Emma Tipsar!

 

Mitt första tips till er med innekatter handlar främst om deras hygien. Deras toalett. Våra katter som vi valt att ta hand om och bestämt att de ska få leva inne. Fast de är självständiga så är de inte helt självständiga om de ska stanna som innekatter. De behöver nämligen lite hjälp på traven.

Mitt första tips blir att ni ska börja med kattlådorna. Vanligtvis har man 1 kattlåda perkatt. Men det är en smaksak och man gör precis som man vill. Mina katter ex har tre lådor, men de är bara två. Sä därmed måste deras lådor hållas i storform för att de ska bara behagligt för dem själva.

Det som behövs då man fixar med kattlådan är: Kattlådorna (först och främst), kattsand, kattspade, hundbajspåsar (kommer till det längre ner) och kanske en och en annan kattfreash pulver. Till det måste man ha en sop eller kanske en dammsuga för att sopa/dammsuga upp de överfödiga som kommit utanför kattlådorna.

Detta är vad jag använder mig utav då jag fixar med katternas kattlådor!


Och så här ser det ut inne på deras "toalett" efter 24 timmar!



Nu kommer jag visa bild för bild hur en kattlåda ska rensas för kattens bästa!
Börja först med att flytta på kattlådorna för att kunna komma åt stt sopa upp överbliven sand som kastas över kattlådorna.


Där efter så kollar du hur golvet ser ut. Är det fortfarande skitigt (som på bilden ovan) så kan du torka golvet med skurvatten. I vattnet kan de innehålla flor och skurmedel för bästa resultat.


När det sen har torkat så sätter du igång med lådorna. De ska rensas!
Före:


Och Efter:
Fyll på mera sand och strö över med lite Catfreash pulver så det doftar gott.


Med de små lådorna så gör du så enkelt som samma sak. Rensar dem, fyller på med sand och vatfresh pulver. Överdelen på kattlådorna utan tak så gör du rent den så det ska se hemtrevligt ut för katten då den ska göra sitt toabesök.


Nu är kattlådorna redo att användas av katterna igen.
Rena lådor får katten att vara väldigt glad!


Sen nästa så är det din hygien och senare kattspadens egna hygien. Tvätta den först så den är ren och fin för nästa gång du använder den. Skölj den bara i vatten så blir den ren och fin. Vill du att den ska dofta gott räcker det bara med att du gör den ren med diskmedel.


När du själv arbetar med detta så brukar sådant smuts sätta sig på händerna eftersom du använder dem mest. Tvätta dina händer med tvål och vatten så har du rena händer sen.

Detta är mitt tips till er. Hoppas era innekatter uppskattas rena lådor!


Svar: Bra idé! Bromsar är inte så trevliga de heller.. x]

2010-07-05 | 21:35:24

hehe bra nu så vet alla hur man gör

2010-07-05 | 22:20:55

Svar: Haha, alla ser nog lite dumma ut i dem ^_^' När jag visade upp dem för mina föräldrar började de skratta, men när jag väl fick på mig dem tyckte mamma att de var ganska snygga trots allt (hon såg rätt förvånad ut när hon fick medge det, haha) ^^ I like them! :D

2010-07-06 | 10:28:08

Eller så skaffar man en kattsand som kapslar in urinen så måste man baar ta bort bajset och sen luktar det gott igen ;) ÄR att rekomendera och det är inte lika skräpig heller ^^ (större kulor) och katterna tycks älska det ;) Mina (ALLA 6!) föredrar denna kattsand (Best Friend Fresh & Easy) fraför all klumpbildande ^^

2010-07-08 | 23:39:27

använd cristal kattsand, är mycket bättre. luktar mycket mindre. men dock dyrare, kostar 110kr

2010-07-09 | 14:00:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo