Dagens Outfit!

Detta hade jag på mig idag då man tog en snabb tur till Birsta City, men dock stannade vi kanske en timme för sen vart det så fullt med folk (lönehelg! Skitsmart!) så vi åkte istället till Hemma kväll och hyrde 5 filmer för 50 kr ^^


Myströja från Gina Tricot - 200 kr
Två linnen från H&M - kostade tillsammans 150 kr (de mörka linnet köptes ihop med ett annat linne)
H&M midjebälte - 99 kr
Jeansbyxor från Only - 150 kr (REA!!!)


Efter 10 försök fick jag en bild på mig själv som verkade inte helt 100, men kanske 50% nöjd med den. Jag bar som sagt sminkad men nu var det ju onödigt då man bara var där inne för typ en timme. Hade hoppars på flera timmar men nu får det ju vara som det är :)

Bilder på filmerna vi hyrde kommer sen!

Dödar för att äta ~Del8~

Äntligen kommer den nya delen och jag måste erkänna med att det har gått grymt segt. Men nu kommer den och hoppas den kommer vara bra nog ^-^'

Musik insperation: http://www.youtube.com/watch?v=-WEs8Xb5wl4  

Jag tror det måste ha vart första gången på länge som jag känt vad skönt det var att ta det lugnt. Bara sitta på rummet, med fortfarande dunkande huvud, och bara ta det lugnt. Lyssna på musik och försöka ta mig igenom boken som min kompis gett mig. Nu var det två sidor och fortfarande förstod jag inte handlingen, inte heller hur författaren skrivit och hur hon har tänkt sig då hon skrev dem här två sidorna?!
 Jag kanske borde skippa boken och försöka bli klar med SO läxan men eftersom mitt huvud fortfarande var mörbultat fick det vänta. Trots att smärtan och dunkade började avta så hade jag tappat lusten totalt, vilket skulle vara som vanligt då det gäller mig och läxor. Jag slöt ögonen och lade ner boken på bröstkorgen och funderade. Min hjärna kunde tänka klarare nu än vad den gjort innan. Och det jag tänkte på var den här Villiam, hur kan en helt främmande person tillåta sig att bära hem någon personen själv inte känner? Hade han vart ensam hade han väl gjort detsamma som de andra två gärningsmännen. På tal om dem, vart tog de vägen? Varken Steven eller någon annan pratade om dem eller nämnde dem. De måste ha flytt fortet med en gång, men varför? Hade de inte enkelt kunna slå ner honom bara så där? Eller var det ett tänkande så som fly än illa fäkta?
 Jag vet inte, men det är otroligt irriterande då jag inte vet vad som hände strax efter mitt dopp i det kalla svarta vattnet. För jag vet inte ens hur jag kom upp därifrån. Räddades jag? Flöt jag i land? Har jag vart död men fick hjärt och lungräddningen? Det var så många obesvarade frågor att jag vart förvirrad i mitt egen tillstånd så det kändes som om jag kanske ha drömt ihop allesammans. Detta har inte hänt överhuvudtaget utan det är mina drömmar som spökar igen som vanligt, fast, sist jag drömde så var det ju flera dagar sen och den drömmen var så totalt barnslig att jag vaknade upp mitt i natten för att komma ur drömmen och somnade om igen.

Jag skruvade upp musiken på min Mp3 och slöt ögonen för att få skingra tankarna till Sam Tsui - Love the way you lie.
Vilket vart en aning komiskt eftersom den kvällen känns som en ända stor lögn. Åter var mina tankar tillbaka till den kvällen. Inte musiken i mina öron fick mig att tänka på annat utan mina tankar genade iväg till fredagskvällen. Jag hade svårt att släppa det vilken kändes som en påfrestning för mitt huvud igen för den började dunka igen.
Jag stängde av musiken och la den på mitt nattduksbord där allting annat låg och skräpade så som läxor, böcker, mobilen och nu min Mp3.

Ända tankarna kunde göra nu var att vila för natten för i morgon började skolans sista vecka innan sommarlovet vilket kändes som en lättnad med. Den sista veckan på fredagen skulle mina föräldrar ner till Göteborg och vara borta i ett par veckor. De hade något med affärer där nere. Jag var inte så insatt i deras arbete eftersom det hade aldrig intresserat mig. Fast vid närmare eftertanke, vad har aldrig intresserat mig förutom mina deckare som stod snyggt uppradade i bokstavsordning i min bokhylla. Jag slöt ögonen medan dunkandet avtog sakta medan jag drömde om att en dag skulle min egen bok stå där och le mot mig och berömma mig med att jag lyckades skriva en rafflande deckare. Sen försvann jag in i ett mörker då sömnen tog mig.

På morgonen satt jag upp i sängen med handen för tinningen. Herregud så ont det gjorde. Min pappa var ut i köket med för att hämta en huvudvärktablett och ett glas vatten åt mig. Jag tror jag ska sluta tänka på fredagskvällen och försöka sno åt mig en dator på skolan och ringa lite samtal för jag skulle vilja ta reda mer på 1890 mördaren.
Pappa kom in med glaset och värktabletten som jag svalde med en klunk och ställde ifrån mig den på mitt överfulla nattduksbord. Illa nog började glaset vika till men ramlade inte ner för att blöta ner allt viktigt jag hade där.
”Du borde rensa det där innan någon olycka händer” sade min pappa då han var nära att ta tag i glaset då den vickade till.
”Ingen fara, jag ska städa då jag kommer hem. I alla fall bordet!” log jag för att skämta till det lite. Det funkade för min pappa log och klappade mig på axeln.
”Kom iväg till skolan nu. Blir det värre får du gå till sjuksyster och be om en till tablett.”
Jag nickade och började med att byta om till vardagskläder för skolan. Och det fick bli enkla mjukisbyxor och en mörk munktröja. Håret satte jag upp i en trasslig hästsvans och drog snabbt på mig rouge och mascara innan jag skyndade mig till köket efter en rostad smörgås. Sen bar det av till skolan med fötterna halvt i skorna.

Steven log då han mötte mig utanför porten in till skolan. Jag förstod nog direkt vad det där leendet kunde tolkas som.
”Säg mig Silje! Träffade du på hunken Villiam?” Han blinkade med ena ögat så det vart som en skämtflört.
”Nej... skulle jag det?” Frågade jag något förvirrad eftersom han skjutsade hem mig igår.
”Åh så synd,” avslutade han meningen med en falsk tonnedsättning till att låta ledsen och besviken.
”Vad? Träffade du på min räddare igår eller?”
”Kanske det! Men Gud så snygg han är! Jag kan inte fatta att du missade honom!” Började han entusiastisk och ögonen glödde igen.
”Jag var nästintill i ett medvetslöst tillstånd hur ska jag kunna se honom? Eller höra honom. Ända jag hörde var att någon sa ”Jag gör det'.” Muttrade jag medan vi vandrade till mitt skåp för att hämta Kemiboken. Steven log under hela tiden medan jag pratade.
”Jag såg honom igår då jag körde över gångbron. Luvan på munktröjan var nere från huvudet och det måste vara det mörkaste hår jag sett, inte som svart, men typ som 80% chokladkaka!” Utbrast han med en sådan glädje för att håret inte var svart eller blond.
”Vad för skillnad är det på 70 eller 90% mörk choklad?” Log jag och fick hålla in ett skratt mot Stevens liknelse.
”Äh skitsamma du fattar väl ändå? Och sen ögonen! Vet du? Jag trodde han skulle få mig att åka av bron så han fick rädda mig, men jag är lite av en badkruka och håller mig hellre ifrån lite mer så där att hoppa från bron,” han vart tyst mitt i meningen och böjde huvudet bakåt, Stevens sätt att tänka. ”Vad heter det där då man gör saker för att utmana ödet?” Frågade han sen och skrattade om sig själv.
”Våghals?”
”Ja men precis. Men man kanske hade gjort ett undantag för honom!” han vart drömmande igen medan vi långsamt rörde oss in i klassrummet och satte oss längst bak i klassrummet så vi kunde få prata ifred.

Det fick mig att skratta. Steven tittade på mig då med ett leende.
”Jag vill inte veta vad din hjärna tänkte men jag kan se det framför mig!” Skrattade jag lågt och öppnade Kemiboken. Steven tog genast åt mig mitt skrivhäfte och skyndade sig att kladda ner på en tom sida. Jag tittade över kanten på hans axel för att se vad han gjorde.
Någon Anime tecknad var det i alla fall. Steven hade en dold talang att kunna rita animefigurer väldigt bra. Och vad jag kunde se nu var håret på en av dem. Som skulle bli mörkt? ”Du ritar väl inte den där Villiam?” Frågade jag honom inte så förvånat som jag tyckte rösten lät.
”Nej hur kan du tro det?” han tittade upp och blinkade flirtande med mig.
”Väldigt lustigt!” Sade jag med tystnade då läraren kom in och satte igång lektionen. Jag ville inte tänka mig hur denna dagen skulle sluta. Jag var glad att mitt huvud inte dunkade längre.


Browniekladdkaka

Här kommer jag skriva in en fantastiskt och en sådan god kaka att det får det att vattnad i munnen på er då man bara nämner ordet Browniekladdkaka, känner ni dofterna av hallsenötter och choklad?

Ingredienser:

100 gram smör
2 ägg
2 dl Semper fin mix el. Finax Mjölmix 2½ dl
(Vetemjöl 2 ½ dl)
4 msk kakao
150 gram grovhackade hasselnötter
(Du kan skippa nötterna om du är nötallergiker)
1 ½ tsk vaniljsocker
½ krm salt

Så här gör du
:

1. Smöra och bröa, eller ha vad du vill som täcker botten på formen. Formen ska iaf vara ca 21 cm i diameter.

2. Smält smöret på låg värme.

3. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan de smälta smöret.

4. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sen ner blandningen i äggsmeten.

5. Rör rör försiktigt sönder eventuella klumpar.

6. Grovhacka hasselnötterna och tillsätt ner dem sen i smeten. Rör om med en slickepott.

7. Häll smeten i formen och grädda 10-20 minuter (jag har bara 15 minuter eftersom det beror på HUR kladdig du vill ha kakan) i 200 grader. 


Hur Aca ser ut nu!

Ja som ni kanske vet så har ju Aca gått ner i vikt. Så jag ska visa en före och efter bild. Iaf försöka så man kan se vilken skillnad.

Före:

På före bilden så kan man se att hon har bra med hull men inte så man går och tror att hon är överviktig, vilket jag inte tycker hon var då hon vägde 4 kilo. På denna bilden väger hon det och bilden togs den: 5 Juli 2010

Efter:

Här på bilden man kan se att hon smalnat av och nu ser hon ut som hon gjorde då hon var mellan 1½-2 år. Den här bilden fotograferades den: 28 oktober 2010

Jag tycker skillnaden är stor om man ska se henne här hemma med egna ögon x)

Nu sitter ni inte runt min vrist!

Vet ni vad?
jag har alltid hatat att vara inkriven på arbetsförmedlingen och av den hatiska annledningen är för att du gör inge annat än peppar en att söka jobb. Okej jag erkänner att det är bra att de peppar en så man verkligen söker jobb och har ett sen, men det jag absolut hatar och kommer göra så är det att du knappt får göra annat än just söka jobb.

Jag får t. ex. inte åka någonstans om jag inte talar om vart. Jag får inte sticka utomlands m.m. Jag får knappt göra någonting så om jag nu ska göra något måste jag ljuga (och det är man väl rätt så bra på? Om de tror en!) och jag hatar egentligen att behöva ljuga för att åka någonstans!
Jag vill kiunhna åka bort utan att de ska hänga som som bojor runt min vrist eller glo på mig bakom min nacke. Det är en sådan obehaglig känsla att jag är GRYMT FÖRBASKAT GLAD att jag ska nu börja jobba den 8-9 November så man slipper höra deras ditt och datt!

Nej! Fy fan för Arbetsförmedlingen, Arbetslivs resurs och Miroi! Sorry men det är just min mening i det hela! Kändes skönt att få det sagt!

och om jag ska rekomendera EN bra arbetsförmedlare och handläggare så är det Cecilia Fager på Arbetsfömedlingen i Sundsvall! Hon är absolut den bästa jag haft och önskade jag fick behålla henne. Men som det ser ut som nu så kommer det vara skönt att slippa ha dem runt min vrist som en fotboja!

Min kväll!

Sailor moon


och fil med Musli


Mums! :D <3

Slöat idag!

Jag tror jag inte gjort så mycket idag mer än, tvättat igen, plockar ur och i maskin, gått på apoteket, ringt doktorn (brorsans läkare), gått på ica för att handla ETT paket basmatiris och tagit massor med promenader med Lissie.

Och den hunden blir allt duktigare för var dag som går. Länge sen hon gjorde inne nu för redan i morse vaknade jag klockan 10 och då var Lissie uppe och sprang med Aca framför sig. Och inget hade hon gjort inne utan då hon såg att jag var vaken skyndade hon sig att ställa sig vid halldörren och visade att hon ville ut.
Duktig tjej <3

Vi har båda anmält oss till en valpkurs, men när jag vi kommer in vet jag inte, men jag hoppas snart för jag vill verkligen komma in på en så vi båda kan lära oss saker tillsammans.

När mamma kom hem så tog vi det lugnt ett tag sen så vart det att vi tog en sist promenad med Lissie sen så bar det av till Ica Maxi för att handla. Mamma hade fått lön så nu skulle kylskåpet fyllas (ni skulle ha sett vad tomt det var xD).


Behöver man beskriva bilden mer?Kanske det! För er som inte vet det har man nu äntligen fått jobb. Så den 8 November och 9 november börjar jag min inskolning på Skottsundsbacken. Från 07.00-16.00!

WIIIIE!!! :D

Tappar vikt!

Hm nu är det så att detta blir tjatigt men alla har inte mig direkt överallt och en blogg är ju mer som en dagbok än någonting annat.

Jag har liksom tappat 2 kilo nu på 2 veckor. Vilket menas med 1 kilo i veckan utan att jag är så medveten om det. Ingen här hemma gillar det eller mina kompisar eftersom de inte tycker jag ska gå ner i vikt men jag gör det inte direkt vid medvetande utan det bara händer.
Okey jag är grymt dåligt på äta men jag äter tills jag är mätt, vilket är små mängder men jag känner mig aldrig sjuk eller så.

Och sen sötsaker försöker jag dra ner på och det går ganska så bra. senaste jag åt var i Torsdags men då var jag i Dalarna så då tog det inte slut först på lördag kvällen så jag är seg då det gäller att få i mig sötsaker.
Sen, bara på kul, testade jag några bantningkaplsar som mamma hade i skafferiet och dem ska du ta 2 stycken 3 gånger om dagen.

Thihi! Kan ju vara roligt att testa men gör jag det släppar de väl in mig till sjukhuset *ryser*.
Men jag klagar inte! Så länge jag inte mår doligt av det kan de inte vara dåligt så än så länge är det tummarna upp för mig. Jag vill dessutom gå ner några kilo ^^


Rösta på Lissie!

http://www.minfavorit.nu/Rosta.asp?id=857

Era röster på min sötis är ju värda till 1000! Så snälla ge min hund eran röst! <3


Kisseungebilder!Mamma: S*Raggedy Doll Ashely


Pappa: S*Katrinelund's Sioux

Apelsinkaka i långpanna!

En härlig och saftig kaka som passar att ätas till vilken dag som helst. Alla gillar den. Vuxna som små.

Ingredienser

250 g smör
2 3/4 dl socker
Det rivna skalet från 1 apelsin
4 ägg
Ca 8 dl glutenfritt mjöl, (Finax)
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Glasyr:
3 dl Florsocker
Ca 2 msk apelsinsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader
Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet.
Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen.
Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt tillsammans med mjölken, lite i taget. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm
och grädda den i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Prova med en sticka.

Glasyr:
Rör ut florsocker med apelsinsaft, en msk i taget.
Glasyren skall vara som tjockflytande honung, inte för tunn och rinnande.

Bred ut glasyren på den svalna kakan med en bredbladig kniv och låt den sen stelna. Skär kakan i fyrkanter, 4 X 4 cm.

Kanske, men bara KANSKE!

Gud vad skönt att vara hemma igen. Är ju alltid skönt att vara borta från allt som händer i sitt eget hus men man trivs alltig hemma på ett sådant konstigt vis.

Kommer hem och träffar alla och det jag reagerar på är att Lissie väger mer än jag mins det och Aca har blivit smalare. Inte smal så att hon ser ut som att hon inte får mat (hon får både blötmat och har fri tillgång till torrfoder), så jag vart lite förvånad och orolig för henne.
Nej sörjer gör hon inte utan hon och Lissie är dem två som inte kan vara ifrån varandra så Aca har gått och musklat upp sig lite eftersom Lissie ger dem båda full motion här hemma.

Aca väger nu 2 kilo... vilket jag tycker är väldigt lite för henne ^^'

Iaf så ringde jag mammas chef på Skottsundsbacken Äldreboende och hon blir alltid så glad då jag ringer (tro mig hon är grymt cool för att vara 50 år xD) så vi pratade lite och hon och en annan chef på samma avdeldning hade visst pratat om mig så sent som igår så de ska ringa upp mig i morgon så ska vi prata om att inskola mig på Äldreboendet i Skottsund. WIE!

Nu kan man bara hoppas och se, för de behöver visst vikarier! ;P

Trög dag!

Idag har det inte vart annat än en trög dag. Näst sista dagen här nere i Dalarna så det kommer bli sorgligt att åka hem, men skönt. Hemma är alltid bäst.
Dessutom saknar jag mina töser där hemma och en som kommer slicka ihjäl mig. Och en annan som inte kommer lämna min sida.

Oj oj säg.
Idag har jag... läst Min Häst serier och sett lite på Teve. Simone och hennes familj har haft främmande så vi har väl vart sällskaplig med dem. Drukit kaffe och pratat om pinsamheter. Jo jag nämnde en och en annan om en för stor ridväst. Den tar vi en annan gång :P

Mina töser!Frågor och svar (lånad från Angelica)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Något trött
Favoritgodis: Lösvikt så allt möjligt som blandas ihop.
Är det nåt du absolut inte äter: brunabönor, brunsås, stuvade makaroner, apelin, m.m
Kläder just nu: Mörkblå mjukisdress från Cubus
Musik just nu: surrande ljudet från datorn
Vad sa du senast: "Men du ligger ju på honom!" Ashley, Simones katt, låg på sin 5 dagar gamla son.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Mellan 1700-1900 talet Norge
Fisk eller badkruka: Där i mellan.
Saft eller alkohol: CokaCola
Hur många kuddar sover du med: 4 stycken! <3
Favoritväder: Åska!
Spelar du nåt instrument: nja... neee
Morgon- eller nattmänniska: Ingetdera! Trött dagligen eller pigg dagligen!
Sparare eller slösare: Sparare då det behövs.
Bästa film: Ladder 49, Armageddon, IronWill m.m
Tror på liv på andra planeter: Skulle bara vi existera? Knappast :P
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja!
Älskar du henne/honom fortfarande: Inga kommentarer!
 Har du några homosexuella vänner: Bisexuella 
 Tror du på mirakel: Stöter jag på ett så gör jag nog det.
 Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Är kärleken intom för varandra så tror jag på det.
 Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja
 Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 - 3 stycken..
Bio eller promenad: Bio absolut! Promenader jao visst :)
Är du kittlig: Ska vi inte tala om x)
Snarkar du? Nepp :)
Stjärntecken? Tvilling
Rädd för insekter? HATAR MYROR!!!
Äckligaste insekten: Sniglar!
Största svaghet: Pratar för mycket xD
Bästa bok? Fallen ängel av Becca Fitzpatrick
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Farlig tanke :P
Vad vill du jobba som? Egetföretagande
Chips, morötter eller godis? Godis och chips!
 Pizza eller hamburgare? Inget dera
Skriver du dagbok? Räknas min blogg?
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Tatuera in en coifisk i nacken!
 Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Mitt rum är dammfritt!
Gungar du på stolen? Nej, aldrig gjort.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej
Vilken hand håller du gaffeln i ? Höger utan kniv, vänster med kniv
Är du rädd för blod? Började avsky lukten av blod efter min första kastration av en hund.
Saltar du på maten? Ibland
Gillar du att sjunga? Sjunger för ofta!
Anser du att du är stark? Stark i personlighet!
Brukar du sola? Ja! Varje sommar.
 Vad gör du om du får hicka? Dricker vatten upp-och-ner :D
Röker du? Nej
Snusar du? På fest!
Använder du knark? Nej , kommer ALDRIG göra det!!
Kaffe, te eller inget? TE

Berätta 3 saker som ingen kanske vet:

1. Återkommer
2.
3.

Svinkallt vart för varmt!

Idag har man vart vaken sen 08.00 eftersom man drog iväg till ett stall en liten bit bort på cyckel tillsammans med Simone. Var länge sen man satt på en sådan så det var lite ansträngande, speciellt om man är förskyld på det hela med så jag har det lite jobbigt.

Iaf kommer vi fram till stallet och jag får träffa isläningarna Glymur och Rolex och det var ju kärlek vid första ögonkastet så jag vart förälskad i dem båda. Bara det att Glymur var den ende av dem som skulle ridas så vi gav dem lite hö och valde att parkera cycklarna först vid stallet innan vi fortsatte med att plocka in honom till stallet.
Då vi satte igång med att ryckta honom vart det skitvarmt så man började nästan känna svetten rinna.

Egentligen var det tänkt att vi skulle ha två hästar, jag skulle hyra en och Simone skulle he Glymur så skulle vi ha ridit ut. Men eftersom ägaren till hästarna verkade hade slutat med att hyra ut dem så vart det att vi red i ridhuset i 2 timmar. Simone red honom först eftersom han då oftast brukade vara som mest busig. Fast idag gick det väldigt bra tills första galoppen då han drog ifrån lite.

Jag red med i typ 15-20 minuter så jag fick mig en lektion i islandsridninf av Simone som visst handlade om allting på kroppen som gjorde ont. Mest var det musklerna på vaderna som fick arbeta och det var en super rolig lektion eftersom jag lärde mig ganska mycket trots den korta tiden. Och dessutom fick jag prova på att visa vem som bestämde, vilket gick hyfsat snabbt och sen tölta. Absolur världens bästa gångart på en häst!Glymur är först i ledet sen kommer Rolex!

Blir här längre än väntat!

Beställde biljetter för en hemresa men inte först på söndag åker jag hem så det vart 2 dagar till jag stannar här än väntat. Vilket gjorde att både Simone och jag vart glada för. Trivs ju här så varför inte.

I morgon ska vi rida, försöka iaf, så då kommer det väl senare på kvällen lite häst och ridbilder så vi får se hur det går för mig att sitta på en "galen" så att säga. Simone ska värma upp honom så vi får se. Om jag inte kanske får en lugnare men det får man väl se.
Hur är det i norr då? Här i södern skiner solen och det är varmt som sjutton och det är super härligt väder. Simone och jag passade på att fotografera lite inne så det kommer bilder snart.

Bailys mor utmärkt. Äter och mår alldeles utmärkt bra. Har sen igår gått upp från 117 till 128 gram så det har gått fort för den lillen. Men än är de första veckorna jobbiga så jag hoppas han kommer klara sig galant.
Jag för den delen är SUPER FÖRSKYLD! Jag nyser hela tiden och är super snorig. Perfekt när man kommer hot. Började nysa redan på Måndag kvällen och det har börjat släppa lite men än nyser jag lite nu och då. Igår var det värsta för då nös jag hela tiden. Tur att man nyser i armvecket!En bild på Simone och hennes hundar där de somnar sött på golvet tillsammans ;)

Sorgen ligger men den lurar bakom varje hörn!

Ja stackars lilla gubben klarade sig inte genom natten. Vi tror han fick vätska i lungorna som de inte fick ut nog så han somnade in strax innan två tiden i famnen hos min kompis. Sorgligt värre eftersom detta bara var hennes andra kull och det vart bara två ungar.

Mamma Ashley var orolig och visste inte hur hon skulle handskas med ungarna men nu då de bara är en har det gått betydligt lättare. Borac som den lille ungen fick till namn ska få sig en fin begravning här hemma har annars en lillebror som fortfarande är grymt stark och mår hrlt ypperligt. Sover nu med mamma Ashley som låter honom dia nu. Men det får vi se hur det går vidare med det.

Borac lillebror fick namnet Bailys.Lite bilder för dagen så nu får vi se hur det blir i fortsättningen ^^

Framme!

Ja men då var man framme i Dalarna. Eller rättare sagt jag var framme rut 14.30 och det har redan hänt en massa saker. Bland annats så ska man sitte uppe och vara kattungevaka.

Mins inlägget med att jag skrev då kattungar var på väg? Illa är det! Ena är svag medan den andra är starkare. Mamman låter dem inte dia och det skulle vara ett under om den svaga klarar natten. Vi ska se efter natten till i morgon så får vi se. Är det så att hon fortfarande inte ammar dem så har de fixat en amma åt de båda pojkarna.

Kommer mer om det senare.

Snart nalkas det snö!

Vinter är ju verkligen på väg nu men på en del ställen märks det inte mer än kanske att löven börjar falla av konstant. Eller att man fått vetat att en del ställen här i Sverige har redan fått snö medan vi Sundsvallsbor får ingenring. Men när man ser hur mörkret bara lägger sig ner över himlavalvet som ett täcke vet man också att snart kommer vintern och vad är det inte dags för då?

Jo nya skor! Jag måste ha vinterskor så då funderar jag på dessa:

Varmfodrad Känga från Skopunkten.com

Snygga va? En varmfodrad Känga för bara 249 kr och ser hur sköna ut som helst! Så fort jag får pengar ska jag köpa dem genast för dem jag har nu är för tunna :)

Bilder för bilder!

Bara för att ha något att göra så kommer jag med bilder till er och ger er en förklaring under varje bild! Bara för att mina dag inte är så spännande x)

Häromdagen vart jag sugen på popcorn så mamma var smart att köpa popcorn som man tillagar själv. Efter tre försök vart de perfekta!


Till dig Simone, om du läser detta, så kommer bilderna på Acas klösbräda som hon knappt använder.


Och min packning som skulle bli liten, vart ganska stor men jag skyller på mina ridkläder eftersom det är dem som tar plats för sen för den delen är det inte helt klart en för nu senare ikväll, då man nattar för kvällen, ska datorn ner xD

Snabb viktnedgång?

Kan man kalla det så om man gått ner 1 kilo på bara några dagar?

Fullkomligt mitt fel eftersom jag knappt äter någonting och försöker hålla mig borta från skräp så som godis och vidare, men det äter jag bara på helgerna så jag överlever. Tar istället promenader med Lissie och vidare.

Men jag har gått ner ett kilo och kan få mig ett par trosor som förut satt skittrångt på mig xD Haha skrattretande roligt att veta. Hoppas intresseklubben antecknar detta.

Som idag åt jag en slev potatismos, en super liten korvbit och 10 kokta morötte, 4 mariekex (Det har kommit glutenfria mariekex från märker Shär), två koppar kaffe, en kärleksmums och lite popcorn! Som sagt försöker, men trots det har jag gått ner ett kilo. Tänk på att jag tar tre-fyra lång promenader varje dag med Lissie. Som är långt för henne men kort för mig.

Fortsätter det så här går jag ner 1 kilo till inom några dagar.
Simone! Var berädd på långa promenader utan spring!

Kattungar på väg!

Ja nu är de på väg. 5 dagar för tidigt tyckte jag min kompis sa om inte tidigare men strunt samma.
Skulle ha vart med men jag får se allting via webcam istället så det blir ju saksamma :PNu blir det spännande eftersom den första ungen har vart på väg i en timme nu så ^^ Bara vänta och se. Hela natten om de så måste bli xD

Lördag! 2 dagar kvar!

Oh så tiden går fort egentligen för det kändes som om det nyss vart Måndag också helt plötsligt är det lördag igen? Vart tar tiden vägen för den bara flyr förbi en!

Aja det är 2 dagar kvar tills man ska åka till Dalarna och jag längtar skitmycket så jag blir helt salig! Har pratat med Simone i flera dagar i streck (förutom igår) vilket är roligt för jag har inga pengar alls på mobilen och hon ringer mig, super snällt av henne <3

Och jag har lite bilder från gårdagen då jag var med syrran. Här kommer dem ^^

Syrran och jag gör Am. Pannkakor till frukost!Efter frukosten blir det lek med Lissie ^^


Efter Lek inne blir det lek ute och göra de nödvändigaste sakerna en valp ska göra ^^


Och till sist kommer syrrans sambo hem och ska göra sig iordning för en utekväll. Lissie blir blöt i huvudet då han leker med henne och dushslangen xD


Min tokiga fina tjej <3

Syrran idag!

Så fort min syster är vaken och ringer när jag kan komma så drar jag till henne. Länge sen jag var hemma hos henne så det ska bli roligt. Vi får se vad vi hittar på OCH om jag får ta med mig Lissie.

Menar, underlättar ju för mamma och pappa. Då behöver de inte bekymra sig för henne. Min sýrra vill ju dessutom att hon ska följa med mig så jag får väl bara tacka och bocka om jag får med mig Lissie.

Ja jag tror jag kommer hem ikväll, jag gör det om Lissie följer med, om inte så kanske jag kommer hem ikväll iaf... Haha.


Stockholmskaka aka. Kärleksmums!

För: 15-30 bero personer
Tillagningstid: 1 timme varav 30 minuters arbete minuter

Underbart goda kärleksmums! Verkligen supergoda! :D Passar jättebra till eftermiddagsfikan och lika bra till att bjuda hem några vänner.


Ingredienser

Du behöver:

150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
3 ½ dl Semper finmix (eller 4½ dl Finax mjöl) 

Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:

Smält smöret eller margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet.
Vispa försiktigt och snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.
Smörj in långpannan med matfett och bröa med ströbröd eller kokosflingor klätt med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda nederst i ugnen i 225 grader i 10 till 15 minuter.

Ibland måste man ju chockas!


Världens enklaste chokladdryck!

Här kommer världens mest enklaste chokladdryck som går att göras. Dessutom går den snabbt att göra och är super god.

3 dl mjölk
1½-2 msk Kakao
1 msk vaniljsocker
1-2 msk strösocker

Gör så här
:
Börja med att möta upp mjölken i en kopp eller i ett glas som tål att värmas i miccron.
Sen tillsätter du de tre övriga ingridienserna. Rör om och in med dem i miccron på 1.20 minuter.

Ta ut glaset då det gått mer än halva tiden och rör om yttligare och sen in igen. Redi att serveras :PHaha enkelt va? ;)


God morgon!

Härligt väder heller hur? Strålande solsken men fy fan vilken blåst!

Är ju som om man blåser iväg bara man sätter foten utanför dörren. Så var det iaf då jag gick ut med Lissie. Tur att det inte var en tornado eller något sådant för då hade man inte sett röken av oss två någon mer gång. Om man inte landar på någe mjukt... inte helt öppenbart ^^

Började dagen med att gå ut med Lissie. Hon hade tydligen hållit sig de där 10 minuter efter att jag gick upp strax efter henne. Duktigt! Sen när man kommer in stekte pappa två ägg åt mig som jag inte åt upp, knappt ett halvt ägg åt man upp.
Fortsätter jag som jag gör kommer jag gå ner allt för mycket på en vecka och då rör jag på mig väldigt mycket (springer ner för 50 trappsteg, tar en 600 m lång promenad med Lissie och går upp 50 trappsteg igen med Lissie i famnen xD) <--- den visas fortsätter hela dagen så, inte konstigt att jag hade tappat ett ½ kilo häromdagen då man vägde Aca (min katt för er som inte vet det ^^).

Nu ska jag avnutja mig med ett glas roibos vanilj te ^^

Den här senaste tiden har alla mina bilder fotograferas med en Casio EX-Z77 digital


Så min Nikon har inte allsa gått sönder utan jag väntar tills man åker till Dalarna!

Tjao <3

Dalarna! Here I come!

Yes! :D


Mot stan!

Inte för att shoppa utan jag ska hämta ut mina tågbiljetter och sen lämna in ett aktivitetsstöd på Miroi som ska skrivas på.
Jag har inte så mycket kvar så kan vara bra att spara tills man ska till Dalarna för det är inte långt kvar tills dess och sen då man kommer hem är det drygt en vecka kvar tills man får pengarna så det känns ju skönt det.

Aja nu ska jag syssla med annat :)

Jag? En Bokmal? Så sant så!

Kan man säga för jag älskar att läsa och gör det mer än gärna då jag har tid. Oftast på kvällarna i då man ska sova, så läser jag lite för att skingra tankarna och kanske får en och en annan dröm.
Jo mesta av de böcker eller filmer jag sett drömmer jag om och det är sådana drömmar man inte vill vakna upp ifrån men man gör det iaf vilket är lite irriterande xD

Näst sista boken av Sagan om isfolket, vilket betyder att det är en serie på 47 böcker och detta är tredje gången jag läser dem x)


ja men sen är man en liiten nörd av The Twilight saga. Har alla böckerna och har läst dem i massor. Nu när man läste ut sagan om isfolket hoppade jag in på min favorit bok av dem alla 4 ^^


Chocolate chip white cookies!

Extremt goda kakor för en spännande helg med vännerna kanske, eller kakjor till födelsedags kalas. Alla gillar dessa kakor.
Kakorna ser ut som platta chokladkakor med vit choklad som sticker upp. Älskar dessa kakor så jag hoppas ni med gör de.
 

Extra tillägg: I början då ni blandat ner Kakao, bikarbonat och mjöl så blir den lite torr! Kläck ner ägget och tillsätt lite extra mjöl. Degen ska helst vara så pass bra att du kan själv rulla degen till bollar! :)

Ingredienser

112,5 Gram Smör
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 ägg
1 dl Kakao
2 dl Glutenfri mjölmix
1 tsk Bikarbonat
100-200 gram vit choklad

Gör så här

Sätt igång ugnen på 175 grader.

Hacka chokladen i två delar.
Rör ihop smör, strösocker och Farinsocker tillsammans till de blir en pösig massa.

Tillsätt sen kakao, Bikarbonat och mjöl, rör ner i smeten tills de blir en mörk kletig smet. Till sätt mjöl om de skulle vara för kladdigt. Tillsätt ägget sist.

Vänd sen ner chokladen, rör om tills de har blandat sig ut med chokladkaks smeten. Klicka sen ut de på en plåt med bakplåtspapper på. Är ugnen klar in med första plåten och låt dem gräddas i mitten av ugnen i 10 minuter.

Låt dem sen kylas av på ett galler. De går snabbt ungefär en 20-30 minuter tills de har stelnat. Serveras med kaffe eller mjölk.

Ett tips: Då ni klickr ut dem kan ni välja från en liten klick till en stor klick. Om du vill ha mer choklad så tillsätt 100 gram till för att då kunna göra dem väldigt stora. Annars gör dem små och då räcker också bara 100 gram choklad till dem.

