Grundrecept på Dessertpajskal!

Om det är något som jag oftast kan bli irriterad över då jag letar recept på pajskal så är det då jag vill hitta något som jag har hemma. Sådana recept ligger aldrig upe på Internet så därför skapar jag mig detta recept till er alla att läsa som är en lättsam pajdeg som jag skapade nu ikväll.
Degen är toppen, underbar och smakade fantastiskt och doften är att Die for!
 
Denna gången använde jag mig av Cerveras 4 små söta pajformar då jag gjorde mina pajdeg med fyllning!
 
50 gram Smör
2 msk Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 dl Havre
1½ dl Glutenfritt Finax mjöl (röda paketet)
1 Äggula
½ dl Glutenfritt Finax mjöl (förklaring längre ner)
 
Gör så här:
 
1. Blanda ihop smör, strösocker, vaniljsocker, havre och 1½ dl mjöl i en bunke, blanda runt till den blir kladdig.
 
2. Tillsätt sen äggulan och ½ dl mjöl till och knåda runt degen tills den blir fast nog att platta ut till en "tekaka" storlek, plasta in den och låt den sen ligga i kylskåpet i 30 min.
 
3. Dela pajdegen sen i 4 lika stora delar och dela och platta ut dem sen i formen så degen fins hamnar upp jämns med kanterna.
 
4. Grädda pajskalet i ugnen på 200 grader i 10 minuter så att kansterna får en ljus gyllenbrun färg.
 
5. Ta ut formerna och fyll sen pajskalen med önskad innehåll! Jag valde Hallon och blåbärs fyllning med brun farin socker på toppen för extra karamellsmak!

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo