Glutenfritt stekbröd!

Jag stekte bröd så här sent på kvällen när jag var så sugen på bröd men ville inte behöva plocka fram köksmaskinen och kånka på med att jäsa brödet m.m!
Istället valde jag att steka brödet, smidigt och superlätt!

Ca 4 st

Bröden tar totalt ca 4 minuter att grädda i stekpannan.

2 msk smör, rumsvarmt
2 ½ dl Glutenfritt Finaxmjöl (röda paketet eller det gröna om du vill ha grövre)
¾ tsk bakpulver
1 ½ krm salt
1 dl filmjölk/naturell youghurt/mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmmjölk/yoghurt eller mjölk och blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i ca 4 bitar.

3. Kavla eller platta degbitarna till rundlar, ca ¾ cm tjocka.

4. Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. Pudra lite GLUTENFRITT MJÖL i stekpanna (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det får bruna fläckar, ca 2 min per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

 Inspiration från Lindas Bakskola!


Vänligen korrigera receptet. Man kan inte pudra stekpannan med vetemjöl!!!!!! skall stå "Finax-mjöl" om man vill laga glutenfritt.

Svar: Men tror ni jag är helt dum? Klart jag INTE pudrade med Vetemjöl Jag missade bara den delen så ta ett djupt andetag och andas ut!
Emma

2016-03-12 | 10:16:10

Varför använda vetemjöl i pannan till ett glutenfritt mjöl??? / Inger

Svar: För det är ett fel i texten jag missade! Klart jag INTE använde vetemjöl!
Emma

2016-03-12 | 10:54:10

Jag skrev i all välmening..... Hade jag vetat hur Du skulle svara hade jag inte skrivit alls.

Svar: Att överproducera utropstecken räknas som att skrika i dagen interna samhälle. Det kändes som jag begick ett brott för att det blev ett fel i receptet!
Emma

2016-03-13 | 16:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo