Iris!

Och till sist men inte minst så måste jag ju så klart visa bilder på min nyaste lilla nykomling, som inte är sp ny längre. Nämligen lilla prinsessan Iris som nu i helgen fyller 15 veckor gammal! :D
 
 

Lukas!

Även på den vackra katten Lukas finns det nya bilder på!
Även dem oredigerade men denna kille kan man dreggla över! ;)
 
 

S*Raggedy Doll Dooley's

Nya bilder på min vackra pojke Dooleys :D
Oredigerade men jag tror ni iaf inte kan motstå att se så vacker han är <3
 
 

Chokladsockerkaka!

Gjorde för några dagar sen en fantastikt god sockerkaka (kan tilläga snabbt att sockerkakor har aldrig vart min starka sida) som dessutom vart HUR bra som helst! 

Har aldrig vart nöjd över en chokladsockerkaka som jag vart då och den vart så himla god! Saftig och lite smulig så du behöver gärna en assiett då du ska äta den!
 
Starta ugnen på 175 Grader
Ingredienser:
50-100 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl glutenfritt mjölmix (lägg inte in extra mjöl, jag har redan slängt in 1 dl extra)
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
 
Så här gör du:
1. Smöra och bröa (med vad du behagar) en avlång eller en rund hålform, ca 1½ liter.
 
2. Smält smöret på låg värme (smält smör som sprätter är inge bra för huden) och låt det sen svalna.
 
3. Vispa ägg och socker poröst tills äggsmeten blir vitt och fluffig. Du kan se att den med är klar om den bubblar långsamt. 
 
4. Blanda ner mjöl, balpulver, vaniljsocker och kakao i äggsmeten och blanda runt väl tills eventuella klumpar har försvunnit. Tillsätt sen det smälta smöret och mjölken. Rör om tills smeten är jämnt fördelat.
 
5. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 40-50 min.
 
Kaffeglasyr:
2 msk starkt kaffe
2 msk kakao
5 dl flocksocker
 
Så här gör du:
1. Fyll upp kaffet i en valfri liten skål
 
2. Tillsätt sen florsockret och rör om tills alla lumpar försvunnit och att du fått en fin jämn smet, till sätt kakaon för att få en mörkare färg på sockerglasyren.
 
3. Smeta ut glasyren på sockerkakan då sockerkakan svalnat av och NJUT! :p
 
Harkel och host, ingen bra bild men båda mina kameror var urladdade så jag fick fotografera med mobilbilden! I framtiden ska bilden få ersättas med en bättre bild! Det lovar jag!
 

Tappad Klo!

Min fina Dooleys har tappat en klo!

Hur jag upptäckte detta var igår någon gång på eftermiddagen!

HUR jag upptäckte det började redan på morgonen då jag hittade blodfläckar som jag började torka upp, men jag trodde direkt det kom från mammas hund som dagen innan hade lekt med den nya kattungen så jag trodde ju det var från hon.

Igår på eftermiddagen då jag ska lägga mig ner i soffan och kolla på en film så hittar jag en blodig klo (inte avsevärt mycket blod på den var det inte) och jag visste direkt att den kom från Dooleys så jag skyndade mig fram för att kolla på vilken tass han tappat klon på och det var på högra tassen, klon närmast vänstra tassen som han tappat. Lille gubben hade ju väldigt ont så ringer mina föräldrar (som så klart inte svarar då man ringer). Ringer då min syster så tyvärt hade hunnit dricka vin så hon bad mig ringa min veterinär medan hon kunde försöka få tag på mina föräldrar.

Pratar med receptionisten på veterinärhuset och jag talar om vad som hänt m.m.

Hon bokade in mig på en akuttid idag (8/8) så idag klockan 08.45 fick vi komma in och träffa våran veterinär som kollade på tassen och där kunde vi även konstatera att klon hade redan börjat infekteras (luktade blääää!!) så Dooleys vart kvar för dagen så de skulle få operera bort klon.

Ish... fast den där grabben är som han är så fast matte gick så brydde han sig inte. Han skulle tydligen få gosa med sköterskorna sen ;)

Kvinnotjusaren min, hihi! :p

 
 
 

Har släppt den värsta bomben!

I över en vecka har jag hållt en grej hemligt! En grej som är en väldigt stor grej dessutom som inte får räknas som en grej utan detta är ett Liv!
 
För över 1 vecka sen ringde jag till Djurskyddet Sundsvall då de hade två bruntabby katteungar nu till salu som behövde nya hem. En av dem var så klart en hona och en hona som var på pricken lik Malin. Enda skillnaden var att Malin hade vita fingervantar (vitt på tårna på tassarna) och denna hade inge vitt alls. Hon var helt Bruntabby.
 
Jag ringde så klart samma kväll som annonsen kom ut. Vart lite kallprat eftersom hon jag ringde hade inte hubbit veta om att annonsen redan kommit upp på deras facebook sida så hon vart tvungen att logga in för att kolla.
Under tiden berättade jag lite om mig själv, hur gammal jag var, vart jag bodde, hur jag bodde, mitt jobb och sen att jag redan hade 2 kattpojkar!
 
Dock vart hon osäker på om det ens går att introducera en kattunge till 2 vuxna katter vilket jag försäkrade henne om att det går alldeles UTMÄRKT.
Men jag fick första tjing på henne OM det nu inte var någon som kom och kanske tog både brodern och systern tillsammans. Vilket jag förstår som kattägare själv.
 
Så nu igår kom hon hem till mig och började trivas med detsamma, gick på låda, lekte och slumrade sen tätt intill mig och kurrade högt i över 2 timmar.
Svartsjuka kattpojkar? Svar ja men de kommer snart att slappna och acceptera henne. 
Iris är hennes namn men jag kallar henne konstigt nog för Siris, haha :p
 
Hon mår toppen och stormtriva här hos mig och så fort min pojkar accepterar henne så kommer vi vara en hel familj igen <3
 
Inte nog med det bjöd jag ju hem mina föräldrar på middag hos mig.
Bland annat för att de lättare skulle få reda på Iris genom detta istället för genom Facebook. Och de vart ju så klart inte glada, men de accepterade snabbt att hon nli kvar. MEN inga fler katter, citerar jag pappa och det har jag lovat!
 
Så det där med framtida katteri, är just nu en avlägsen dröm för tillfället! :p
 
Här kommer bilder på min fina och mest super uderbaraste Iris <3
 
 

Kallrörd pestosås!

Har kommit på mitt egna lilla recept på en ny kall sås. det bara kom upp i huvudet på mig idag morse så jag kände att jag skulle göra denna idag tillsammans med maten jag ska bjuda mina föräldrar på.
 
Idag så bjuds det på: Kycklingcurry-spett med en enkel sallad till!
Efterrätt: Bananpaj med äkta vaniljglass!
 
Recept på såsen:
5 dl gräddfil el. Creme Fraiche
2-3 msk pesto
1 st vitlökbit
salt och peppar
 
Så här gör du:
1: Töm ut gräddfilen i en lten skål där du vet du får plats med 5 dl.
 
2: Lägg ner 2-3 msk pesto och rör om tills det är helt utrört.
 
3: Tillsätt sen hackad el, pressad vitlöksskiva och salta och peppra efter behag och sen servera till ny grillad kött eller kyckling.
Muuumsigt!
 
Smaken på den kommer vara som best när du känner smaken av peston, det syrliga från gräddfilen och den där lilla vitlöken som döljer sig där bland det goda.
Har du fått rätt smak, har du fått en bra sås!
 
Lycka till! 
 
 
 
 
 

Ny blogg!

Jag började för några månader sen att spela ett Onlinespel som heter Starstable.com, Det är ett så kallat ”MMORPG” som betyder Massive Multiplayer Online Role Playing Game, och kan närmast förklaras som ett massivt rollspel för flera spelare och som är online (kopierade detta från starstable.com).
 
Jag för den delen är helt kär i spelet och försöker spela det ofta och varje dag, men det finns dagar som det finns annat att göra på denna jord än att spela så ibland förblir spelet liggandes!
 
Detta är ett spel där du, din karaktär och häst, rider genom Jorvik och fullgör en massa roliga uppdrag för att komma längre in i spelet och upptäcka både härliga och fasansfulla platser. Inte nog med det har du chansen att möta 100- tals många andra medlemmar!
Varför inte rida tillsammans?
Grilla korv?
Gå på Picknick?
Eller vad sägs som att bada?
 
Och sååå mycket mer kan du göra i spelet!
 
Så för spelets skull så skapade jag en ny blogg för min karaktär (Emma Shortroad) och hennes 3 hästar: Angelbelle, Frosteye och Dragontorch.
På den bloggen kan ni läsa om deras äventyr tillsammans!
http://emmashortroad.blogg.se