Smaklig måltid!
 

Klippt Lissie!

Haha tänka sig! JAG av alla människor har klippt min egen och mammas hund xD
Haha nej jag lovar hon vart inte så tokig ;)

Ops to many smilis! Haha skitsamma, här kommer lite bilder på henne. Hade ingen efterbild men jag kan lägga in en annan där man ser hur tovig hon är, eller snarare kurvlig!

Före:


Efter:


Och på skötbordet:
Bara en så där rolig extra bild xD


Och ja! Jag har fortfarande problem med bilduppladdningen. Bara sista bilden tog det 5 GÅNGER innan jag fick in bilden -.-
Jävla skit blogg!

Sorry!

Hemskt ledsen för den kassa upptaderingen men det har inte vart så myclet att skriva om eller ork till det! Men nu ska jag skriva lite som jag vill skriva om.

Jag jobbade som sagt i lördags i stallet från klockan 07.00 till 15.30. Jo Lissie var med mig när jag var där och fy fan vilket liv det var 1 ½ timme på morgonen xD
Jag hjälpte Elin med att ryckta Rano och Lady Line medan Lissie fick sitta i en tom box eftersom jag inte ville att hon skulle springa runt där eftersom jag inte visste hur Rano eller Lady skulle reagera.
iaf skällde hon för 1 ½ timme tills vi var klara så jag kunde mocka vidare åt tre stycken i Elin stall innan Ladu och Rano åkte. Haha det var heller inte roligt eftersom hon fick sitta fast.

Vart ju bättre sen då de alla åkte för då kunde man stänga in sig i stallet och mocka färdigt och då var det roligt att vara med mig. Hon fick också träffa Robis Obelix som vart lite förvånad då det sprang en sådan liten varelse där inne, men mest förvånad vart han då hon sprang omkring nära honom hela tiden så han inte visste vart han skulle ta vägen utan att kliva på henne. Haha det var en vacker syn, tills jag stod och höll i Lissies halsband och höll sen fast i Obelix grimma... hahahahaha *asg* den bilden ser inte direkt vacker ut x-'D

Ja men efter det så kom man hem, duschade mig och Lissie sen (hon luktade gott om stall) och sen låg jag ner i soffan hela dagen, åt knappt middag men fick i mig lite, sen somnade jag halv sju och sov till kvart i nio, sen klev jag upp, klädde av mig och somnade i min egen säng med en Lissie så skönt bredvid en och Aca i fotändan.

Morgonen efter, tidigt på morgonen, kom jag inte alls upp ur sängen. Inte på grund av att jag var sjuk eller orkade inte gå och jobba utan det handlade om min höft igen. Det gjorde så fruktansvärt ont att jag inte kunde röra mig. Jag var helt fast i sängen. Trots det fick jag dra mig upp så jag kunde ta två värktabletter. Sen la jag mig igen, med möda!
Efter en halvtimme sen jag tog den så var jag tvungen att ringa återbud. Kändes verkligen pinsamt men vad ska man göra då min höft hindrar mig?
Runt 13-14.00 på eftermiddagen så kunde jag röra mig någolunda bättre och höften kändes nästan normal. Fram mot kvällstiden då man ska sova, var all smärta borta.

Tur det att man stannade hemma annars kanske man inte alls kommit upp ur sängen den här senaste veckan.
Dessutom tog jag reda på själv vad överbelastningen kommer ifrån. Jo min läkare talade om för mig att lårbensmuskeln har krympt på grund av överbelastning. Så då när jag kom hem och mamma och jag pratade om det vid middagsbordet så kom jag fram till svaret:

I varje box så brukar jag slänga in 1 15-20 kilo spån som är packad i rektankulär plastförpackning så när jag ska slänga upp dem på en skottkärra så tar jag till hjälp med högra benet med att slänga upp dem, vilket resulterar min krympta muskel.
Men sen slog det mig med! Detta har jag ju haft innan jag började jobba på Wolmsta, vart kan det ha uppstått då ifrån?...

Kanske Dalarna den här gången!

Jo nu ska jag fan i mig till Dalarna!

Fick inte åkla sist men jag kanske får det nu då enkel biljetterna är så billigt! Får jag bokar jag biljetten idag och åker redan om ca 2 veckor :P

En av min kompis katter ska ha kattungar så jag kommer ner som stöd för henne. Har vart med om en kattungefödsel förut så känns bra att jag kan komma som stöd ^^Det inrigande området är min resa då till Dalarna ;)

Tagatelle med Bacon och Tomat!

Här kommer ett super härligt recept som mamma och jag testade på en dag då vi bara slängde ihop en måltid. Då gade vi vanlig spagetti men jag tror det kan bli mycket bättre med Tagatelle pasta.

400 gram Skivad Bacon
1-2 paket matlagningsgrädde
(beror ju på hur många ni är i familjen)
200 gram krossade tomater el. krossade tomater med örter
Lök el. purjolök
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
Kryddor efter ditt behag.

Tänk på att inte blanda ner salt i såsen eftersom baconen är så tillräkligt salta. Allt ni behöver är ju bara att krydda med de kryddor ni tycker passar in.
Denna sås är så lätt att göra att. Ni gör den på detsamma sätt så sokm ni gör en skinksås.

Fyll en kastrull med vatten och vänta tills den börjar koka. Tillsätt sen lite salt och smör och sen tagatellen. Skruva ner till en svag värme och rör lite nu och då så de inte klibbar fast.
Fräs lök och paprika tillsammans. Tillsett sen Baconen och låta dem få fräsa ett tag innan du tillsätter vitlöken
Blanda ner matlagninggrädden och rör runt lite på låg värme. Krydda sen med dem kryddor du själv väljer.
sist tillsätt vi de krossade tomaterna.
Såsen kommer få en rosa/röd färg. Låt den under tiden stå och puttra på svag värme medan du fixar iordning pastan som är klar.

Nu är middagen serverad. Smaklig måltid.

Jobba på Wolmsta!

Yes!

Nu till helgen, lördag och söndag, ska jag jobba på Wolmsta igen och vet ni vad? Det kommer ta död på min höft eftersom jag nu knappt kan gå ut med Lissie längre xD

Men jag fick veta att jag har nu en förmindskad muskel och kan ändast dra ut med stretshing och lite Zoonsalva. Jag gör det nu varje dag två ggr om dagen men det verkar inte fatta att det ska hjälpa!

Så nästa vecka på fredag ska jag till sjukgymnasten (haha han ringde och bokade in en tid åt mig med honom. Frääänt!!).

Så... så ligger det till!


Nu var det slutkört!

Ja nu är det redan kväll. Tänka sig, var ut med Lissie och skulla både kissa och bajja. Så står jag där och väntar på att hon ska bli klar tills...

Jag hör en kvinna skriker i ren panik och skräck. Jag vänder mig om och ser previs hur en silvrig volvo kör rakt in i en annan perkerad bil. Jag skyndar mig dit med Lissie i hälarna och fler har hunnit på plats.
Hela förrarsidan på den blåbilen var helt intryckt och en kvinna ligger där inne rakt över mot passargerarsidan.

En man kommer fram och knackar på rutan för att först se om hon är vid medvetandet. Hon var det och han förösker få upp den intryckta dörren. Men känner på sig att det inte skulle gå. När han får orderntligt tag rycker han upp bilen med två starka lyft och han kommer in till kvinnan i bilen, som måste ha hoppat in i bilen då den silvriga volvon kom emot henne.

Vad jag misstänkte så måste hennes ben har fasnat mellan bildörren och sätterna eftersom då han klämde försiktigt på henne för att se vart hon hade ont så verkade det som om benet var det högst drabbade området. Två personer ringer polis och ambulans.
Som jag inte såg men erbjöd mig att göra det då de satt två andra gjorde det.

Ush det var så hemskt, jag kunde heller inte stanna kvar tills polisen kom eftersom jag hade en ivrig valp som inte kunde stå stil eller ville göra det. Så jag begav mig hem igen. Middagen var ändåså klar.

Detta var det mest chockerande jag vart med om och vet inte vem man ska tycka synd om?
Givetvis den som i all räddsla och panik har hoppat in i bilen och fåt foten klämd mellan sätterna och bildörren. För jag vet inte om man ska tycka synd om den som kört på henne med ovilja?

Ja, ser ni på nyheterna mot 22.00 så tror jag olyckan kommer finnas med. Eller Mittnytt för jag tror olyckan kommer vara med i kvällens nyheter!

Lika vacker och gråmulen dag!

Som alla dagar sen i måndags! Haha veckan har inte blivit så mycket längre än så.

Idag klev man upp 08.00 eftersom Lissie behövde sin morgontoalett ute. Jag kände mig extremt trött tills jag kom ut och kände den höstiga kylan och huttrade medan Lissie med nöje gick omkring och valde där hon skulle sitta. Ush, sen ska man in till stan med.

Tur man köpte en annan snygg tröja på Gina tricot som man sen kan visa upp och ha på sig på väg in till stan. Får ta min gråa fina vinterjacka och ha på mig.
Min jacka från H&M sen förra året är snart bara trasor så den duger till att passa på Lissie ute,

På tal om Lissie, kommer dröja innan jag kommer in i en valpkurs, men står i kö, är det någon som kan förklara hur ni lärde era hundar inkallning?
För jag försöker på Lissie men är inte så säker på om jag gör rätt. För lyssna gör hon inte så bra så har ni några tips till mig? ^^

Problem med bilduppladdning?

Någon som har problem med att ladda upp bilder via bloggen?

För mig blir det att det blir en pytteliten tombild. Bilden är där men det är vit så bilden syns inte alls. Otroligt irriterande!

Cyckla till och från festen!

Ja, hur vart den festen egentligen? Den var helt okej om man ska tala sig för om sanningen.

Dock lite av en besvikelse då det var tänkt att festen skulle börja klockan 21.00 men trots det kom vi inte iväg först klockan 22.00.

Så sen dess innan hade jag och min kusin världens tråkigaste förfest. Med 2 cider var, skräckfilmen Ghost Ship (som ingen av oss kunde se) och lite choklad. Boring!

Festen vart ganska så bra men inga klagomål. Sen cycklade vi hem från festen. Det var nog det roligaste xD

Aja, bilder kommer sen. Min dator har internetstreik igen!

Birsta och fest!

Wie idag smäller de smällkaramellerna!
Eller tja, inte riktigt men nog smäller det alltid för runt halv ett tiden så kommer man åka till Birsta City och vara där ett tag. Möjligtvis ska jag kolla efter festkläder med eftersom jag inte skulle komma som konstorssekreterar eftersom min kusin ville att jag skulle ha något piffigare...

Vad nu piffigare menas med?
Jag är inte den som kommer i klänningar på en fest, jag kommer i kläder som är bekvämt och snyggt så jag tror jag ska kolla på Birsta efter något som också kan bli vardagskläder här hemma. Tur man har en underbar syster som hjälper mig med det <3

Lite bilder tänkte jag visa er men då det verkar vara lite fel på Blogg.se sidan så får det bli en annan gång. Har bilderna redo så de behövs bara laddas upp.

Bilder från festen kommer komma med, vilket jag hoppas på ^^

Syster är här!

Wie min syster är här... och ni undrar väl varför jag då sitter här och inte är med henne.
Min mamma är lite över kanten idag så jag håller mig bortanför ett tag. Eller tills Legend of the Seeker börjar för har längtat efter att se nästa avsnitt!

Jo hon ska hjälpa mig med att välja ut vad jag ska ha på mig i morgon då man ska på festen. Ja hur ska man komma till en fest och se piffig ut?
Någon förslag?

Och snart blir de promenad med Lissie, så trots de muliga vädret ska vi se om det blir bilder på henne. Tösen är ju 3 månader och 3 veckor idag <3