Praktiksera!

Hej Hej!

Jag har börjar praktiksera som ni vet och därmed leder de till att jag kommer nog vara dålig på att upptadera. Kommer de ske händer de på helgerna då jag är ledig för i veckan har jag fullt upp med annat.
kliver upp kvart över sex på mornarna, får skjuts innan klockan slår sju och slutar kobba då klockan är fyra på eftermiddagen. Då jag kommer hem äter jag och ser på tv för resten av kvällen för att sen vid nio tiden på kvällen lägga mig ner för att sova.

Måndag: Jag börjar dagen med att mocka, de sa att på måndagar är det alltid jobbigaste då en del hästar har fått stått inn sen lördag. Så jag var inte klar först klockan var runt tolv tiden. Runt halv två hämtades hästarna in för lunch och sen flöt de på med att rycka dem, kolla deras hovar om skorna och broddarna satt som de skulle.
Dock är jag lite kinkig då de gäller hästens bakdel så Elin som jag har lärt känna lät mig få ta hand om de extremt snälla hästarna så jag vart glad och är ännu gladare nu, då jag vet vilka hästar jag kan lita på :P

Tisdag: Jag var ensam i stall nummer två och mockade skit. Dagen gick bättre då så det gick snabbt att bli klar med allt. Inte så mycker som hände mer än att jag stod och myste sen med Storm Pelle (en kolsvart 4 åring nordsvensktravare) som verkligen njöt av att få gosa. Med huvudet tryckt mot min mage stod vi där i typ tio minuter och bara njöt av varandra <3

Onsdag: Detsamma gällde här. Då kom jag i bra tid att kunna släppa ut hästarna tillsammans med Elin och jag fick ta Storm Pelle (<3) så de gick bra. Sen var de stohagen som skulle fyllas med fem ston också så det gick bra så länge jag fick ta Omega. Hon är ju super snäll och går fint bredvid mig då vi går till hagen så dagen flöt på som inget annat. Sen var de dags att mocka åter igen. Fast denna gången så fick jag hjälp av Elin.
Så där flöt dagen på som den skulle tills hästarna skulle in. Först åkte varmblodshingsten in (grymt snygg!!) och sen stona då (Haha vad den hingsten brustade upp sig inne i boxen då man kom förbi med Shadow of the Lite xD) så sen då vi tog den stora hagen där de sprang ett gäng hästar så skulle visst Hurtig vara den som skulle fin först, men så vart de då inte. Jag skulle ta Pelle igen men de slutade med att Lapp Höijen fick gå in först då han hela tiden hoppade omkring som jag vet inte vad. Så han åkte in först, sen Pelle.
Vi hann väl komma mindre än halva vägen tills LillPelle (så som jag kallar honom) stannade och kollade mot vänster om oss, Jo allesammans, Hurtig hade smitit. Så jag ser honom sen vända och komma tillbaka mot oss. Jag som är rädd för skenade hästar håller i hårt om Pelles grimskaft och hoppar upp i diket (ja man säger väl upp då snön låg som kullor vid hagarna) och håller hårt om Pelle och pratar med honom att inte sticka nu då jag håller i honom.

Hurtig kommer förbi i all världens fart och Pelle står helt still medan han springer förbi oss. Jag som känner mig lugnare hoppar ner bredvid Pelle som börjar sen små trava bredvid en, blir lite stark men stack aldrig iväg med mig. Vilken lättnad, nog vart Ragge inte så glad den dagen *skrattar*



Tjing Tjing <3



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo