!

Ända jag vet är att jag har haft grymt dåligt med vänner ända sen jag var liten. Jag har aldrig haft jämnåriga kompisar att umgås med eller leka (under barntiden) med. Och pga detta så har jag mest varit den tjejen som suttit inne på sitt rum och lekt med Mlp (My little pony), barbiedockor, dockor eller legat ensam inne på rummet och läsa en bok och lyssnat på musik.

Tyvärr med där man bodde med så fanns det andra ungdommar som bara var 1-2 år yngre än mig som man försökte få kontakt med som aldrig lyckas. Ingen aning om varför. Jag kanske inte intresserade dem? Var inte deras typ av kompis? No Ide!

Har väl gått i en klass där jag hade jämnåriga men det var inga kompisar man umgicks med på den skoltiden eftersom vi alla bodde åt varsina håll. Jag var iaf den ända av dem som bodde långt ut på landet där jag inte kunde få någon kontakt alls med dem. Så jag orkade inte bry mig direkt att ringa eller höra mig av så förutom då vi var i skolan och träffades.

Ända skola där jag haft kompisar och hade de bästa umgänge med är nog Nordvik, men nu idag har jag bara kontakt med 3-4 stycken från en klass på 19 st. Så det är inte direkt många.
Men ingen av oss träffas så som man gjorde då när man bodde där uppe på skolan. Fortfarande bodde man ju på landet, där ett tag, innan man flyttade till Civilisationen.

Även idag har jag svårt med att låta andra nya vänner komma mig inpå livet. Har vart med om att folk vill hitta på något med mig men jag har som alltid dragit mig undan och vill helst vara för mig själv. Jag har blivit medbjuden på fest eller utekväll eller bara en träff med kompisar, samma där, drar mig hellre undan.
Jag har den känslan om att jag är ivägen och låter därför bli att komma.

Samma känsla har jag då jag jobbar. Gör mitt bästa som arbetskamrat, men fortfarande, jag är ivägen (som jag egentligen inte är). Jag sköter mitt och gör det bästa av situationen. Men, som personen och som alltid, föredrar jag att vara ensam.

Så skulle du träffa mig och se att jag är lite mer den som sitter utanför i "ringen" så är det för att jag känner mig ivägen och vill bara därifrån. Ingen kul känsla, men det är så jag tyvärr fungerar!

Peace out!


Dooleys njuter av sommarsolen!

Vi båda passade på att besöka det otroligt fina och väldigt varma vädret idag. Mest för att Dooleys skulle få annat att tänka på och för att få komma ut och få sig lite frisk luft.
Han älskade vara ute. Men man kunde ändå se på honom då han var ute: Äventyret, spänningen och räddslan. Men ack så kul det var! :p

Mycket kattsnack det blivit i bloggen nu!
Ända jag kan nämna som är annat än katter är att man snart drar till Irland :D


Aca!

Min fina och vackra Aca njuter av de härliga sommarvädret (som var igår). Tänka sig att Aca skulle utvecklats så pass att hon vart ett fotoexemplar! :p


Magiska under!

Blixt och dunder brukar man ju förhoppningsvis höra då man märker att solena försvinner, den blå himmelen och fåglarna slutar sjunga när man märker att mörka moln drar in över den lilla byn man bor i. Men tydligen inte.

Här hade man planer för att dra ut med Dooleys och få lite sommarbilder på honom men tydligen så hade vädret andra planer och gav mig vaga förhoppningar på att den kan få åska lite, se lite blixtrar, läsa avståndet från då blixten slog ner och sen när man hör dundret!
Det är njutning för mig då det åskar! :p


Dooleys 10 månader gammal!

Oj redan 10 månader? Herregud sig! Och han kommer nästan vara 11 månader då vi ställer ut för första gången! Kommer bli så kul att se vad dommarna säger om honom! :D


Me and Dooleys newest familymember!

Har hälsat på den nya familjemedlemmen som är 6 veckor nu! Var så kul att träffa dem igen och se vad mycket spring i benen de hade. Så himla söta.
Kollade på dem igen och det visade sig tydligen vara 2 pojkar och en flicka. Så trots mina egna principer går jag emot mig själv och väljer en pojke igen. Han charmade mig så totalt att han ska få komma hem till mig och Dooleys!

Och självklart kom namnet upp ploppandes bara så där i huvudet! Hade namnen: Bob och Buster som mest i huvudet och tyckte att de namnen var fina, men då man kollade på de söta bilderna så kunde jag se att det namnet inte alls passade in. Så efter ett par funderingar till så kom namnet med en gång och det passade så bra inpå honom!

Längtar tills du kommer hem till mig och Dooleys kära lilla Lukas <3Också måste vi visa en fin bild på mamma Saga!


Uppåt vandring!

Hej och hå vad vi går på!

Lissie och jag besökte Gumsekullen/Nolbykullen idag! Vi tillsammans vandrade upp för den enorma! slalombacken som om det vore bergsklättring. Iaf för min del. Lissie sprang omkring och hade det allt för roligt medan jag flåsades och fick spaghettiben!

Tur man har henne som triggar en till att fortsätta vidare. Tror vi vilade 3 ggr under hela backen innan vi äntligen kom till toppen av vårat mål. Där uppe satte vi oss ner och drack lite mer vatten innan vi skulle sitta ner och vila oss och berömma oss själva för att vi kommit till toppen.

Ja men sen försvann hon in till skogs och kom inte alls då jag ropade henne. tror det gick 1 ½ till 2 minuter innan jag oroligt började gå efter henne. Hörde sen hur det plaskade till och såg henne precis komma upp ur ett kärr.
Rädd? Ja det var jag, men skylla sig själv fick hon. Vad fan skulle hon ut i det lilla kärret att göra?
Förmodligen dricka vatten.

Slutade ju lyckligt iaf. Dusha fick hon göra när vi kom hem. Och gud så man fick plocka i pälsen. Tisslar, grässtrån, gammalt gräs m.m men hon vart ju ren till slut :)