Klassisk kladdkaka!

Jag bakade kladdkaka/or idag för första gången på nästan 1 år eftersom jag vart så less på det men nu kände jag mig för att baka det igen men på ett annat sätt.
Denna gången fyllde jag upp 4 st små pajformar med kladdkaka smet och det vart väldigt fina.
 
Här kommer mitt recept till er!
 
Ingredienser:
100 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl Finax glutenfritt mjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
 
Gör så här:
1. Starta igång ugnen på 200 grader.
 
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Vad för "ströbröd" smulor du använer är upp till dig. Alla har olika smak och tycke, jag valde kokos denna gången.
 
3. Smält smöret på svag värme och gärna långsamt så det inte skvätter runt på spisen eller på dig. Varmt smör är aldrig skönt för huden.
 
4. Vispa ägg och socker poröst tills det blir alldeles vitt och bubblar lite och tillsätt sen det smällta smöret. Vispa runt försiktigt.
 
5. Blanda mjöl, kakao, vanlijsocker och salt i en annan bunke och blanda runt till det är jämnt fördelat. Rör sen ner blandningen i äggsmeten, men rör försiktigt så det inte bildas några eventuella och oönskade klumpar.
 
6. Häll smeten i formen och grädda 10-20 minuter i mitten av ugnen beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
 
7. Servera med vad du själv önskar! Jag föredrar Grädde och färska jordgubbar (om jag nu så väl hade det hemma nu <3)
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo