Apelsinkaka i långpanna!

En härlig och saftig kaka som passar att ätas till vilken dag som helst. Alla gillar den. Vuxna som små.

Ingredienser

250 g smör
2 3/4 dl socker
Det rivna skalet från 1 apelsin
4 ägg
Ca 8 dl glutenfritt mjöl, (Finax)
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk

Glasyr:
3 dl Florsocker
Ca 2 msk apelsinsaft

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader
Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet.
Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen.
Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt tillsammans med mjölken, lite i taget. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm
och grädda den i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Prova med en sticka.

Glasyr:
Rör ut florsocker med apelsinsaft, en msk i taget.
Glasyren skall vara som tjockflytande honung, inte för tunn och rinnande.

Bred ut glasyren på den svalna kakan med en bredbladig kniv och låt den sen stelna. Skär kakan i fyrkanter, 4 X 4 cm.


Såg riktigt smaskigt ut! Ska prova att baka den i helgen tror jag! ^^

2010-10-26 | 13:13:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo