Svar på Tal!



Nej tuktad menas med att de inte blir bestraffad eller slagen. Tuktad inom kattvärlden är vad mammorna gör innan de lämnar boet vid 12 veckors ålder.
Dooleys t ex. kommer från en stor kattfamilj där en bland katterna älskar att leka och gosa med kattungar. Hon, den här honkastraten, tuktar kattungar med extremt hård lek så de tar efter hennes sätt att leka genom att leka lika hårt med hans nya kattkompisar.

Vilket varken min Malin eller Aca gillade. Så det är därför jag söker en ny kattunge som antingen är hårt tuktad på samma vis eller som helt enkelt får lära sig med ett leva med Dooleys hårda lekregler :)



http://sv.wiktionary.org/wiki/tukta

"utdela ett straff för överträdelse av disciplinregel, bestraffa, tillrättavisa; straffa, aga"

Vilket gör att personen som lämnat kommentaren hade rätt i översättningen. men du menade inte att katten skulle vara agad av människan utan av kattmamman ;)

2012-03-28 | 18:12:02

Ordet har ju samma innebörd, dvs överträdelse, oavsett i vilket sammanhang du använder det. Jag är medveten om att kattmamman i slutet stöter bort sina ungar och hanterar dem hårdare inför vad som komma skall. Istället för att missbruka ordet tuktad, beskriv det istället som att du vill ha en kattunge som tål lite tuffare tag och har skinn på näsan :-)



Vänligen, grammatik- Hitler ;-)

2012-03-29 | 21:36:55

Tuktad har flera betydelser! i detta fall är det betydelse nummer 2:

bearbeta till önskad form, omforma, beskära; putsa, trimma.



Det hon syftar på är min Paya som tuktar kattungarna otroligt mycket. Dvs uppfostrar dem med hård kärlek, formar de till en självsäker kattunge som klarar av förändringar. De flesta av mina kattungar tycker om att leka hårt, detta är ifrån Paya.



Hundar kan även bli tuktade, vilket inte betyder att man slår dem utan att man är bara konsekvent och vägrar ge vika.



Svenskan är helt ett av få språk som har så många betydelser för samma ord. Det är ju få språk som har så. Vi är även duktiga på att tro det värsta, som här drog du genast första betydelsen som har med aga att göra, hade du läst mellan raderna hade du sett vad hon menade. Och att kommentera andra med grammatiska fel och hacka hela tiden, tror du att du skall bli omtyckt då? Hade inte det varit bättre att fråga hur man menade innan man började hacka?



Mvh Simone, Uppfödare till dooley's och Emmas bästa kompis!

2012-03-30 | 13:45:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo