Nyhet i garderoben!

Är så glad nu och kan det bero på att man kommit igång att jobba igen? Fast det vart lite jobb så känner jag mig glad att jag gjort någon nytta idag än bara sitta hemma framför datorn eller vara ute med Lissie.

Iaf så ska jag visa en bild på en klänning som jag köpte från Indiska. Brukar aldrig finna kläder där men i Torsdags fann jag visst en med en gång. Skulle kolla på en lång och fin blommig klänning som jag såg i skyltfönstret. Den var fin tills jag såg att den hade super tunt tyg, sådant brukar aldrig klassas hos mig. Så tänkte jag kolla en stund i butiken och hittade den här:

Vart super nöjd med köpet (trots att mina sista slantar försvann xD)
Storleken var S, och nästan för stor och priset låg på 349 kr!



Och sen så köpte jag en av de nya cidrarna. Vi får se när jag dricker upp den x)


Längtar tills jag har ett redigeringsprogram! Man känner sig så totalt fattig utan ett! Också längtar VERKLIGEN till min Canon EOS 550D <3

Bloggjobb!

Tjohej!

Bloggar snabbt från jobbet. Har äntligen fått jobbat lite mer än bara 2 ggr på hela månaden så nu är jag uppi hela 4 DAGAR på hela den här förbannade månaden!

TJOHEJ! Hallelulja moments!
Hoppas jag får jobba dag i morgon, om inte så är det födelsedagskalas som ska ordnas! Pappa blir 53 år så då blir det ett super firande, eller ja, ingen fyller jämnt men det blir ett roligt kalas iaf för honom med oss alla i familjen.
Och eftersom min pappa inte läser min blogg eller vet om den (jo han vet om den men han läser den aldrig) så kommer han bli super glad för sin födelsedags present som vi ska köpa till honom.

Middag kommer bestå av grillat och till efterrätt blir det en fruktkompott m. vitchokladsås i ugn!
Kommer skriva upp receptet här i morgon så flera av er kan testa på er den :P

Tjao!

Hemma från Ånge!

Vilka dagar man haft det!
Strålande solsken vafje dag med fantastiska plusgrader. Var med min kompis som kom och hälsade på med hennes son. Var så kul att träffa henne igen.
Vi har vart vänner sen första dagen på Gymnasiet så i år blir det att vi känt varandra i 6 års tid. Iaf så bestämmde jag mig för att följa med henne hem till Ånge och hon tyckte visst jag skulle göra det.

Jag träffar ju vänner så sällan så jag blir ju bara hemma antingen vid datorn eller framför tv så det kände skönt att kunna komma iväg att göra annat än sitta hemma.

Vi hade det super trevligt tillsammans så det vart mycket tv tittande på kvällarna, lek med sonen hennes och sitta ute i solen och hoppas på lite brunare färg (så blek som man själv är xD).



Hemma i Ånge så strålar solen grymt starkt ^^

Fortfarande kör jag på korta hår stilen bara att luggen sparar jag ut just nu ;)


My Darling <3


And my second darling <3


Sen kom jag på världes underbaraste mening... kommer jag ihåg den? Så fan heller så nu sitter jag här och grubblar på den förbannade meningen och börjar undra om jag kanske ska skriva upp alla mina meningar som helt plöstligt dyker upp i mitt huvud.... Skriv block och penna!!!!..... Not check! xD

Grundkurs 1 - Part 3!

Gått en dag sen vi var på Grundkursen så nu kan jag upptadera lite vad som hänt och vad vi gjorde.

Hade det lika roligt nu som sist, bra med beröm och fått grymt mycket mer lärdom. Bland annat nu är det lilla matte här som ska ändra sig också.

Denna gången var det samma lektion som sist bara att de utviggade den mer. Mycket fotarbete och kontakt var det med hundarna och måste säga att det märks på Lissie att hon blir bättre och bättre trots att det bara är den tredje lektionen hittils.
Jag tycker jag får bra kontakt med henne även om det inte märks ibland så det kunde ibland ha med att jag pratar för mycket med henne. Och det har man nu ändrat på. Jag pratar inte längre ute med henne och tar hellre korta ord med henne så som: Fot, Stanna, Kom, Nej och Bra.

När vi tränar så använder vi extremt mycket kontakt eftersom det är det som jag vill att vi ska bli bra på eller, bli bättre på. Jag har alsrig tränat kontakt med Lissie eftersom jag trodde det inte... jag visste inte ens att man gjorde det över huvudtaget. Hur gjorde ni för att träna kontakt med era hundar?

Iaf så tränade vi ute nu idag max 10 minuter och sen med lek efter en stund. Lek är mycket viktigt belöning så som godis för hundar så de vet att de gör rätt för sig. Dumma är ju att man ska ju tippa rätt på varje gång de gör rätt och ge belöningen vid rätt tillfälle. Det tycker jag är svårt xD
Handlar ju om en ½ sekund att ge dem beröm så.

Nästa vecka när jag och Lissie kommer tillbaka till Grundkursen så kommer vi ha en annan inströktör (iaf så som jag uppfattade det) eftersom hon vi har är på utlandsresa i Turkiet. Veckan efter det kommer det roligaste för då ska vi leka i skogen och träna på spår, åh bara den veckan kunde komma nu <3


Rekord!

Nu har bloggen slagits sitt första rekord i statistiken <3
 

Okey, nu finns det dem som har betydligt mycket mer besökare än jag men 75 stycken för mig är mycket om senaste rekordet var på 50 stycken ;)

Klänningen!

Min nya klänning! Sitter så snyggt!


IIIII!!!

ÄNTLIGEN!

Ska hämta min klänning nu!


Bilden är från H&M sidan.

Water for Elephants!

Denna är en film jag vill se. OKEY! Inte bara för attvRobert Pattinson är med och man är grymt galen i honom, men jag vill se filmen över huvudtaget eftersom jag tror den kan vara sevärd.

Haha kanske ska be brorsan ladda hem den åt mig ;)


Bilden är från google!

Lissie - Spring bilder!



Dagens favoritbild:

Aca - Vårbilder!



VI var ut idag för andra gången det här året och fler kommer det bli. Nu när det dessutom är relativt lugnt där vi bor kanske det blir fler ggr innan man flyttar ^^

Fisk i Knyte!

Denna fiskrätt är något som min syster och min kusin kom på under Hemkunskapen då de gick i åttan-Nian? Kan inte tippa direkt så där när det var. Men skitsamma, detta är em super hit maträtt och så simpel att göra.
Serveras tillsammans med potatis.

Ingredienserna:
500 gram Torksfilé eller aborrfilé (detta bestämmer du helt själv efter smak)
Creme Bonjór - vilken smak du helst gillar. Jag föredrar Gräslök och Örter eller Soltorkade tomater.
Frysta grönsaker - Du väljer precis vilken sort du vill. Smaksak
Alluminiumfolie
Salt
Peppar - Jag använder mig av fiskkrydda

Så här gör du:
1
. Riv loss en bit alluminiumfolie, ca 40 cm.
2. Lägg dit fiskbitarna eller filérna. Hur mycket beror på hur mycket du orkar äta upp. Jag kan säga att 3-4 aborrfiér är perfekt.
3. Lägg på med frysta grönsaker.
4. Lägg sen på ne klick med Cremé Bonjór över frisken och grönsakerna.
5. Salta och peppra. Salta försktigt eftersom dessa fiskarter suger åt sig saltet bra.
6. Knyt över alluminium mot varandra så det blir som små knyten. Lägg dem på en plåt och in i ugnen på 175 Grader eller 200 Grader i 30-40 minuter.

Smaklig måltid!



Tar fram barnet inom mig!

Var och handlade med mamma idag till kvällens middag och fredagsmys. Så idag blir det Fisk i Knyte (recept kommer) och ikväll till fredagsmyset b,ir det Natcho chips med ostsmak och salsadipp. Man får helt enkelt variera lite ^^

Och jag vart givetvis sugen på godis, men inte vilket godis som helst, utan småplock:


Också som jag lovade er:


Egenfotad bild och BILDbevis på att jag har filmen ;)

Harry Potter och Dödsrelikerna!

Var på Ica och handlade snabbt igår. Skulle bara handla smör, grädde och krossade tomater. Men det slutade med att man kom hem med en film. Antar att ni redan gissat vilken jag menade!

Och visst gissade ni rätt! Nu ligger den här hemma oöppnad! Ska spara den tills på fredag så ska mamma och jag se den. Vi ska rusta upp oss lite med gott och sådant. En spännande film utan något gotta är ju inte så kul, om det inte blir så kul att gottan bara står där och är bortglömd.
Nice!


Bilden är från google.

Tuppeware!

Som ni minns så var ju jag på tuppeware party för några veckor sen!
Idag fick jag hem mina saker och jag vart så glad! Eller mamma fick dem nu igår kväll då hon skulle jobba natten. Jag har inga egenfotade bilder på mina saker (en av dem måste man sätta ihop) så jag lägger in bilder från Google så ni kan se hur de ser ut.

Det är fantastiska grejor så jag tror jag med kommer ha extremt stor nytta av dem!

Gästgåvan: Vi fick en gästgåva då vi kom på partyt. Det är en liten svart skål med lock. Och handlade du för över 600 kr så skulle du få två av dessa.


Quick Chef III: Har ni tänkt på dem gångerna man ska ställa sig ner och göra en sallad? Plocka fram allting så som kniv, skärbräda och sen alla grönsakerna och haka dem var för sig!
Jobbigt, jag skaffade mig en Quick Chef 3 som nu hakar allting åt mig. Lägg ner allting i bunken och snurra den för hand ett par varv sp har du redan en färdigställd sallad. SKITBRA!
Den här kan du också vispa grädde med och göra marinader, såser m.m. Fantastisk uppfining!


Hållare för hushållspapper: Haha nu undrar ni säkert varför jag har den här? Jag ska som sagt flytta snart och hushållspapper är något som jag tycker är bra som finns i hemmet. Och därmed måste man ju ha en hushållspappershållare med. Denna kostade 99 kr och skulle visst vara skitbra. Får hoppas på det då jag väl kommer mig an att använda den. Vilket är då man äntligen har flyttat ^^

Alla bilder är som sagt från google. Bättre bilder på mina saker kommer komma sen.

Sockerkaka - Grundrecept!

2 dl socker
2 stora ägg
50 gram smör eller margarin
2 tsk bakpulver
3 dl Finax Glutenfritt Mjöl 
1 dl mjölk eller vatten
Smaka upp med:
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av en citron, lime eller apelsin eller
2 rivna bittermandlar

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
4. Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.
5. Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.
6. Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen. Grädda sockerkakan i cirka 30 minuter. Sockerkaksformar med hål i mitten bakar snabbare än tex en rund springform med löstagbar kant som kan behöva upp till 40 minuters baktid.
7. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).
8. Låt svalna något och stjälp sedan upp sockerkakan så blir den frasig i kanterna

Bild kommer!!


Birsta City idag!

Idag drar mamma och jag på Birsta City, eller rättare sagt, bara Birsta för att besöka Arken bland annat. Måste köpa Lissie ett ben som hon kan ligga och tugga på och sen ska vi köpa en vattenflaska till henne som man kan ta med sig under dem gångerna man är på Grundkursen. Hon blir alltid så rejällt törstig efteråt så det skulle vara en perfekt och lätt läsning om man tog med sig en sådan till henne.

Detta är bra saker!

Bilden är fråm google!

Inte nog med det så ska mamma och jag ta en god lunch på SushiBar innan vi ger oss av direkt till Birsta. Det kan vara bra med rå fisk som ger en energi! <3

Grundkurs 1 - Part 2!

Andra lektionen i Grundkurs 1 var det idag!

Och jag bli allt stoltare och stoltare över henne. Fick massor med beröm denna gången med. Böand annat för att hon var så pass lydig att jag kunde släppa kopplet och låta henne gå efter mig då vi tränade kontakt. Förutom det så måste vi träna om en sak.
Har lärt Lissie att gå på höger sida om mig, det är vänster som gäller (haha hoppsan då!)!

Men det har vi övat på hela dagen idag. Bara kontakt och sen en snabb inkallning som inte alls var några problem. Godiset tog slut så då vart det lek med strumpan (som för den delen måste tvättas!). Planen vi höll oss till på var relativt torr men blöt så det var inte direkt ett så bra underlag. Hoppas nästa vecka att det är torrare så man slipper komma hem med en blöt hund(!) xD



P.s: Snart blir det sthlm resa och ett kamera köp <3

Jordgubbsmilkshake!

Detta är första gången jag testar mig på att göra en milkshake. Och resultatet var fantastiskt gott. Iaf om du ska testa med jordgubbar. Ett av de lättaste ingredienserna att börja något nytt med.

Ingredienser:
Vaniljglass el. Jordgubbsglass
Jordgubbssylt
Jordgubbar (3-4-5 st, beroende på storleken)
mjölk

Gör så här:
Blanda ihop glass, mjölk, jordgubbssylt och jordgubbar. Bara mixa och servera i ett glas, antingen ett fint dricksglas eller ett vanligt glas.

Garnera med en jordgubbe och mynta.

Detta är en smaksak. Du bestämmer själv hur mycket ingredienser du vill ha i. Bara smaka av och se själv vad dina smaklökar tycker.


Everything hides a Secret!



Even when we least expect it.


Kan du gissa dig till rätt kilo?

Hur mycket Kilo tror du detta är?
Kan vara en rolig gisningstävling ^^



Detta är ingen tävling som kommer säga att du vunnit något och det kommer komma hem på posten. Detta är bara en rolig sak bara för att göra bloggen roligare... fast, hur kan man göra en bloff roligare?

Känner som jag gör nytta idag!

Efter en utskällning från mamma igår så har jag gjort lite nytta idag.
Har vart in på arbetsförmedlingen och skrivit på ett aktivitetsstöd som om en halvtimme kommer skrivas på och skickas iväg till Försäkringskassan (kamera, kamera, kamera, kamera, kamera!!!).

Sen har man dammsugat nästan hela lägenheten! Tog bara de större ytorna och mitt rum (tillfälliga). Har en bror här hemma som är så pass gammal att han kan dammsuga sitt rum själv x).
Jag håller på med att tvätta så nu sköter ju maskinen resten. Ska diska också.
Men först ska man ut med lilla vovsingen så vi ska träna på lite mer sök. Har hittat ett bra ställe i en skog i närheten av oss där vi kan hålla på och leka. Man får bara passa så inga andra hundar kommer in till oss.

Ja... sen då?
Ingen aning. Det får vi se då.

Såg iaf som sagt Vampire Suck igår och, det är min typ av humor det! Haha trots att mamma min låg och sov så satt jag här i vardagsrummet, med hörlurar, och skrattade för mig själv. Haha så kul den var. Alla har ju inte min typ av humor så jag tänker inte förklara mig varför jag tycker den är rolig. Smaken är som baken som en kompis till mig brukar säga x)

Också idag så såg jag på Gullivers Travels med Jack Black och där är jag grymt besviken på filmen. Så den får liksom inge poäng av mig. Nu har jag ju sett filmen så man får hoppas att de andra filmerna jag ska se höjer mina förväntningar mer.

Bilden är tagen från google.

Som sagt! Den där filmen suger!

Vampire Suck(s)

Tjo hej!

Hejsan hoppsan var det någon som en gång sa, varför vet jag inte? x)

Har haft det ganska lugnt framöver utan jobb (grrr -.-) så jag hoppas att få jobba snart. I morgon drar man snabbt in till stan för att skriva på aktivittetsstöd så min pappa är snäll och ger mig skjuts. Får hoppas att det är billigare att skjutsa in mig än att man ska ta bussen.

Fan, tar en timme att åka in och skriva på ett papper som tar 5 minuter eller mindre och sen bussresan på det, fram och tillbaka, kostar 46 spänn!
RÅÅÅN!

Skitsamma! Ska nu göra mig en kvällsmacka med Hamburgekött (åh jag käkar häst xD), gurka och rödlök och fortsätta dricka te. Är inne på min tredje kopp på 2 timmar så det är bara fortsätta. NU ska jag se Vampire Suck(s) :P


Bilden är från google

Jag känner mig lite seg i svängarna. Har fortfarande inte sett en del filmer som går på bio utan nöjer mig med mitt kära Avatar ^^

Rolig Historia!

 
Pappa, jag har glömt vad det heter.
Vad heter det när två människor ligger ovanpå varandra?
Pappan, något generad:
- Öööhhh... Älska?
- Nej nej... Det heter något annat.
...............- Öööhhhhh... Gänga?
- Nej nej.
Pappan, illröd i ansiktet:
- OK, DET HETER KNULLA FÖR HELVETE!!
- Näää.... Nu kom jag på det! Det heter ju våningssäng!!

Läxa kanske?

Man kanske ska ta och läsa sin läxa som man fick från Grundkursen?


Grundkurs 1 - Första lektionen!

Igår var Lissie och jag på första lektionen i grundkursen.
Super trevlig folk man får jobba med.

Ut över det gick det väldigt bra. Lissie fick bra beröm eftersom hon klarade det mesta som vi testade. Första saken vi skulle göra var att gå slalom runt i en ring. Alltså, dem som var med i grundkursen stod runt i en ring så skulle vi och våran hund, en efter en, gå slalom runt dem.
För Lissie gick det utmärkt eftersom jag fick kontakt med henne.

Lissie och jag har aldrig övat på det där med kontakt så det var något nytt för oss. Och jag tycker det gick bra, bara det att leksaken jag hade med mig var inte så där speciellt roligt. Så nästa gång blir det en socka som jag tar med mig (jo, Lissie har en tjockare strumpa här hemma som vi gjorde om till en leksak).

Sen medan vi testade på inkallning så gick jag runt och försökte få kontakt med henne, och började om träningen. Har visst lärt henne att sitta på fel sida av benen (ops!) så nu måste vi träna om det. Jag får hoppas det blir framsteg eftersom Lissie är så mycket inne i nu att sitta på högra sidan istället för vänstra.
Iaf så var det våran tur sen med att testa inkallningen.

Jag skulle springa längst med en byggnad, ungefär lite mer än hälften av byggnaden, så skulle jag sen sätta mig ner på huk och ropa: "LISSIE HIT" så ska Lissie komma efter mig och sätta sig ner på min vänstra sida.
Nu gjorde hon inte det men hon kom till mig och det var beröm nog så då vart det mycket beröm och lek och godisbit.

Super stolt är jag över henne så nu längtar vi båda till nästa vecka <3


Fransk Pajdeg med ägg!

Ingredienser

2,5 Finax Glutenfritt mjöl
75 g Smör el. margarin
1 st Ägg
Lagom till form 25 cm

Beskrivning

Häll mjöl och salt i en bunke.
Tillsätt 1 ägg och rumsvarmt smör skuret i bitar. Knåda samman och forma till en boll.
Platta till degen och gör en ny boll.

Linda in i plastfolie. Lägg i kylskåp 1 tim eller längre.

Knåda degen smidig.
Kavla ut en tunn deg (<3 mm).
Smörj en pajform med matfett.
Klä med deg och skär bort kanterna.
Stick upprepade hål i degen med en gaffel.

Sätt ugnen på 220 grader.
Förgrädda degen 10 min. (ej nödvändigt


Förberedelsebilder!

Här kommer bilderna från förberedelsen innan 50 års festen/kalaset.

Pajförberedelserna:


Mitt uppi allt så blev det lite skratt då hund och katt lekte.


Aja vi fortsätter baka! Och dessa pakskal är vi båda extremt nöjd med eftersom det inte alls rasade sönder.


Då är det dags för bakningen och det blir tufft nu eftersom vi totalt kvaddade två satser morotsmuffins. Vi gav upp dem och började istället med Cupcaksen och de: VART UNDERBARA <3

(Inga bilder på chokladtårtan då ni sett dem bilderna förut. Om inte kan ni gå tillbaka till JUNI 2010 och kolla där)

Mammas fördelsedags present från oss alla 4 ungar och pappa + syrrans sambo:

60 Tum LCD tv ^^
Och en Ikea Tvbänk (haha tog brorsan och pappa 3 TIMMAR att sätta ihop den xD)

Och där var bilderna slut.
Vart inga partybilder eftersom jag tycker att då det kommer släkt och sådant så skippar jag fotografera dem tills jag köpt min Canon. Alla bilderna är ju fotograferad med min mammas digitala Kamera, så bilderna sr ju lite suddigare ut :P

Men jag hade det roligt, trots att jag hoppade i säng klockan 00.00 efter man fått i sig en cider, Mojito och en Hot Shot.
Inte ett dugg full men väldigt glad och jävligt trött xD

Haha, ja ni, 50 år fester kan suga ur en massa kraft och det gjorde det för mig. Jag märker bland annat att jag börjar bli dålig på att dricka. Jag skulle kunna passa som nykterist va? :P

Vilket party!

Haha vilket party det var igår!

Oh ja, inga direkt partybilder kommer komma sen men det kommer komma bilder på annat, så som bakningen och sådant skit. Håller fast. Ska bara piggna till först ;)


Glutenfria Cupcakes - Grundrecept!

125 gram Smör
1 Ägg
2 dl Mjölk
4 ½ dl Finax Glutenfrittmjöl
1 dl Socker
1 msk Strösocker
3 tsk Baklpulver

Gör så här:
Smält smöret. Ställ åt sidan.
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ägg och mjölken i det smälta smöret.
Blanda försiktigt samman det med de torra ingredienserna.
Röra bara precis så att allt blandas sig med en slickepott.
Ställ papperformarna på en plåt eller i en muffinsform..
Fyll formarna till 2/3 m.smet.

Grädda 180 Grader i ca 25 minuter.
Ta upp dem ut plåten och låt svalna på galler.

 


Just nu!



Nu vet ni vad jag gör. Kommer vara borta inprincip hela dagaen.

Tjao!