Ny ram!

Köpte en ny ram på DollarStore för 20 kr igår då man var in och handlade med mamma!

Vart väldigt nöjd med ramen så nu har man fixat till Malins minnes plats!


Svar på tal till Lisa!

Hm... detta är ju det värsta då folk ska missförstå en! Detta är ett svar från Dooleys uppfödare!


Anmäld till sin första kattutställning!

Tänka sig att idag skedde det och nu är det gjort! Har anmält Dooleys till sin första kattutställning som kommer äga rum den 30 Juni - 1 Juli.
Han är anmäld till klass 9, en så kallad öppen klass och det ska bli sååå spännande!

Bäst att fortsätta öva lite mer på att hållning och sen bli duschad, vilket han är redan bra på men det måste bli mer duschningar så han blir ännu mer van än vad han redan är. Har planera på att testa duscha honom idag!

Värsta är ju att man borde passa på att köpa K9 kattschampoo, balsam och shinespray men just nu är det lite ont om pengar för det!

Betalade ju 650 kr för en hel helg åt honom.

Och hittils är det mycket som ska införskattas åt honom: Burskynke just nu känns som en todspressat schema om ingen kan sy åt mig medan jag införskaffar tyg eller om jag lånar av någon. Har hittat ett super mega fint burskynke som kostar 1500 kr som är turkos och vit med vita prickar. Skulle passa in på Dooleys utmärkt, men ja, som sagt, 1500 kr för ett burskynke är ju talan om så mycket pengar, men det ingick ju mycket!

Vi får se vad tiden utvisar, men just nu ser det ut så här som jag beskrev i texten!


Svar på Tal!Nej tuktad menas med att de inte blir bestraffad eller slagen. Tuktad inom kattvärlden är vad mammorna gör innan de lämnar boet vid 12 veckors ålder.
Dooleys t ex. kommer från en stor kattfamilj där en bland katterna älskar att leka och gosa med kattungar. Hon, den här honkastraten, tuktar kattungar med extremt hård lek så de tar efter hennes sätt att leka genom att leka lika hårt med hans nya kattkompisar.

Vilket varken min Malin eller Aca gillade. Så det är därför jag söker en ny kattunge som antingen är hårt tuktad på samma vis eller som helt enkelt får lära sig med ett leva med Dooleys hårda lekregler :)


Hipp Hipp hurra!

Vet ni vad? Idag är det exakt 3 år sen jag startade min blogg! helt sjukt alltså!

Kollade in min bilddagboken och såg på en bild uppvisning att idag så skulle det vara 3 år sen jag startade min blogg. Nu syns inte det på sidan av min blogg eftersom jag för ett tag sen raderade super mega gamla inlägg så man kan tro nu att min blogg inte alls funnits så länge men det har den!

Coolt! det firar vi med.. eh... att jobba och tjäna pengar! Perfekt!

Heliga kaffe!

Måste ha gått en propp i skallen på mig! Jag brukar aldrig dricka kaffe på mornarna och nu dricker jag åtminstonde 2 STOOOORA koppar (motsvarar 3 koppar kaffe i en stor kopp) och tycker det är så gott!

Jag undra vad som tagit åt mig!

Kaffe kaffe heliga kaffe *-*


Skicka brev!

Också kommer posten pang poff ner in genom brevlådan med bland annat en Biltema katalog (senast jag handlade där var en cyckel i sommras) och sen yttligare ett kuvert med lite papper.

Dem har jag fyllt i nu så ska väl alldeles strax bege mig iväg till spelbutiken, köpa frimärken och skicka iväg dem!
Ena av dem ska skickas till DäK (Dalälvskatten kattklubb) och andra ska skickas till SVERAK. Fick veta att även om Aca är ID märkt så måste hon registreras i deras register (haha rätt så kul att veta det nu! Hon fick sin chipmärkning då hon var runt 6 månader och blir 5 år i år, hoppsan...) så det är dem som ska skickas iväg nu senare!

Var igår på birsta igen med mamma och handlade lite. Men vi var varken in på Ikea eller Birsta city utan vi var till Djurmagasinet, Rusta och CityGross.

På Djurmagasinet så köpte jag bara Bozita kattmat till katterna här hemma. På Rusta köpte jag in en turkos badrumsmatta, parfym, Klorin (viktigt här hos mig) och en film: Breaking Dawn så nu har man nästan alla filmer. Är bara Del 2 som saknas som komme rut på bio i November!
På CityGross vart det mest bara lite små plock för det mesta! :)


Brownies!

Bakade brownies igår som har fått stått udner dagen. Degen var skit god så varför inte kakan! Lossnade en liten bid idag som jag tog en tugga av och den var himmelskt!

Måste säga för att vara första gången man bakar brownies så vart det tipp och topp på första försöket! *-*


Lissie!

Lite ny fakta om Lissie här då!
Kändes som det var flera år sen jag skrev om henne och våran framgång inom lydnad.

Men i ett par månader nu har vi tränat på att gå lös genom att använda oss av Flexikopplet! Det första med träningen var att då hon gick långt före oss så ska hon stanna om jag använder kommandoordet "Stanna" och sen sätta sig ner. Det har hon lärt sig så efter ett tag då vi tränat på det med klicker belöning och klappar så gick vi ett steg längre.

Detta steget vi tog sen var att hon skulle stanna, titta på mig och komma på inkallning och sätta sig ner bredvid mig på min vänstra sida. Det tog lite längre tid men till slut fungerade det

Nu idag så fotograferade vi lite bilder med och testade våran träning till ett ännu större steg, att gå löst (sist hon gick lös ute så sprang hon iväg om hon fick upp ett spår..).
Efter lite fotografering så tränade vi. 3 ggr fick hon gå långt före mig. Jag stannade henne och ropade in henne 3 ggr och hon skyndade sig in till min sida och väntade tills jag släppte iväg henne.

Mattes söta och super duktiga tös <3

Här är resultate av bilderna:


Kan ni tänka er att Lissie snart är 2 år? :p

S*Raggedy Doll Dooley's - 6 månader!

Fotostudio

Hade min egen lilla fotostudio och vart super nöjd med bilderna tills jag upptäckte att UV filtret satt på men då orkade jag inte bry mig om att fotografera om honom så det kommer få komma mer bilder en helt annan dag.

Iag bjuder jag bilder på Dooleys 6 månader gammal!Visst har han blivit stillig? :p

Vad sker och vad händer?

Känner mig för att skriva ett litet inlägg till er eftersom det var så länge sen jag skrev något. Kanske brode skriva och berätta vad som skett och vad som händer i mitt liv.

Just nu för tillfälle så har jag införskaffat mig en microvågsung från Elgiganten för 400 kr, vilket kändes som ett kanon kap! Ut över det så har det förekommit en massa nya filmer till min dvd samling:
Karate Kid m. Jackie Chan,
Spirit - Hästen från vildmarken - Har den på vhs men ville ha den hellre på dvd,
Sherlock Holmes helt klart den absoluta första filmen,
Letters to Juliet m. Amanda Seyfried - världens finaste film,
Alvin och Gänget 2,
Boattrip,
Wild Target m. Rupert Grint (cool film <3)
Toothfairy m. Dwayne "The Rock" Johnson (skit kul film)
och Ice Age 2-pack ända som saknas i den samlingen är film nr. 4!

Det är dem nyaste filmerna. Märkligt nog är det mer filmer som jag spenderar pengarna på än annat. Kläder hittar jag sällan något av nu efterso jag hellre föredrar att beställa hem. Hittar inget alls på stan eller Birsta City längre.
Nyaste boken är Den vita katten som jag förr eller senare ska komma igång med att läsa.

Min digitalkamera är hemma hos mamma och pappa så fotografering har inte blivit av direkt så där fullt ut. Vill gärna fotografera med min Canon, men känner att fotografera småsaker känns inte fullt roligt då det gäller att plocka fram en stor kamera.
Men en dag ska jag ta ner min digis igen. Har även planer på att köpa en ny digital kamera. Min Casio har ju vart en trogen vän sen man var 18 år så det kanske är dags för en ny trots att den fungerar utmärkt ^^

Aca har flyttat ner till mig för att ge Dooleys sällskap. Hon har bott hos mig i lite mer än 2 veckor och idag, 12/3, så bråkade de lite så pälstussar flög omkring. Också skrek Aca som fan, aldrig hört henne skrika så högt förut. Just nu har hon gömt sig någonstans medan Dooleys sover hos mig.
De kanske kommer så bra överens men Dooleys behöver en ny kattkompis iaf som är hårt tuktad, vilket menas med att den här kattungen måste tåla HÅRDA lekar för Dooleys leker inte snällt!

Thihi! Ja det var allt!
Tjao!Just beacuse I mist you so much me sweet little angel <3

Akrelei!

Tänka sig att min mest underbara lilla tös blir hela 5 år nu den 15 april <3