Glutenfritt bröd!

Vi som har gluten intollerans får ju stå ut med mycket då det kommer till våran sort av mat. Först och främs, våra tillbehör vi köper in i våra liv är dyrt, brödet, kakorna, pastan mjölet, allt är dyrt för oss men vi slänger våra pengar på dessa varor för att kunna överleva våra liv.
Dock, är det ett levnadssätt för oss och vi som har denna sjukdommen ska vara stolta över för vad vi får.

Som mig, jag har en rött så taight ekonomi just nu så jag för göra så mycket jag kan för att överleva, som igår kväll!
Då ställde jag mig på kvällen och bakade bröd genom Semperpaketen som jag brukade få hem som barn (min bror är det som får hem dem nu) och det enda jag behövde var jäst vilket jag med hade + lite annat smått och gott som jag blandade ner i brödet.
Här kommer iaf receptet till er som kanske är intresserad av hur jag bakar mitt bröd!
 
Ugnen ska vara på 200 grader om du bakar med Fiberbrödmixen!
Och den ska vara på 250 grader om du bakar med Finmixen
 
Ingridienser:

1 paket Semper Fin Mix eller Fin fiber Mix
50 gram jäst
4 dl vatten
½ dl olja
1 tsl salt
Ev. 2 tsk brödkryddor
 
Smaksättningen:
Det finns så många sätt att smakasätta bröd så det får man göra efter smak och tycke.
Mina bröd igår smaksatte jag med 1 dl ljus Sirap och Pumpakärnor, pinjenötter och solrosfrön och hade jag haft någon torkaf frukt hemma så hade jag mer än gärna hackat ner det med men det ska få bli en annan gång!
 
Så här gör du:
 
1. Smula sönder jästen i bunken och tillsätt sen 4 dl ljummet vatten. Rör runt för hand eller låt din bakmaskin göra jobbet tills jästen smällt bort.
 
2. Tillsätt sen oljan, salt, sirap, brödkyddor och mjölmixen. Blanda runt väl
 
3. Till sätt sen fröerna så det blandas runt väl i degen.
 
4. Degen kommer vara en aning kladdig fortfarande så då kan du försiktigt tillsätta mera mjöl för att få den att likna mer en deg. Var förstiktig då du blandar runt för degen ska fortfarande vara en aning kladdig. Den kommer bara att lossna lite från kanterna och inte lossna helt.

5. Låt degen jäsa i 30 minuter innan du bakar knådar in mer mjöl i den.
 
6. Knåda in mer mjöl i degen och forma den sen så den får plats i brödformen. Låt jäsa i 30 minuter till för bästa resultat.
 
7. Ställ in den i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Men eftersom detta är lite speciellt bröd att jobba med så skulle jag låta den vara inne i 10-15 minuter extra bara för att vara säker på att den blir helt genom gräddad.
 
Ät brödet sen gärna med vilken pålägg som faller dig mest i smak!
Mina favoritsmaker är jordgubbssylt och ost!
 
Fiberbröd med pumpakärnor, pinjenötter och solrosfrön
 
Vitt bröd med Pumpakärnor, pinjenötter och solrosfrön!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo