Glutenfria Kanelbullar!

Här kommer jag med mitt egna bullrecept. 
 
Har i många år kört på min mammas, mormors och farmors bull recept men har aldrig vart helt nöjd så därför kommer jag publicera mitt egna till er att testa.
Men jag har inte så mycket mått i vad jag använder så jag kommer förklara mig extra noga så ni kan lyckas minst lika bra som jag!
 
Ugnen: 250 grader i 10 min (tills de fått en gyllenbrun färg)
 
Ingridienser:
50 gram jäst
250 gram smör 
5 dl mjölk
2 dl strösocker
1 ägg
1½ tsk Kardemumma
Glutenfritt mjölmix
Ägg till de jästa bullarna.
Pärlsocker
 
Garnering:
Margarin
Ströcocker
Kanel

Vaniljbullar:
Margarin
Florsocker
 
Gör så här:
 
1. Börja med att smälta smöret i en katstrull på spisen på låg värme. För hög värme gör att smöret skvätter över spisen och dig. Smällt varmt smör är aldrig bra för huden.
 
2. Smula ner jästen i bunken.
 
3. När smöret har smällt tillsätter du mjölken i smöret och känn sen försiktigt med fingret om smör och mjölkblandningen är ljummen. Är det för varmt så ställ den på sidan och låt svalna en aning, är det fortfarande för kallt, ställ tillbaka på den varma plattan och värm med uppsikt genom att röra runt med fingret nu och då.
 
4. Tillsätt lite av smör och mjölkblandningen ner i jästen och låt bakmaskinen sköta resten tills jästen ar smällt. Tillsätt sen resten av smör och mjölkblandningen.
 
5. Mortla och krossa kardemumman, hur stor eller små bitar du vill ha är upp till dig själv. Själv föredrar jag att krossa dem lite gran.
Tillsätt ner kardemumman sen i bunken tillsammans med strösocker och 1 ägg. Låt bakmaskinen långsamt röra runt på alltesammans.
 
6. Nu tillsätter du mjölet. Eftersom jag har inge mått till mjölet så kommer jag guida dig här!
Du tillsätter mjölet lite i taget medan maskinen måste få arbeta och få mjölet att gå ut i hela blandningen.
När du har en perfekt deg är då den börjar tjockna på sig men är fortfarande kladdig.
Senare på bakbordet kan du baka in mer mjöl i degen.
 
7. Låt degen jäsa i 1 timme under en duk. Under den tiden så kan du förbereda plåtarna med bullpapper och förbereda din bakstation där du ska fortsätta med bulldegen!
 
8. Mjöla bakbordet med mjöl och lägg ut bulldegen på mjölet och börja med att massera in resterande mjölet i degen. Degen är klar då den inte fastnar på dina fingrar längre.
 
9. Lägg degen på sidan och skär av en bit som du sen kavlar ut till en platt rund cirkel, fyrkantig cirkel eller hur du väljer. Bre på smöret och tillsätt sen kanel och strösocker, rulla ihop, skär bort kanterna och släng dem på sidan och dela sen degen i  3-4 cm stora delar och lägg ut dem sen på bullpappret.
Sen fortsätter du samma visa till bulldegen är helt slut.
 
10. Låt bullarna nu jäsa under en duk i 30 min. Nu kan du förbereda äggen till de jästa bullarna. Vispa ihop äggen lätt. Starta ugnen på 250 grader.
 
11. Ta bort duken från de jästa bullar och måla på de vispade äggen och strö på pärlsocker över dem. In i ugnen med dem i 10 min, eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Fortsätt så i samma visa till alla bullarna är klara.
 
12. Ät och njut nu av dem tillsammans med vad du själv tycker att gott att dricka. Jag föredrar en stor kopp te eller så ett stort glas mjölk.
Smaklig måltid <3
 
Förberedelser!
 
Efter en timme under jäsningsprocessen.
 
Storleken på degen!
 
Bullarna färdiga och klara att äta! Mumsigt! 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo