Glutenfria dammsugare!

1 stor sockerkaka (glutenfri, Recept:)
150 gram rumsvarmtsmör
1 dl kakao
1 msk punchessens
300 gram grön marsipan (eller vit som du sen färgar själv med en valfrifärg)
200 gram mörk choklad

Så här gör du:
1. Börja med att smula din sockerkaka i en matbredare eller på vilket sätt du tycker det funkar bra för dig. Ett tips är att du har bakat sockerkakan 5-7 dagar tidigare, det gör den lättare att smula och sen blöta upp.
Här kan du också börja smälta den mörka chockladen över ett vattenbad på låg värme, för medan den håller sig varm så kan man förbereda allt annat!

2. Fyll sen din bunke med sockerkakssmulorna tillsammans med smör, kakao och punchessensen. Blanda väl tills allt är ihop blandat.

3. Börja med att rulla ut nu till så stora dammsugare du vill ha. Jag föredrar mellan minirullar till mellan, så mina är rullade efter det. Lägg dem på ett fat/bricka med pakplåtspapper på och ställ in i kylen i ca 15-20 min.


4. Här förbereder du marsipanen. Som ovan så kan du förbereda en egen genom att använda dig av vit marsipan och färga den med valfri färg. Jag valde grön, den tradionella.
Använd antingen potatismjöl eller florsocker till bakningen av marsipanen!

5. Ta ut rullarna från kylen och börja nu kavla till din marsipan. Tjockheten ska vara 2 mm eller mer eller mindre. Detta är helt efter smak och tycke

6. Låt dem kylas ner på em bricka med bakplåtspapper i kylen i 10 min innan du doppar ena hörnet på dammsugaren. När du gjort ett hörn på alla dammsugarna så ställ in dem igen i kylen på 10 min innan du tar nästa hörn och upprepar detta tills alla de fina kanterna är chockladdränkt.

Är alla hörn dränkta i choklad så ställ in dem igen i kylen i 10 min innan du förpakar dem eller om de ska ätas med en gång, låt dem stå och dra en stund innan du äter dem!

Smaklig måltid!

Hur jag rullat mina!

Snart färdiga!

 
Och färdiga och fantastisk goda dammsugare!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo