Semlor!

Här kommer mitt recept på Glutenfria Semlor!
 
Ingredienser:
50 g Jäst
250 g Smör
5 dl Mjölk
2 dl Strösocker
1 ägg
250 g Kesella Naturell
1 msk kardemummastjärnor
Glutenfritt Finaxmjöl
 
Ugnen på 225 grader
 
Så här gör du:

1:
Smula ner jästen i en bunke, gärna så smått som du kan!
 
2: Smält smöret i en kastrull på svag värme så den långsamt värms upp och inte smälter allt för fort ner, det kan börja skvätta över spisen och det är inte skönt att få varmt smör på sig.
När smöret är smält så tillsätter du mjölken, se till att mjölk och smörblandningen är är fingervarmt.
 
3: Till sätt en liten skvätt av smör och mjölkbladningen i jästen och rör runt (eller starta bakmaskinen på låg värme) tills jästen är smält! Tillsätt sen resten av mjölken.
 
4: I med kardemumman, krossade eller hela, socker, ägg och Kesellan och låt det röras om tills det blir slät.
 
5: Tillsätt mjölet sen. Jag har inge mått i hur mycket mjöl jag tillsätter MEN men tips är att tillsätta lite i taget tills degen börjar anta form. Degen får mer än gärna inte bli helt fast utan lämna degen gärna kladdig och tillsätt mera mjöl sen till utbakningen.
Låt degen sen jäsa på ett varmt ställe i 1 timme.
 
6: Arbeta in mer mjöl i degen tills den blir fast och fin, var försiktigt så du inte tillsätter för mycket mjöl eftersom bullarna mycket lätt kan bli för torra och hårda.
Dela sen upp degen i normalstora bollar, rulla till dem och lägg dem på formen och låt dem jäsa yttligare 30 minuter.
 
7: Pensla på bullarna med ett ihop vispat ägg och in i ugnen. Bullarna är klara då de fått en gyllenbrun färg på ytan.
Ta fram dem och ställ dem på en plåt där de får svalna av.
 
Hoppas dina semlor smakar bra med mandelmassa och grädde <3
 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo