Glutenfria Lussebullar!
Jag delar mig av receptet som min familj alltid kört på då vi gör lussebullar!
Ingredienser:
50 Gram jäst el. 50 gram torkad jäst
200 gram smör
0.5 gram Saffran
5 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
1 ägg
1 liter mjöl
Pensling:
Ägg
Pärlsockerel. russin
Så här gör du:
1. Börja med att smälta 200 gram smör i en katsrull och under tiden fixar ju ner jästen i en bunke.
2. När smöret är helt smält så häller du ner saffran direkt i smöret och låt det stå en stund, så saffranet hinner gå runt smöret och göra det Gult.
3. Häll sen ner 5 dl mjölk i kastrullen och låt det sen stå tills det blir fingervarmt/ljummet.
4. Häll ner en del av smörmjölk blandingen i jästen och banda runt tills jästen smällt. Ner med resten av mjölkblandningen.
5. Ner med sockret och sen ägget. och blanda runt tills ägget nästan försvunnut.
6. Blanda sen ner mjölet och blanda runt. Se till att lämna det lite kladdigt och baka ut resten sen med mera mjöl.
7. Låt jäsa i 1 timme innan utbakning.
8. Knåda till degen och börja rulla ut dem till lussebullar eller vad du nu vill ha för figurer.
9. Låt jäsa i 30 minuter och starta ugnen på 200 grader.
10. Pensla bullarna med ägg och tryck ner russin i ringlarna på lussebullarna eller strö på Pärlsocker och in i ugnen tills de blir gyllenbruna.
Bullarna är färdig. Ät dem till Julmust, kaffe eller varför inte glögg.
Ingredienser:
50 Gram jäst el. 50 gram torkad jäst
200 gram smör
0.5 gram Saffran
5 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
1 ägg
1 liter mjöl
Pensling:
Ägg
Pärlsockerel. russin
Så här gör du:
1. Börja med att smälta 200 gram smör i en katsrull och under tiden fixar ju ner jästen i en bunke.
2. När smöret är helt smält så häller du ner saffran direkt i smöret och låt det stå en stund, så saffranet hinner gå runt smöret och göra det Gult.
3. Häll sen ner 5 dl mjölk i kastrullen och låt det sen stå tills det blir fingervarmt/ljummet.
4. Häll ner en del av smörmjölk blandingen i jästen och banda runt tills jästen smällt. Ner med resten av mjölkblandningen.
5. Ner med sockret och sen ägget. och blanda runt tills ägget nästan försvunnut.
6. Blanda sen ner mjölet och blanda runt. Se till att lämna det lite kladdigt och baka ut resten sen med mera mjöl.
7. Låt jäsa i 1 timme innan utbakning.
8. Knåda till degen och börja rulla ut dem till lussebullar eller vad du nu vill ha för figurer.
9. Låt jäsa i 30 minuter och starta ugnen på 200 grader.
10. Pensla bullarna med ägg och tryck ner russin i ringlarna på lussebullarna eller strö på Pärlsocker och in i ugnen tills de blir gyllenbruna.
Bullarna är färdig. Ät dem till Julmust, kaffe eller varför inte glögg.
Trackback