Sockerkaka - Grundrecept!
2 dl socker
2 stora ägg
50 gram smör eller margarin
2 tsk bakpulver
3 dl Finax Glutenfritt Mjöl
1 dl mjölk eller vatten
Smaka upp med:
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av en citron, lime eller apelsin eller
2 rivna bittermandlar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
4. Smält smör eller margarin tillsätt mjölken.
5. Häll smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Rör om. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda väl till en jämn sockerkakssmet.
6. Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen. Grädda sockerkakan i cirka 30 minuter. Sockerkaksformar med hål i mitten bakar snabbare än tex en rund springform med löstagbar kant som kan behöva upp till 40 minuters baktid.
7. Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).
8. Låt svalna något och stjälp sedan upp sockerkakan så blir den frasig i kanterna
Bild kommer!!