Oh så snart det är!

Nu är det inte långt kvar tills det är dags igen för utställning. Denna gången i Sundsvall så kommer utställningen hållas till i Njurundbommen på NSK hallen, eller Zetterbergs hallen eller vad de nu kallar den isället, datumet för utställningarna är 29-30 Juni!
 
Så det var tänkt att jag skulle ställa ut Dooleys, Akrelei och Lukas men eftersom kostanderna kom upp till 1825 kr för 2 dagar och 3 katter så beslutade jag att låta Akrelei få slippa så ställer jag ut enbart bara Dooleys och Lukas. Jag hamnade då på 2225 kr något istället. Det får duga tills vidare. Trots det så kommer det komma in övriga kostnader då:
Anmälan till en kattklubba DäK: 350 kr
Vaccination för Lukas: 250-300 kr
Hurkattsbevis för Lukas: 150 kr
Ny transportbur: 800 kr
Nytt Shampoo och Balsam: 500 kr
 
Allt kommer jag lugnt att hinna med så jag känner att tiden kommer bara rulla fram enda tills det är dags!


Kul! :D Du får lägga upp bilder här sen :-P
Vad blev slutsumman? Tror att det blev nån siffra för mycket eller så där :-P Mest bara nyfiken då jag har en kompis som skulle vilja ställa ut sina katter ^^

Svar: Oj!Ehm, ja jag har iaf slutsumman för vad allt kostade inom själva utställningen!
Först behövde jag bli medlem i en kattklubb, det är 350 kr/året, Huskattsbevis för Lukas (Om nu om din kompis ska ställa ut huskatt) och sen för utställningen för två katter vilket slutade på 1225 kr!
Ut över det så måste ju katterna vara vaccinerad och avmaskad 15 dagar innan utställning, Klorna ska vara klippta några dagar innan utställningen, de ska badas m.m :)
Emma

2013-04-19 | 12:41:35

Jo de är huskatter bägge två ^^
Det roliga är att ena kissen är typ nyss fylld 1 år, men hon kan fan inte väga mer än ett kilo xD Inte mager eller så, bara extremt liten :p hehe.
Okey! Ja men det var ju ett ganska okey pris ändå, om man inte redan är inskriven och så :p Men då ska jag säga det till henne så att hon vet det, varit sugen på att ställa ut sina katter sen hon fick minstingen som kattunge så ;) Klippta och badade och så vet jag att de ska vara :p Det var mest slutsumman och övriga kostnader jag funderade över ;)

Svar: Okej!Om båda är huskatter kan du säga så här: Medme i en kattklubb, vilken som helst det kan vara den närmsta som hon har, sin egen kommuns: 350/året kr
Huskattsbeviset kostar 150 kr och gäller för resten av katten liv.
De måste vara kastrerade eftersom det är huskatter, är det vita katter måste hon ha hörselintyg med då hon går på utställning.
huskattsbeviset kan hon finna inne på sveraks hemsida. Sen handlar det om att lära katterna att bada med, det är jobbigt att inte bada katterna och sen tvinga dem till att bada vilken kan ge dem dålig erfarenhet av vatten.
Men sen ska de givetvis vara vaccinerad, avmaskad gärna chippade också. Händer väldigt lätt att katter kan rymma på utställningar också x)
Hm... mer kommer jag inte på just nu, jag tror jag bör skriva ett inlägg om det där! :p
Emma

2013-04-19 | 16:04:01

Kastrerade? Måste de vara det för att de är vanliga bondkatter :-P Det var ju en sjukt dålig regel tycker jag :p Det skall väl ändå vara fritt val om man vill ha dem kastrerade eller inte xD Ja men tack för råden iallafall! Tror dock att hon skippar utställning om det är så att kastrering är ett krav. Vilket är synd då hennes katter är väldigt vana vid bad till exempel :p Hon badar dem minst 1 gg/halvår ;)

Svar: Ja Sandra det är ett KRAV ut av dess like att de ska vara kastrerade, och nej det är ingen sjukt dålig regel, jag tycker regeln är bra med tanke på att det är bra att kastrera bond/huskatter för att minska ner populationen på de hemlösa katterna vi redan har svårt att placera ut till nya hem :)Men varför de med måste vara kastrerade på utställningarna är för att de är inte renrasiga och får inte helst avlas på, pga populationen.
Men ska gärna hålla ner fertila hon/hankatter eftersom det räcker med de renrasiga som är fertila nog så det räcker ju med det. Och det är framförallt hanar som flippar ut på utställningar och finns det då 1 honkatt som löper eller är på väg att löpa så blir det kaos! :)

1 ggr/halvåret? Sandra, jag badar mina varannan månad x-')
Emma

2013-04-25 | 00:24:04

Jo nog vet jag att det är därför som man vill att de ska vara kastrerade xD Jag är inte helt tafatt när dt gäller vissa saker ;) Tycker att det är bra att UTEKATTER är kastrerade för att minska populationen av hemlösa katter. Men katter som är innekatter och till exempel går på p-piller eller liknande = inga kattungar heller =) Kan man ju tycka skall vara godkända på utställningar ^^ Åtminstone vad jag tycker ;) Sen såklart tar man ju inte med sig en löpnade katt till en utställning xD Då är man ju dum i huvve ;) haha.
Jo men du badar dem ju just FÖR att de är utställningskatter ;) Katter som inte är det behöver man ju inte bada lika ofta ;) haha

Svar: Du vet att på katter som äter P-piller för ofta riskerar i värsta fall att få livmodercanser, även om de är Innekatter så bör dem med kastreras för att minska ner på risken. En kastrering är bara en gång under en del av kattens liv medan P-piller är något du måste stoppa i katten 1 gång i veckan och innan det är färdigt kan du vara uppe i tusentals kr (ex!). Det blir billigare att kastrera en Innekatt och utekatter.
Aca var skitjobbig då hon löpte och hon löpte igenom p-pillrerna så det var ett korrekt alternativ att kastrera henne och det är det bästa jag gjort, trots att hon är inne på sina vårkänslor nu då så lite löpgos är det i henne.
Emma

2013-04-28 | 21:08:10

Ja herregud! Det vet jag! Samma med hundar ^^
Men det jag menar är att jag tycker att det är fel att kräva att bondkatter skall vara kastrerade bara för att de inte är renasiga. Min kompis ger bägge sina katter ppiller för att hon vill ta en kull var på dem innan hon kastrerar dem, som ett exempel :-P
Men det är ju nästan en liten form av rasism (om du förstår vad jag menar :-) ?) Renrasig katt = mera värd, får avlas på och ställas ut, utan att behöva vara kastrerad. Bondkatt = inte ved någonting. Ska vara kastrerad för att minska att fler hemlösa katter tillkommer, vilket kommer att betyda att om det fortsätter,kommer inga huskatter finnas kvar om tusen år :-/ det r det jag menar, att jag tycker det är lite synd att det kravet bara ställs på bondkatter... :-(

Svar: Är ju tyvärr det är så nu för tiden, jag vill att de ska minskas ner men samtidigt inte försvinna men det blir så extremt mycket kattlösa katter nu för tiden att det snart inte finns plats för dem någonstans, samma med hundar, de med hittas dagligen och har ingenstans att ta vägen för ingen vill ha dem!
Emma

2013-05-02 | 23:13:20

Hej sandra!
Jag är en uppfödare på raskatt som måste lägga mig i. Att en huskatt måste vara kastrerad för att komma in på utställning är en av de bättre regler vi har! Jag älskar huskatter och har själv en bunt, men vi är ÖVER "befolkade" av huskatter. Det är bra att det är LAG på att katterna skall vara märkta OCH kastrerade nu för att få gå ut. Så VARFÖR skall det inte vara så för att få ställa ut?

Sen som du säger: "att de kan gå på p-piller" En katt på p-piller mår INTE bra. Har själv haft otoligt många livmoderinflammationer senaste åren pga p-piller. Men jag är en uppfödare som inte vill stänga in min hane i ett eget rum så därför p-piller nödvändigt. SEN är det nästan lika dåligt att låta katten löpa av och till hela tiden. De förlorar vikt, de blir stressade, och mår jätte dåligt.

Att bondkatterna/huskatterna är mindre värda är tyvärr ett faktum. Tyvärr, jag önskade att det inte var så men så ser samhället ut. Detta beror dels på allas inställning till katterna och dels på att vi har så många. Många vägrar ta sitt ansvar och kastrera dem, vilket gör att de ynglar av sig i för snabb takt. Varför tror du att det finns begränsningar på hur många kullar man får ta på ett år på en katt?! Bondkatter som får para sig som de vill får för många kullar på ett år för att må bra!

Tycker du skall lyssna på Emma på den här. Hon verkar veta vad hon pratar om...

2013-05-04 | 14:16:37

Hej uppfödare av raskatt!
Kul att du kommer in i denna diskussionen också :p
Måste bara tillägga att detta inte alls är på blodigt allvar eller så. Jag och Emma har samma utbildning från gymnasiet och kan lika mycket om frågan. Jag har läst på om detta tidigare också, precis som ni själva säger så är jag för kastrering av utekatter, för att de inte skall yngla av sig och för att minska spridningen av hemlösa katter =)

Tycker dock att det skall få vara ett fritt val om man vill ha sin innekatt kastrerad eller ej :p
Min vän har två innekatter, dels för att slippa oönskade ungar och för att slippa att någonting händer dem eftersom vi bor i en storstad ^^
Bägge katterna är otroligt fina i teckningen, och hon vill för kul, testa att ställa ut dem för att se vilket omdöme hon kan få på dem :-)
Anledningen till varför hon inte har kastrerat dem är för att hon vill om typ 1 år ta en kull på en av dem :-) Katterna är bara 1.5 år typ :-)
Och som jag skrev till Emma, tycker att det är fuktansvärt tragiskt att det inte skall få vara fritt om kastreringen på just bondkatter, det kommer isåfall resultera i (i framtiden såklart) att bondkatter inte kommer att finnas längre =( Vilket gör mig väldigt ledsen och arg...

Bör även tilläggas att jag själv hade kastrerat mina katter för att motverka risken för livmodercancer och sådana saker, mest för att jag inte är intresserad av avel :p

Vill bara få fram min poäng att det borde vara ett fritt val när det gäller innekatter, om man vill ha dem i avel, för att just vår älskade bondkatt inte skall dö ut ;)

Tycker även att en ny lag skall införas på alla djur när det gäller avel. Men det har jag alltid tyckt. Ett slags bevis på att personen i fråga vet vad som krävs vid avel för djurets bästa, och att det bara är de människor som har det certifikatet som får avla, allt annat skall vara olagligt. Inte för oss människors skull, utan för att djuren skall må så bra som möjligt :-)

Men annars är vi alla tre, du,, jag och Emma på samma sida i denna fråga :-) Tycker bara att det är kul att diskutera och se vad andra,, speciellt uppfödare tycker :-)

2013-05-06 | 13:06:22

Emma - Ja men då är vi ju på samma sida i grund och botten :p
Precis som jag skrev, kastrering är bra att kräva för att minska risken för hemlösa katter. Det är vi överens om. Men om staten sätter upp det som ett krav, så är det ju ett klart faktum att om 100 år till existrerar inte bondkatten.
Vilket är det jag tycker är jävligt sorgligt att läsa =(

2013-05-06 | 13:08:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo