Glutenfria Mazariner!

Om det är något jag saknar efter min farmor så var det hennes extremt och fantastiskt goda Mazariner!
Jag kunde inte få nog av dem och hann dessvärre inte be om receptet men jag har fått luskat själv och har nu kommit fram till ett recept som fungerar och som funkar utmärkt!
 
Ingridienser: 
100 gram
Rumsvamrt smör eller margarin
½ dl strösocker
1 ägg Rumsvarmt
2 dl glutenfritt Finax mjöl
 
Fyllningen:
150 gram
sötmandel
6 bitar bittermandel
1 dl strösocker
75 gram Rumsvarmt smör eller margarin
2 st ägg Rumsvarmt
 
Glasyr:
2 dl
florsocker
ca 2 msk vatten
 
Så här gör du:
1.
Dela smöret i fyrkanter och lägg ner dem i bunken tillsammans med strösockret. Låt maskinen göra jobbet och vispa ihop allt till en fluffig smet.
 
2. Tillsätt sen ägget och låt den vispas in i smeten innan du tillsätter mjölet. 1 dl i taget. Är degen fortfarande kladdig tillsätt extra men lite i taget så du får känna själv efter. Degen ska vara så pass bra att du kan skrapa ur den och sen dega till den själv. Lägg den sen i kylskåpet invirat i plast i 30 min!
 
3. Förbered fyllningen!
1.1: 
Koka upp sötmandlarna och töm dem sen över en fil. Ska av skalet på dem. HÄR kan du även starta Ugnen på 200 grader!
 
1.2: Förbered eran madelnkvarn eller riv för hand (har ni ett annat sätt som fungerar för er så gör då det). Bittermandeln behöver ni inte koka utan riv ner den tillsammans med Sötmandeln.
 
1.3: Dela smöret i fyrkanter och lägg ner dem i en bunke tillsammans med strösockret och tillsätt de rivna mandlarna och låt maskinen vispa runt dem till en jämn smet.
 
1.4: Tillsätt sen 1 ägg i taget tills allt är jämnt fördelat. Smeten kommer se kornig ut men det är bara på grund av mandlarna.
 
4: Tryck ut degen i Mazarinformarna och lägg sen fyllningen i formarna. 
 
5: Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna, det tar ca 1 timme för dem att kylas ner.
 
6: Förbered glasyren och bre sen den på mazarinerna. Sen ska de vara klara för dukning! ;)
 
Min deg till formarna!
 
Det värsta som finns då man bakar är då fyllningen tar slut innan formarna! :p
 
Mazarinerna är nu 90% klara skulle jag säga. Nu står de och kyls ner tills det är dags att fylla på med glasyr på dem!
 
Mina färdiga glutenfria Mazariner! :p


Hur många mazariner blir det av receptet? Provar nu men ska använda färdig mandelmassa. Tack för receptet

Svar: Oj, jag har ingen aning du!Antar att du får lika många som jag hade lagt upp bilder på! :p
Emma

2016-03-27 | 15:33:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo